burn a .mkv file to DVD για να παιξει σε dvd player

ΠΑΝΟΣ ΚΤΕΝΙΔΗΣ

Established Member
8 July 2006
292
Καταρχας καλη χρονια σε ολους.

Εχω ενα φιλο που θελει να δει μια ταινια, που εχω αγορασει απ' το εξωτερικο και δεν μπορει να τη βρει εδω, στο dvd player του. Του εχω πει να παρει κανα media player να γινει ανθρωπος αλλα δεν ακουει.

Τελος παντων, ποιο προγραμμα προτεινετε για να πεταξω ενα .mkv αρχειο και να μου βγαλει ενα DVD ετοιμο να παιξει; Δεν μ' ενδιαφερουν πολλα κολπα για μενου κλπ, απλα, ευκολα και γρηγορα πραγματα, μονο το DVD που θα προκυψει να εχει οσο πιο καλη εικονα και να μπορω να του βαλω ελληνικους υποτιτλους.

Η αναλυση δεν μπορει να ειναι πανω απο 720χ576, σωστα;

Οι υποτιτλοι μπορει να ειναι .srt αρχειο ή πρεπει να τους μετατρεψω σε κατι αλλο για να τους παιρνει το προγραμμα; Αν ειναι συγχρονισμενοι με το .mkv θα παραμεινουν και μετα το "καψιμο";

Eκτός από το ConvertXtoDVD που πρότεινε ο manos, όσες φορές έχει χρειαστεί να κάνω κάποια τέτοια αγγαρεία
χρησιμοποιώ το AVStoDVD το οποίο είναι δωρεάν.

Aν θες να βελτιώσεις και την ποιότητα παίξε με τις ρυθμίσεις του downscaling.
F9 --> avisynth --> AVS DownSize Filter ... (εγώ έχω lanczos)
Tα υπόλοιπα βήματα ήχος, υπότιτλοι κτλ είναι πολύ απλά.

Παρόμοια προγράμματα είναι τα Avi2DVD, AVS Video Converter, DVDFlick.

Last edited:
Καλησπέρα θα ήθελα μια βοήθεια...έχω το convert x to dvd για να "καιω" .mkv μικρής ανάλυσης 2 με 3 GB (όχι γιατι την είδα την πέτρα να έρχεται...) σε dvd. Αυτό που παρατήρησα είναι οτι οι παραγόμενοι φάκελοι video_ts και audio_ts έχουν συνολικό μέγεθος μικρότερο του αρχικού αρχείου. Γίνεται συμπίεση λογικά αλλά γιατί αφού το αρχείο χωράει χαλαρά σε dvd 4.5 Gb γιατί να το μικρήνει...και άλλη μια φορά αρχείο των 7Gb το ήθελα σε dual layer των 8.3Gb και μου παρήγαγε αρχεία συνολικά 5.5Gb. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω ώστε να μην συμπιέζεται το αρχείο χωρίς λόγο ή είναι de facto οτι θα συμπιεστεί και μάλιστα τόσο....και επιπλέον όταν το αρχικό αρχείο είναι κοντά στην χωρητικότητα του δίσκου και λίγο μεγαλύτερο δλδ ως 5 gb εκεί που περιμένω να γίνει συμπίεση εως την χωρητικότητα του δίσκου βλέπω οτι το dvd μετά το "ψήσιμο" είναι γραμμένο απο κάτω κατα το ήμισυ (η σκούρα επιφάνεια εσωτερικά του δίσκου) άρα έχει συμπιεστεί αρκετά περισσότερο. Υπάρχει λύση στις ρυθμίσεις...?
εκτός του να πάω να πάρω media player....

Δημητρη, καταρχην να παρεις media player ασυζητητι. Το ειπε ο Bill Gates εδω και αρκετο καιρο, τα καθε λογης δισκακια εχουν μικρα περιθωρια ζωης ακομη. Το μελλον βρισκεται στις σταθερες μορφες αποθηκευσης (χωρις κινουμενα μερη), πχ flash drives, solid state disks, κλπ. Μεχρι ομως να μεγαλωσουν σε χωρητικοτητα και να πεσουν σε κοστος θα τη βγαλουμε με απλους παλιους καλους σκληρους.

Η ευκολια τους τωρα που ολα τεινουν να ειναι κομματι ενος (του ιδιου) δικτυου ειναι ανυπερβλητη.

Εχω το WD TV Live (gen3), οπως το λεμε εδω, και δεν το αλλαζω με τιποτα (εκτος απο αλλο καλυτερο media player). Τωρα που κανει κατω απο 90 ευρω δεν αξιζει καν να το σκεφτεσαι. Πρωτα το παιρνεις και μετα βλεπεις με ποσους τροπους θα το αξιοποιησεις.

Last edited: