Cafe Oregano & Worldventures etc Αλήθεια ή νέες πυραμίδες τύπου Τροχανά ?

Status
Not open for further replies.

DimAsi

Supreme Member
25 July 2007
6,254
Αττικό βουνό
Έπεσε στην αντίληψη μου κάτι που νομίζω ότι χρειάζεται την συμβολή όλων στις δύσκολες στιγμές που περνάνε πάρα πολλοί και πολλές .

Με κάλεσαν σε 2 "παρουσιάσεις" αυτών των εταιριών με το πρόσχημα την εύκολης απόκτησης χρήματος σε αυτές τις δύσκολες περιόδους .Και στις 2 πήγαμε μισή καρδιά και αυτό διότι ήταν φίλοι μου και είχα υποχρέωση .
Παρακολουθώντας την 1η του καφέ/πυραμίδα σε μια κατάμεστη αίθουσα διαπίστωσα κατά την προσωπική μου άποψη πάντα ότι σε βάζουν σε ένα παιχνίδι να πάρεις ένα από τα 3 πακέτα άξιας αρκετών ευρώ με το πρόσχημα ότι αυτά σου επιστρέφονται αν βάλεις κάτω από σένα άλλους 3 , οι οποίοι άλλοι 3 πρέπει να φέρουν άλλους 3 κοκ. για να πάρεις εσύ χρήματα που θα απλωθεί και καλά το δίκτυο σου μέχρι την Κίνα και καλά >παρουσίαση και καλά γεμάτη από success stories Ελλήνων ότι τα κατάφεραν .
Μάλιστα εμφανίστηκε συνταξιούχος 75 ετών ο οποίος είπε ότι έπαιρνε από σύνταξη 500 ευρώ και τώρα καθαρίζει 1000 !!!!
Σε άλλη περίπτωση ζευγάρι που έμενε για 2 μήνες χωρίς ρεύμα ξαφνικά βρέθηκε με 3.000 έκαστος κάθε μήνα και δωστου χειροκρότημα.

Οκ where is the catch ? λέω ...no comment

Μετά πάω στην 2η με τις διακοπές/πυραμίδα ... .Τα ίδια και απαράλλαχτα ..Μα λέω καρμπόν είναι ?
200 Ευρώ εγγραφή και 50Ε κάθε μήνα τα οποία 200 στα επιστρέφουν με τη μορφή διακοπών .Φυσικά σου λένε για 6 άτομα ότι πρέπει να φέρεις και θα παίρνεις τόσα το μήνα .
Οπότε ως εκ θαύματος εμφανίζεται ο συνταξιούχος !!!!Κόκκαλο .Και μετά εμφανίζεται και το ζευγάρι !!! Βλέποντας πολλές αποχωρήσεις κατάλαβα ότι πολλοί πρέπει να είχαν πάει και σε αυτή ου καφέ ...

Από προσωπική πάντα έρευνα ειδικά για τη 2 με τα ταξίδια εκκρεμούν στο Dallas αμέτρητες μηνύσεις και έμαθα επίσης ότι όλο αυτό το scam λέγεται MLM ...και φυσικά αφορά και άλλες τέτοιες εταιρίες .
Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και ιστορίες success αλλά ειδικός σε μαθηματικά σε βίντεο στο Youtube αναφέρει ότι μόνο το 3% θα καταφέρει να βγάλει λεφτά αφού έχει ξοδέψει ένα κάρο.

Και ερωτώ . Ξαναήρθε η εποχή Τροχανά με άλλη μορφή??

Πάντα θα υπάρχουν ‛πυραμίδες’

Κάθε χρόνο και πιο εξελιγμένες (πώς λέγετε η πυραμίδα 5 διαστάσεων οεο ? :D )

Όχι μόνο στα χρηματικά αλλά και στο Μάρκετινγκ..

Απάντηση: Cafe Oregano & Worldventures etc Αλήθεια ή νέες πυραμίδες τύπου Τροχανά ?

