Budget TV 50-55' για Σαλόνι

harrispas

New member
19 December 2007
46
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω τηλεόραση για το σαλόνι, απόσταση θέασης 2,5 -3,5, θα παίζει 1,5 ώρες web browsing μέσω υπολογιστή, και 2 ώρες κανένα avi, άντε σαββατοκύριακο κανένα blue ray με το ζόρι. Όπως καταλαβαίνετε οι απαιτήσεις μου δεν είναι υψηλές, θα ήταν καλό να κάνει καλό up scaling, και να είναι όσο μεγαλύτερη γίνεται. Το 3D δεν με ενθουσιάζει (δεν κάνει να βλέπει ο μικρός, η γυναίκα μου κουράζεται), ούτε τα smart γιατί έχω υπολογιστή ακριβώς δίπλα.

Αν δεν ήταν το web browsing που είναι από τις αγαπημένες μας ασχολίες με την σύζυγο θα έπαιρνα μια 50ρα πλάσμα με κλειστά μάτια, 700-800 ευρώ. Όμως θα τα βγάλει πέρα μια plasma στην χρήση που με ενδιαφέρει? Και αν ο μικρός ανοίξει τον υπολογιστή και ξεχαστεί το desktop όταν είναι με την γιαγιά?

Οι lcd είναι πανάκριβες, αλλά έστω ότι κάνω κουράγιο και ανέβω στα 1200 για την Sony 55’ HX750, δεν πρέπει να περιμένω τα καινούργια μοντέλα? Και τα καινούργια δεν θα έχουν κάνα 150ρι παραπάνω? Υπάρχει καμιά πρόταση για αξιοπρεπή 50-55ρα lcd που να μην ξεφεύγει σε τιμή?

Ευχαριστώ, Χάρης

H hx750 είναι πολύ αξιόλογη πρόταση όπως είπες και μόνος σου. Οι νέες σειρές tv (του 2013) έχουν διαφορές σε σχέση με τις σειρές του 2012 αλλά οι περισσότερες είναι οτι μεγάλες εταιρίες (panasonic & sony) γύρισαν σε IPS panel (της LG) λόγω passive 3d. Οι διαφορές (τουλάχιστον στις εισαγωγικές και μεσαίες σειρές που σε ενδιαφέρουν λόγω κόστους) στην εικόνα δεν είναι μεγάλες (η ίδια τεχνολογία είναι, μικρο βελτιώσεις θα υπάρξουν αλλά μην αναμένεις να είναι τεράστιες). Εξαιρούνται κάποια ακριβά μοντέλα νέων σειρών (πχ w900 της spny με triluminos).
Πίσω στην sony hx750: μοντέλο με τέτοια χαρακτηριστικά (200hz, ποιότητα εικόνας) θα αργήσεις να ξανα-δεις, βέβαια είναι θέμα και να την πετύχεις (πραγματικά δύσκολο, εγώ απέτυχα μέσω των γνωστών μου σε 2 μαγαζιά) αφού πλέον δεν φέρνουν (αναμένουν τις νέες σειρές) και το συγκεκριμένο μοντέλο το έχουν σχεδόν ξεπουλήσει (λόγω και τιμής).

Ειδάλλως όπως λες Plasma θα ήταν καλή επιλογή απλά με προσοχή στη διαχείριση απο τον μικρό και το surfing.

ΥΓ: με πρόλαβε ο συνήθης ύποπτος (Yperion).

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για τιw απαντήσεις.

Ξέρετε πια αντικαθιστά την HX750 στην καινούργια σειρά της sony?

H Sharp 636 διπλανού thread που στέκεται σε σχέση με την sony ΗΧ 750 (5 ίντζες μεγαλύτερη χμ... αντε να δεις avi)?

Αφού θέλεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τηλεόραση ξεχνάς τα avi, παίζεις μόνο mkv 720p διαφορετικά είναι άχρηστη η οποιαδήποτε μεγάλη οθόνη. Η 636 συγκριτικά με την 750 είναι συνολικα καλύτερη, πολύ πιο κινηματογραφική (πολύ καλύτερο μαύρο, 5 ίντσες μεγαλύτερη), ωστόσο δεν έχει 3d.