Budget φωτισμός για HDSLR;

FaDeR

New member
15 February 2007
96
Γειά σας, τραβάω "drum cover" βιντεάκια για το κανάλι μου στο youtube
πλέον με την Canon 550D και τους φακούς:
Canon 50mm f1.4, Canon 18-55mm f3.5-5.6
και Samyang( fisheye) 8mm f3.5 .

Για την ώρα χρησιμοποιώ ότι φώτα βρίσκω στο σπίτι μου και καταφέρνω να τραβήξω με αρκετά χαμηλό iso (100, 200 ή 400) με την 50mm 1.4 και σχετικά χαμηλό iso (800 ή 1000) με τους άλλους δύο φακούς.

Αυτά όταν τραβάω την ημέρα όπου συμβάλει αρκετά και το φως που μπάινει από το παράθυρο. Για βραδυνές λήψεις (ή με κλειστό παράθυρο) πρέπει να ανεβάσω πολύ το iso και βλέπω αρκετό "θόρυβο".
Γι'αυτό ψάχνω για (budget) φώτα, κατά προτίμηση φτηνά fluoresent ή led που δεν ζεσταίνονται πάρα πολύ και χρειάζονται ανεμιστήρα, γιατί τα θέλω για το home studio μου όπου ηχογραφώ...

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια;
Επίσης πόσα watt χρειάζομαι για να καλύψω μόνο το drum set μου;
(Δηλ. περίπου 5 τετραγωνικά.)

Για να πάρετε μια ιδέα του χώρου, δείτε το παρακάτω video:
http://youtu.be/MQUvKBvDX18?hd=1

Ευχαριστώ.

εγω πηρα κατι fluoresent απο praktiker, με 14-15 ευρω το ενα, ειναι σε μηκος καπου 120-130 cm ,δεν ξερω αν σου κανουν, για φωτο τις χρησιμοπιησα εγω, νομιζω πρεπει να ειναι αρκετα κοντα στο θεμα, η μπορεις να παρεις περισοτρεα, 5-6-7.....

ενα δειγμα....

262876_10150261419497511_552897510_8265808_6544801_n.jpg

Mαλλον ειναι μικρα αυτα για δωματιο. Εχω δοκιμασει κι εγω με τρια τετοια για προιοντα, αλλα δεν γινεται δουλεια.

Iσως 2 IANIRO Lilliput 300W κανουν τη δουλεια. Η καποια αντιστοιχα φθηνοτερα. Ζεσταινουν λιγο, αλλα δεν εχουν ανεμιστηρα. Υπαρχει και μανταλακι που μπορει να πιαστει σε επιπλο, ωστε να μην χρειαστει τριποδο.

Αν δεν είναι kinoflo, μείνε μακρυά από απλά fluoresent για το video. Θα σου κάνουν προβλημα με τη συχνότητά τους, ορατό στο video. Νομίζω πως με 1-2 300αράκια θα κάνεις δουλειά. Ίσως και με ενα μικρό φρέζο πάνω στη κάμερα για γέμισμα. Τριποδάκια θα έλεγα να τα πάρεις ώστε για key και back lights να μπορείς να τα τοποθετήσεις ψηλά. Ειδικά η κόντρα καλό θα είναι να μπει αρκετά ψηλά και πίσω από το θέμα σου.

http://www.e-professionalphoto.gr/luminus-light-800w-tungsten.html

Πάρε ένα τέτοιο, με την προυπόθεση ότι θα το έχεις 2-3 μέτρα μακρυά σου. Αγόρασε και ένα dimmer για την τροφοδοσία με 5-10 ευρώ και ακαυστο ριζόχαρτο (πάμθηνο) από το μαγαζί που θα την πάρεις και έχει επαγγελματικό εξοπλισμό για indoor και outdoor καταστάσεις.

Υπερβολή μου φαίνεται το 800άρι.

Τείνω προς τα LED.
Λέει "9 W ισχύ, που όμως αντιστοιχεί σε 210W αλογόνου και για απόσταση 3 μέτρων".

Με 2 τέτοια, θα είμαι οκ;

2 τετοια 800αρια φωτιζουν εκκλησιες. Για δωματιο ειναι υπερβολικα. Και οι λαμπες αυτες νομιζω δεν dimmaρονται.

2 300αρια μαλλον ειναι καλα, αυτα τα LED ας πει καποιος αν τα εχει δοκιμασει.

Ριξε μια ματια στο youtube στους "pomplamoose" να δεις πως φτιαχνουν βιντεο κλιπ μεσα σε διαμερισμα.

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω καμία περισσότερη πληροφορία για αυτά τα LED στο internet. Ούτε επίσημο site δεν έχει η Tamax;
Μάλλον θα πρέπει να πάω σε κανένα μαγαζί να ρωτήσω και να τα δω.