Αν εχεις σκοπο να το τρέξεις πολυ πάρα πολυ, εχεις κοσμο να σε στηρίξει και ταυτοχρονα δε σε νοιάζει να γίνεις πιεστικός/κουραστικός στους ανθρώπους σου, κάτι θα κάνεις.

Οσοι τα παράτησαν όλα (την εργασία τους) και ασχολήθηκαν αποκλειστικά με καφέθες/χρυσο/και αλλα συναφή κάτι έκαναν πάντως απο το feedbaack που έχω.

Οι περιστασιακοι που πήγαν για το xtra εισόδηματακι δίχως όρεξη/λέγειν/αρκετο προσωπικό χρόνο/ δυστυχώς (απο τον κυκλο μου) απέτυχαν.

Καποια μέλη μας νομιζω έχουν ασχοληθει ιδιαίτερα, οπότε ...

Απάντηση: Cafe Oregano & Worldventures etc Αλήθεια ή νέες πυραμίδες τύπου Τροχανά ?

έχω τόσα πολλά να πω που δε θα φτάνανε ούτε 10 φόρουμς...

θα προσπαθήσω να γίνω κατανοητός και σύντομος

1)Το MLM δεν αφορά κάποια παράνομη δραστηριότητα αλλά έναν πολύ διαφορετικό τρόπο εργασίας. Τα χαρακτηριστικά του είναι ότι πρόκειται για κάτι πολύ απλό αλλά και ταυτόχρονα πολύ δύσκολο. Για το λόγο αυτό οι εταιρίες πληρώνουν πολύ καλά.

2)Το ποσοστό αποτυχίας ξεπερνάει το 90%. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Κατά την άποψή μου: α)έχει γεμίσει ο τόπος με δικτυωτές που δεν είναι επαγγελματίες αλλά υπόσχονται λαγούς και πετραχείλια. Δυστυχώς δε θα βρεις εύκολα κάποιον που να ασχολείται ο οποίος θα σου πει το 100% της αλήθειας για την εταιρία που ασχολείται (εκτός απο μένα-γι'αυτό δεν έχω κάνει λεφτά στο mlm-χαχαχαχ).

3)Υπάρχει ελλειπής εκπαίδευση από τις εταιρίες (και τους ανθρώπους τους φυσικά). Ακολουθείται συνήθως ένα στάνταρ "μοτίβο" το οποίο φυσικά και δεν έχει εφαρμογή σε όλους! Αυτό εν μέρει έχει το σκοπό του γιατί τα μέλη τα οποία δεν...αποδίδουν συνήθως είναι αυτά που πληρώνουν αυτούς που αποδίδουν (το ξέρω, σκληρό, αλλά είναι η αλήθεια).

4)Τα περισσότερα μέλη δεν κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τους όρους λειτουργίας και τον κανονισμό της εταιρίας για την οποία ενδιαφέρονται. Προσοχή, δε μιλάω για το πλάνο λειτουργίας και πληρωμών!

5)Η "καμπύλη" του τυπικού νέου mlmmer (του 90%) είναι αυτή: α)ενθουσιασμός, β)προσγείωση στην πραγματικότητα, γ)απογοήτευση δ)εγκατάλειψη της προσπάθειας...

6)Ότι και αν σας λένε σε οποιαδήποτε εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ πρέπει να δουλέψετε. Δεν χαρίζονται λεφτά πουθενά. Η διαφορά είναι ότι αν καταφέρεις να δουλέψεις σωστά δεν υπάρχει ταβάνι σε αυτά που σου δίνεται η δυνατότητα να κερδίσεις...

7)Από αυτές τις 2 εταιρίες που αναφέρεις η μία έχει σαν προϊόν τον καφέ και η άλλη τα ταξίδια. Στη μία περίπτωση υπάρχει υλικό προϊόν που διακινείται, στην άλλη άυλο.

Προσωπικά ασχολούμαι εδώ και 1,5 - 2 χρόνια με το mlm. Είναι σε αρχικό επίπεδο στη χώρα μας αλλά εκτιμώ ότι τα επόμενα χρόνια θα γίνει έκρηξη στον τρόπο αυτό εργασίας.

