camera οπισθοπορειας

xaris101

New member
25 November 2008
7
Καλησπερα σε ολους, συγχωρεστε με αν ανοιξα το θεμα σε λαθος ενοτητα αλλα ψαχνωντας δεν βρηκα κατι παρομοιο.
Λοιπον, φανταζομαι θα σκεφτεστε τι δουλεια εχει ενα τετοιο θεμα μεσα σε αυτο το forum .Αν και ειμαι μελος σε πολλα αλλα forum σχετικα, δεν εχω βρει ακομα λυση στο προβλημα μου και ελεγα μηπως εσεις που ειστε ειδικοι σε θεματα εικονας και ηχου ,με βοηθησετε λιγακι...
Προχθες τοποθετησα στο EOS μου ,μια πηγη-οθονη 2din ,μαζι με μια καμερα οπισθοπορειας ,πηρα και απο την φισα της οπισθεν ρευμα για την καμερα (ετσι ωστε να ενεργοποιηται αυτοματα καθε φορα που βαζω οπισθεν) και ολα ηταν μια χαρα μεχρι την στιγμη που εβαλα μπρος την μηχανη. Οταν ο κινιτηρας ειναι αναμμενος στην εικονα βγαινουν γραμμες και μερικες φορες ανεβοκατεβαινει κιολας. Οταν ομως σβησω την μηχανη ολα λειτουργουν μια χαρα. Εβαλα φερριτες , αλλαξα τις γειωσεις ,εβαλα aluminium shielded rca...αλλα απολυτως τιποτα.
Εχει κανεις καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει ?

Ηταν -πολύ- φτηνή η συγκεκριμένη που έβαλες? Κάποια στιγμή με απέτρεψε ηχοσυστηματάς για αγορά πολύ φτηνής (κάτω των 50ε), λέγοντας μου οτι θα κάνει αυτό ακριβώς που περιγράφεις... Και μου αντιπρότεινε μια των 150ε, που υποτίθεται ότι θα ήταν καλύτερης ποιοτητας και δεν θα κάνει τέτοια κόλπα... Μου φάνηκαν πολλά και δεν την πήρα, αλλά...

η αληθεια ειναι οτι η καμερα εκανε γυρω στο 50 αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι καλητερο μπορει να εχει μια πιο ακριβη καμερα...

Δεν ξέρω, απλά αυτό που μου είχαν μεταφέρει -και δεν είχα πιστέψει και 100% για να πω την αλήθεια, αφού δεν μπορούσα να το δικαιολογήσω γιατί- το αναφέρεις και εσύ ότι τελικά συμβαίνει. Υποπτεύομαι οτι οι ακριβότερες θα έχουν καλύτερη συμπεριφορά με την απόκλιση της τάσης τροφοδοσίας...? Ισως ξέρει κάποιος άλλος συμφορουμίστας...

τι να πω, δεν ξερω....παντως τα εχω δοκιμασει ολα και δεν εχει γινει τπτ.
Σημαρα παρηγγειλα ενα καλωδιο απο ebay με τριπλη θωρακιση μηπως και κανει τπτ.

Εβαλα φερριτες , αλλαξα τις γειωσεις ,εβαλα aluminium shielded rca...αλλα απολυτως τιποτα.

Σημαρα παρηγγειλα ενα καλωδιο απο ebay με τριπλη θωρακιση μηπως και κανει τπτ.

Καλώς όρισες.Σιγά-σιγά θα το φτάσεις το 150άρι -bye-

Re: Απάντηση: camera οπισθοπορειας

Καλώς όρισες.Σιγά-σιγά θα το φτάσεις το 150άρι -bye-
μπορω να κανω κι αλλιως ? Απο την στιγμη που εγινε η τρυπα και μπηκε η καμερα...πρεπει να την φτιαξω !!!

στο δικό μου μπαίνει η κάμερα - έχει προεγκατάσταση - και τη δοκίμασα. εξαιρετική εικόνα, χωρίς παράσιτα, κόστος 170 . δεν την έβαλα, προτίμησα αισθητήρες με 60 .