Όποιος θέλει να με ρωτήσει οτιδήποτε σχετικά με το δικτυακό είμαι στη διάθεσή του μέσω προσωπικών μυνημάτων ή και face to face αν βρίσκεται στην περιοχή της θεσσαλονίκης και γύρω-γύρω...

Κατανοώ ότι θα υπάρξουν και άτομα τα οποία έχουν πολύ κακή άποψη για το MLM αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τους κατανοώ απόλυτα.

Προσωπικά είμαι διατεθειμένος να "απλώσουμε" όσο θέλετε το θέμα...

Aκόμα δεν έχω καταλάβει... Μπορούμε να έχουμε ένα αριθμητικό παράδειγμα? Δηλαδή στην παραπάνω περίπτωση του καφέ... τι κάνει ο κάθε συμμετέχων, πότε παίρνει χρήματα και για τι ποσα μιλάμε?

Πολυ σωστα , αν δεν υπαρχουν παραδειγματα δεν θα καταλαβει κανεις , και δεν εννοω τον συνταξιουχο

Το δικτυακό μάρκετινγκ έχει σα σκοπό την προώθηση των προϊόντων από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τον κλασικό τρόπο εμπορίου.
Λέγονται και δίκτυα "αυτοκατανάλωσης" αφού η προτροπή είναι να χρησιμοποιείς ο ίδιος τα προϊόντα που θέλεις να προωθήσεις.

Για μένα το MLM είναι το μέλλον αφού ο τρόπος λειτουργίας είναι μια win-win κατάσταση. Όσα περισσότερα κερδίζουν οι "απο κάτω σου" τόσο περισσότερα θα κερδίσεις κι εσύ. Και δεν είναι πυραμίδα γιατί ο "απο κάτω σου" μπορεί να κερδίσει περισσότερα από εσένα.
Τα σύγχρονα payment plans είναι πιο εύκολα, πιο βατά και δίνουν περισσότερα κίνητρα από το παρελθόν.

Στην περίπτωση της organo gold τα μέλη δεν κυνηγούν τις πωλήσεις αλλά την ένταξη νέων μελών στο δίκτυό τους.
Το σύνθημα είναι "αλλάξτε τον καφέ σας, αλλάξτε τη ζωή σας". Θα δείτε ότι στις παρουσιάσεις δεν δίνεται βάση στις πωλήσεις.

Και ακούγεται απλό, "να βρεις κάποιους ανθρώπους οι οποίοι να θέλουν να αλλάξουν τη μάρκα στον καφέ τους και εσύ θα βγάζεις χρήματα".

Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο όσο απλό ακούγεται για πολλούς λόγους (αν ήμουν σε παρουσίαση και το έλεγα αυτό θα με είχανε πετάξει έξω, απαγορεύονται οι αρνητικές σκέψεις! χαχα)

Σχετικά με το marketing plan και το payment plan της organo gold θα ήθελα να μην αναφερθώ εδώ. Το ιντερνετ είναι γεμάτο με παρουσιάσεις σχετικές με τη συγκεκριμένη εταιρία.

Πάντως σε μια παρουσίαση που μου έκανε φίλος για αυτό με τα ταξίδια, έμεινα απλά με την εντύπωση ότι ο σκοπός είναι να μπεις στο δίκτυο και να πληρώσεις το αρχικό πακέτο και μετά σε βάζουν στην πρίζα να βάλεις και άλλους μέσα, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πληρώσουν το αρχικό πακέτο, ώστε να σου επιστραφούν μέσα από αυτό τον τρόπο τα αρχικά λεφτά (επένδυση! sic) που έκανες. Αυτό ακριβώς είναι ο ορισμός της πυραμίδας ή σχήμα Ponzi, καθώς αν κάθε ένας από κάτω σου φέρνει άλλους 3 κοκ ο ρυθμός αύξησης του δικτύου είναι εκρηκτικός. Για αυτο και δίνεται έμφαση στην ένταξη νέων μελών στο δίκτυο (δικτυωτής) παρά στο να προωθηθεί πραγματικά κάποιο προιόν ή υπηρεσία π.χ. ένα τουριστικό πακέτο ή ο καφές όπως αναφέρθηκε παραπάνω.
Σε όλα αυτά οι πάνω-πάνω βγάζουν τα τρελά χρήματα, κάποιοι από κάτω που είναι οι πρώτοι σε κάθε νέα γεωγραφική περιοχή βγάζουν κάποια χρήματα για να παίζουν και το ρόλο του ζωντανού παραδείγματος για τους πιο κάτω και η μεγάλη μάζα απλά πληρώνει και τρέχει.
Οπως είπα και του φίλου μου, ένα θέμα είναι να προσέξει κάποιος πιθανές νομικές συνέπειες που μπορεί να έχει από αυτή την ιστορία (δεν λέω ότι υπάρχουν, αλλά όταν έβαλαν το Madoff φυλακή για αντίστοιχες πρακτικές δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί) και δεύτερον να προσέχει γιατί όταν θα σκάσει κάποια στιγμή και δεν θα υπάρχουν οι όποιες παροχές και υπηρεσίες που τώρα τάζει σε κάποιον για να γίνει μέλος αυτοί θα γυρίσουν πιθανότατα εναντίον σου, σε ανθρώπινο επίπεδο, το πιο πιθανό θα είναι συγγενείς και φίλοι και θα βρεθείς σε πολύ δύσκολη θέση. Ολα αυτά είναι πιο σημαντικά από τα 150 ευρώ αρχικά που δίνεις αν θυμάμαι καλά....και βέβαια εφόσον δεν σε πειράζει να γίνεις και εσύ ένα γρανάζι αυτής της καλοστημένης μηχανής που βγάζει χρήμα για κάποιους λίγους πουλώντας αέρα.

Κοίτα, και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει προϊόν το οποίο διακινείται. Στη μια περίπτωση καφές, στην άλλη μεγάλες εκπτώσεις σε τουριστικούς προορισμούς κλπ.

Το αν αξίζουν αυτά τα προϊόντα ή όχι είναι άλλη κουβέντα και θα πρέπει ο καθένας μόνος του να κάτσει να τα αξιολογήσει.

Η δυνατότητα να κερδίζεις χρήματα από αυτό έρχεται σαν "έξτρα" και επίσης είναι άλλο θέμα.

Στο MLM δε βγάζουν λεφτά οι "πάνω-πάνω" αλλά αυτοί που δουλεύουν (κάτι μου θυμίζει αυτό).

Οι περισσότερες εταιρίες σήμερα είναι πολύ καλοστημένες και καλλυμένες νομικά.

Το πρόβλημα είναι ο αεριτζής ο έλληνας που θέλει να βγάλει λεφτά χωρίς να δουλέψει (αλλά και κάποιοι δικτυωτές που κάνουν πολύ άσχημα τη δουλειά τους και βρωμίζουν τον κλάδο).

Η φήμη του δικτυακού στην ελλάδα είναι άσχημη στη χώρα μας ακριβώς γιατί ασχολήθηκαν με αυτό..."Έλληνες" με την κακή την έννοια...

Δεν υπάρχει κάτι το παράνομο ή ανήθικο στην όλη ιστορία...

Δε ξέρω που μπορεί να είναι καλή η φήμη τους πάντως … έχω την εντύπωση ότι δεν έχουν κακό όνομα μόνο στην Ελλάδα δηλαδή …

Πολύ ακριβός ο καφές τους. 30 ευρώ τα 35 φακελάκια Instant coffee.
Δεν είμαι ειδικός, αλλά στιγμιαίο καφέ τόσο ακριβό δεν έχω ξανά ακούσει. (οκ έχει και άλλα μέσα συγνώμη για την πρόχειρη κρίση απλά βλέποντας στο νετ)
Να ρωτήσω από τα 30 ευρώ της συσκευασίας, πόσα επιστρέφονται σε συνεργάτες?
Ξέρουμε ότι στην αγορά κάποιοι μεταπωλητές έχουν κέρδος από 40 έως 60 τις εκατό , ποιο το αντίστοιχο συνολικό ποσοστό κέρδους της αλυσίδας?