Φίλος μου έβαλε κάμερα τέτοια, με νυχτερινή δυνατότητα μάλιστα, μαυρόασπρη όμως, με αγορά από το ebay κ κόστος 10 ευρώ, μαζί με τα μεταφορικά κ δουλεύει μια χαρά !
Πιθανότατα να σου δημιουργεί πρόβλημα λόγω καλωδίωσης ή λόγω πηγής ή λόγω του ότι τα καλώδια που φτάνουν στην πηγή να δέχονται ισχυρές παρεμβολές από κάτι άλλο δίπλα τους.

Μιχάλη εμείς θα βάλουμε στα JVCιά μας? :grinning-smiley-043

(μωρέ αν δεν μου είχε πει 150ε, θα την είχα πάνω τώρα... αλλά τόσα πολλά χρήματα, είναι υπερ-υπερβολή... )

Re: Απάντηση: camera οπισθοπορειας

στο δικό μου μπαίνει η κάμερα - έχει προεγκατάσταση - και τη δοκίμασα. εξαιρετική εικόνα, χωρίς παράσιτα, κόστος 170 . δεν την έβαλα, προτίμησα αισθητήρες με 60 .

Me 2.

λοιπον, σημερα ηρθε το ενισχυμενο καλωδιο και ειπα να το δοκιμασω. Συνδεσα λοιπον την καμερα με την πηγη με αυτο το καλωδιο ΧΩΡΙΣ να το εχω περασει μεσα στο αυτοκινητο, δλδ απλως το συνδεσα για να δω αν λειτουργει. Τιποτα ομως παλι τα ιδια. Αρα τωρα ειμαι σιγουρος οτι φταιει το ρευμα.
και ρωτω...υπαρχει τροπος να συνδεσω την καμερα με την οπισθεν χωρις να εχω τετοιου ειδους παρασιτα στην εικονα ? Υπαρχει καποιος τροπος να φιλτραρω το ρευμα ?

Υπαρχει καποιος τροπος να φιλτραρω το ρευμα ?

Το ρεύμα μπορεί να φιλτραριστεί με κατάλληλα φίλτρα, αλλά εξαρτάται τόσο απ' το είδος του θορύβου που περιέχει το ρεύμα όσο και κυρίως απ' την ελάχιστη τάση που θέλει η κάμερα για να δουλέψει. Αν π.χ μπορεί να δουλεύει απ' τα 9 volt μπορείς να σταθεροποιήσεις την τάση εκεί σχετικά εύκολα. Το ζήτημα είναι ότι για να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματίας με το πρόβλημα το κόστος ίσως να φτάσει σε αυτό της ακριβής κάμερας...

Δοκίμασε να τροφοδοτήσεις την κάμερα με μία μικρή μπαταρία 9 volt να δεις αν σου δουλεύει και ίσως καταλήξεις σε τέτοια επαναφορτιζόμενη που θα ξαναφορτίζεις μόνος σου.

Εχω δοκιμασει αλλη καμερα(kenwood) και εκανε ακριβως τα ιδια, αρα δεν ειναι θεμα καμερας. Οσο για την μπαταρια που λες , ναι θα μπορουσα να το κανω, ΑΛΛΑ οταν η καμερα λειτουργει ,η οθονη της πηγης κλειδωνει στην εικονα της καμερας..αρα δεν μπορω να το κανω ετσι....
βρηκα αυτο στο ebay, λετε να κανει τπτ ?
http://cgi.ebay.co.uk/PAC-CSS-12-12...hash=item350109829375&_trksid=p3286.m63.l1177

Last edited:
βρηκα αυτο στο ebay, λετε να κανει τπτ ?
http://cgi.ebay.co.uk/PAC-CSS-12-12...hash=item350109829375&_trksid=p3286.m63.l1177

Υπόσχεται να κάνει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Πόσο καλά τα καταφέρνει θα ξέρεις μόνο μετά την δοκιμή. Και μακάρι ο θόρυβος να περνάει μόνο μέσα απ' το καλώδιο τροφοδοσίας (που είναι και το πιθανότερο)...