Στέργιο σκάνε όμως σαν φούσκες .Απ ότι είδα το 2009 αλλη μία τύπου worldventures έφυγε με τεράστιο πρόστιμο .Αν θυμάμαι καλά πρεπει να διάβασα για την ΥΤΒ ή κάπως έτσι .Οσο για την συγκεκριμένη είδα ότι αγόρασε την Pullman και πάει δαίδαλος μιας και τις κλείνεις από τη μία πολιτεία και τις ανοίγεις σε άλλες.

Και ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια επίσης .

Επίσης είδα την σωρεία αγωγών από αυτούς που θέλουν να πάρουν τα χρήματα που φαίνονται στο virtual λογαριασμό..χαμός γίνεται . Πολύ καπνό βλέπω και σίγουρα υπάρχει και φωτιά ..δε μπορεί

Στέργιο σκάνε όμως σαν φούσκες .Απ ότι είδα το 2009 αλλη μία τύπου worldventures έφυγε με τεράστιο πρόστιμο .Αν θυμάμαι καλά πρεπει να διάβασα για την ΥΤΒ ή κάπως έτσι .Οσο για την συγκεκριμένη είδα ότι αγόρασε την Pullman και πάει δαίδαλος μιας και τις κλείνεις από τη μία πολιτεία και τις ανοίγεις σε άλλες.

Και ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια επίσης .

Επίσης είδα την σωρεία αγωγών από αυτούς που θέλουν να πάρουν τα χρήματα που φαίνονται στο virtual λογαριασμό..χαμός γίνεται . Πολύ καπνό βλέπω και σίγουρα υπάρχει και φωτιά ..δε μπορεί

Κοίτα μη σου φανεί ότι υπερασπίζομαι όλες τις εταιρίες MLM. Το αντίθετο. Υπάρχουν πολλά "αεροπλανάκια" και κλασσικές πυραμίδες ponzi.

Ένας γνωστός μου με είπε μ@λάκ... που πάω και "παρακαλάω τον κάθε ένα" (δεν είναι έτσι, σαφώς) και λέει αυτός κάνει μερικά κλικ σε διαφημίσεις και παίρνει λεφτά.

Παραξενεύτηκα στην αρχή αλλά μετά κατάλαβα ότι παίζει...απάτη. Έχασε καμια 800-900 ευρώ όταν έκλεισε η "εταιρία".

Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο MLM είναι πάνω από 6000 παγκοσμίως. Το να τις βάζουμε όλες στον ίδιο τορβά είναι απλά...λάθος.

Συμφωνείτε?

Κατα τη γνωμη μου,αν καποιος ψαχνει για δουλεια,καλυτερα να προσπαθησει να βρει κατι πιο συμβατικο,και ας μην ειναι και καλοι οι μισθοι σημερα.

Αν παλι θελει καποιος επιπλεον εισοδημα,καλυτερα παλι να στραφει σε κατι πιο συμβατικο αν εχει το χρονο,ή να προσπαθησει να κοψει εξοδα απο αλλου,να πουλησει κατι ισως αν ειναι εφικτο κτλ.

Δεν εχω ασχοληθει με το θεμα,(εχω πεσει βεβαια σε ατομα που πηγαν να με πεισουν να το κανω),αν ειναι κατι το οποιο οντως αν ασχοληθει καποιος σοβαρα μπορει να βγαλει αξιοπρεπη λεφτα-αναλογα με τον κοπο/προσπαθεια του,τοτε με συγχωρειτε για το παραπανω που ειπα.Παντως δε μου γεμιζουν το ματι ολα αυτα προσωπικα.

Απάντηση: Re: Cafe Oregano & Worldventures etc Αλήθεια ή νέες πυραμίδες τύπου Τροχαν

Δε ξέρω που μπορεί να είναι καλή η φήμη τους πάντως … έχω την εντύπωση ότι δεν έχουν κακό όνομα μόνο στην Ελλάδα δηλαδή …

Πολύ ακριβός ο καφές τους. 30 ευρώ τα 35 φακελάκια Instant coffee.
Δεν είμαι ειδικός, αλλά στιγμιαίο καφέ τόσο ακριβό δεν έχω ξανά ακούσει. (οκ έχει και άλλα μέσα συγνώμη για την πρόχειρη κρίση απλά βλέποντας στο νετ)
Να ρωτήσω από τα 30 ευρώ της συσκευασίας, πόσα επιστρέφονται σε συνεργάτες?
Ξέρουμε ότι στην αγορά κάποιοι μεταπωλητές έχουν κέρδος από 40 έως 60 τις εκατό , ποιο το αντίστοιχο συνολικό ποσοστό κέρδους της αλυσίδας?

Υπάρχει μια "λιανική" τιμή η οποία καθορίζεται από την εταιρία και πρέπει όλοι να πουλάνε σε αυτή. Αυτό βέβαια δε συμβαίνει στην πράξη. Το κόστος για το κουτάκι αυτό μαζί με τα μεταφορικά είναι περίπου 30% κάτω.

Ο συγκεκριμένος καφές δεν είναι μόνο καφές αλλά περιέχει και άλλα συστατικά. Αν πίνεις κλασσικό φραππέ τότε κατά μεγάλο ποσοστό θα σου αρέσει και αυτός. Τα έξτρα συστατικά που έχει μέσα ο καφές πωλούνται σε μορφή χαπιού στα φαρμακεία με τιμή αρκετά υψηλή, πχ: εδώ

Με αυτό τον καφέ μετατρέπεις μια ένοχη συνήθεια σε υγιεινή απόλαυση.

Δε χρειάζεται να σε πείσει κάποιος. Πάρε ένα κουτί απο κάπου και δοκίμασέ το. Αν πιστεύεις ότι δεν αξίζει δεν ξαναπαίρνεις. Αν πιστεύεις ότι αξίζει τότε ξαναπαίρνεις. Απλά πράγματα.

Τα μέλη του δικτύου πληρώνονται με 7 τρόπους, το "κέρδος" λιανικής είναι το λιγότερο και το πιο...ασήμαντο κατά την άποψη μου.

Δε θα ήθελα να αναλύσω εδώ το πλάνο της εταιρίας, όποιος θέλει μπορεί να πάει σε κάποια παρουσίαση ή να ψάξει στο ίντερνετ, έχει πολλές επίσημες παρουσιάσεις.

Απάντηση: Re: Cafe Oregano & Worldventures etc Αλήθεια ή νέες πυραμίδες τύπου Τροχαν

Κατα τη γνωμη μου,αν καποιος ψαχνει για δουλεια,καλυτερα να προσπαθησει να βρει κατι πιο συμβατικο,και ας μην ειναι και καλοι οι μισθοι σημερα.

Αν παλι θελει καποιος επιπλεον εισοδημα,καλυτερα παλι να στραφει σε κατι πιο συμβατικο αν εχει το χρονο,ή να προσπαθησει να κοψει εξοδα απο αλλου,να πουλησει κατι ισως αν ειναι εφικτο κτλ.

Δεν εχω ασχοληθει με το θεμα,(εχω πεσει βεβαια σε ατομα που πηγαν να με πεισουν να το κανω),αν ειναι κατι το οποιο οντως αν ασχοληθει καποιος σοβαρα μπορει να βγαλει αξιοπρεπη λεφτα-αναλογα με τον κοπο/προσπαθεια του,τοτε με συγχωρειτε για το παραπανω που ειπα.Παντως δε μου γεμιζουν το ματι ολα αυτα προσωπικα.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα, δεν έχεις ασχοληθεί με το αλλά έχεις άποψη για αυτό γιατί άκουσες, σου είπαν κλπ κλπ

Δε θα ήτανε καλύτερα να είχες δική σου προσωπική άποψη???

Re: Απάντηση: Re: Cafe Oregano & Worldventures etc Αλήθεια ή νέες πυραμίδες τύπου Τρ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα, δεν έχεις ασχοληθεί με το αλλά έχεις άποψη για αυτό γιατί άκουσες, σου είπαν κλπ κλπ

Δε θα ήτανε καλύτερα να είχες δική σου προσωπική άποψη???

Και πως θα την δημιουργησω τη δικη μου αποψη,κανοντας το και'γω? Αν ειναι ετσι τοτε δεν ειμαι και πολυ θετικος,ισως και λαθος μου δε ξερω.Στην παρουσα φαση ψαχνω για δουλεια,αλλα προτιμω να βρω κατι που να μου αποφερει ενα σταθερο μηνιαιο εισοδημα και ας μην ειναι και μεγαλο.Τωρα αν ημουν σε φαση που ειχα μια δουλεια που μου εδινε αρκετα λεφτα,και ειχα και το χρονο να πειραματιστω και με τετοια πραματα τι να πω...τωρα να μπω σε διαδικασιες που αν και αν και αν...και να φαω χρονο και χρημα και μετα να μη βγαλω τιποτα δε το κανω.

Παιδιά είναι η ίδια ιστορία απάτης τύπου πυραμίδας με διαφορετικό περιτύλιγμα κάθε φορά. Πριν 4-5 χρόνια ήταν τα Amway τότε μάλιστα είχα και εγώ συμβουλευτεί το φόρουμ όπου μου είπαν περί τείνος πρόκειται. Όποιος έχει όρεξη ας ψάξει παλαιά νήματα.
Οι πυραμίδες, ανεξάρτητα πιο προιον χρησιμοποιούν για αποπροσανατολισμό (καφεδες, Amway, διακοπές κλπ), βασίζονται στο μοντέλο ότι κερδίζεις εσύ από οποιονδήποτε βάζεις κάτω από το επιπεδό σου και αυτοί κάτω από σένα. Εκείνο που κανείς δε μπορεί να συνειδητοποιήσει είναι ότι η πυραμίδα δε μπορεί να έχει πάνω από 13 σκαλία. Το 2 στη 13η είναι αριθμός μεγαλύτερος από τον πλυθισμό της Γης. Απλή αριθμητική.

Εγώ θα έλεγα (όπως είπα και πριν) ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί να το ψάξει καλά.

Πέρα από αυτά που "ακούγονται" ή "μας είπανε" δε σε υποχρεώνει κανείς να εκταμιεύσεις ούτε μισό ευρώ πριν πάρεις την απόφαση να ασχοληθείς ή όχι με κάποια εταιρία του χώρου.

Ειδικά η amway (επειδή αναφέρθηκε) δεν έχει ανάγκη τα διαπιστευτήρια κανενός μας. Έχει τα χρόνια της ιστορίας της, των ευχαριστημένων μελών και καταναλωτών της.

Αυτό με τα μαθηματικά που αναφέρθηκε είναι ένας παλιός μύθος που δε λαμβάνει υπόψη τις πάρα πολλές διαφορετικές εκδοχές του τρόπου ανάπτυξης της κάθε εταιρίας αλλά και τον τρόπο ανταμοιβής των μελών αυτής.

Πραγματικά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουν και σίγουρα δεν είναι η "απατεωνιά" που τόσο εύκολα ακούω σαν κατηγορία για έναν ολόκληρο κλάδο εμπορίου.

Βρίσκομαι σε μια εταιρία δικτυακού και απορώ πως μπορούν κάποιοι να εκφράζονται άσχημα για το σύνολο των εταιριών ενώ εγώ ακόμη θεωρώ ότι δεν έχω κατανοήσει στο έπακρο όλες τις λεπτομέρειες του πλάνου (και μιλάμε για μία μόνο εταιρία!).

Οι εκείνοι είναι πολύ έξυπνοι ή εγώ πολύ χαζός!

Έχω αρκετές ιστορίες να σας διηγηθώ, πέρα για πέρα αληθινές, ιστορίες όχι απο κάποιον που άκουσα να τις λέει αλλά ιστορίες που τις έχω βιώσει προσωπικά τα τελευταία δυο χρόνια που ασχολούμαι. Ιστορίες αυταπόδεικτες, μέσα από την καθημερινότητα.

Αν ψάξετε να δείτε στατιστικά διείσδυσης των εταιριών δικτυακού μάρκετινγκ ανά τον κόσμο θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη συμβαίνει σε τριτοκοσμικές χώρες, σε χώρες χαμηλού βιοτικού επιπέδου.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν εναλλακτικές, παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, είναι αποφασισμένοι για αυτό που κάνουν.

Επειδή τα γραπτά μένουν, να κάνω μια πρόβλεψη?

Την επόμενη πενταετία στη χώρα μας και στα βαλκάνια θα δείτε μια "έκρηξη" των εταιριών αυτών γιατί μαντέψτε...προς τα εκεί οδεύουμε ως χώρα. Το βιωτικό επίπεδο θα πέσει κι άλλο και μια λύση για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει το κάτι παραπάνω στη ζωή του θα είναι κάποια εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ.
Αυτό θα συμβεί γιατί το πλεονέκτημα που έχουν αυτού του είδους οι εταιρίες (μικρή αρχική επένδυση, ελάχιστα πάγια έξοδα) σε λίγο καιρό θα είναι πολύ-πολύ μεγάλο.

Με έναν χαρτοφύλακα 5-10 δείγματα και τα...ποδαράκια σου θα μπορείς να στήσεις την προσωπική σου πολύ αποδοτική επιχείρηση. Και τότε θα μπορείς να κάνεις μόνο αυτό ή να είσαι εργάτης σε κάποια φάμπρικα με 300 ευρώ (αν είσαι τυχερός)...

Προς όλους αυτούς που ενδιαφέρονται προτείνω να μην απορρίπτουν τίποτα χωρίς να το εξετάσουν διεξοδικά.

Κανείς δεν πρόκειται να σας κοροϊδέψει, κανείς δεν θα σας ζητήσει χρήματα για να σας δώσει πληροφορίες, κανείς δεν μπορεί να σας εκβιάσει να ενταχθείτε σε κάποια εταιρία MLM αν δεν το θέλετε.

Μην αφήνετε όμως κάποιους ανθρώπους να αποφασίζουν για τη δική σας ζωή.

Re: Απάντηση: Cafe Oregano & Worldventures etc Αλήθεια ή νέες πυραμίδες τύπου Τροχαν

Παιδιά είναι η ίδια ιστορία απάτης τύπου πυραμίδας με διαφορετικό περιτύλιγμα κάθε φορά. Πριν 4-5 χρόνια ήταν τα Amway τότε μάλιστα είχα και εγώ συμβουλευτεί το φόρουμ όπου μου είπαν περί τείνος πρόκειται. Όποιος έχει όρεξη ας ψάξει παλαιά νήματα.
Οι πυραμίδες, ανεξάρτητα πιο προιον χρησιμοποιούν για αποπροσανατολισμό (καφεδες, Amway, διακοπές κλπ), βασίζονται στο μοντέλο ότι κερδίζεις εσύ από οποιονδήποτε βάζεις κάτω από το επιπεδό σου και αυτοί κάτω από σένα. Εκείνο που κανείς δε μπορεί να συνειδητοποιήσει είναι ότι η πυραμίδα δε μπορεί να έχει πάνω από 13 σκαλία. Το 2 στη 13η είναι αριθμός μεγαλύτερος από τον πλυθισμό της Γης. Απλή αριθμητική.

Το 2 στην 13η κάνει 8192...

Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

Status
Not open for further replies.