Canon EFS 17-85 Vs EF 70-200 1:7 L, ενα αυθαιρετο συγκριτικο

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Eχοντας τον EFS 17-85, κοτσαρισμενο μονιμως πανω στην αραχνιασμενη μου 40D, και μιας και ο αγαπητος φιλος Babis K. μου παραχωρησε ευγενικα τον δικο του, χοντρο και μακρυ EF 70-200 1:7 L, ειπα να κανω μια μικρη συγκρισουλα.

Δεν ειχα κατι συγκεριμενο σχετικα με την μεθοδολογια που "επρεπε" να ακολουθησω ετσι ωστε να βγαλω καποια αντικειμενικα συμπερασματα.

Θα σας πω τι ακριβως εκανα και θα σας παραθεσω καποιες φωτος ετσι ωστε να τοποθετηθειτε και εσεις (αν θελετε φυσικα).

Τραβηξα μερικες φωτος εκτος, και μερικες εντος.

Η μηχανη ηταν στο Av, παντα σε AF, και σταθερη (οχι στο χερι)

Ολες ειναι jpeg, ειχαν μεγεθος 1936 Χ 1288, και τις εκανα resize (δυστυχως) για την διευκολυνση της "παρουσιασης" αυτης.

Ο μεγαλος της παρεας, φορουσε και ενα φιλτρο hoya HMC pro1 με οτι κα αν σημαινει αυτο....

Εδω οι πρωτη εξωτερικη (focal length 72 & 70 αντιστοιχα)

Last edited:
Απο το ιδιο ακριβως σημειο, αλλα νεταρισμενες αλλου.

(νομιζω οτι η δευτερη βγηκε λιγο κουνημενη??)

Last edited:
Λυπαμαι που αναγκαστικα να τις κουτσουρεξω σε μεγεθος, ισως να μην ειναι και τοσο διακριτες οι διαφορες. Αν υπηρχε τροπος να μην, θα το εκανα.

Σε ολα τα παραπανω ποστς, πρωτη ειναι αυτη με τον 17-85, και διπλα με τον 70-300.

Δεν ξερω κατα ποσο επηρρεαζει το φιλτρο σε αυτες του 70-200.

Τα σχολια δικα σας :grinning-smiley-043

Ντίνο ευχαριστούμε πραγματικά για τη θέλησή σου να παρουσιάσεις (να προσφέρεις ουσιαστικά) τις δυνατότητες των δυο φακών.

Για να εκτιμήσουμε καλύτερα τις διαφορές θα μπορούσες να κάνει από 100% της εικόνας ένα κροπ από την άκρη και ένα από κέντρο. Συνήθως έτσι εκτιμούμε καλύτερα τις δυνατότητες των φακών.

Το δεύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να τραβούσες με σταθερό διάφραγμα, μια σειρά λήψεων με εντελώς ανοιχτό διάφραγμα και μια με f8.

Πάντως μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες θα συγκεντρώσουμε 8-9 φακούς για ΝΙΚΟΝ και θα κάνουμε μια πρώτη παρουσίαση πάνω σε NIKON D200.

Μια εβδομάδα μετά λέμε να το κάνουμε και για φακούς CANON πάνω σε 40D.

Ευχαριστω (για ακομη μια φορα) για τις συμβουλες σου.

Δυστυχως δεν ειμαι καθολου εξοικειωμενος με τετοιου ειδους συγκριτικα (εξου και ο τιτλος).

Πολυ καλη η κινηση σας για σοβαρα συγκριτικα, θα περιμενω με ενδιαφερον.

Κλεινοντας, δεν ξερω αν το φιλτρο που ειχε ο 70-200 μετραει τοσο πολυ, παντως οι του 70-200, μου αρεσουν μακραν περισσοτερο.

Απάντηση: Re: Canon EFS 17-85 Vs EF 70-200 1:7 L, ενα αυθαιρετο συγκριτικο

Ευχαριστω (για ακομη μια φορα) για τις συμβουλες σου.

Δυστυχως δεν ειμαι καθολου εξοικειωμενος με τετοιου ειδους συγκριτικα (εξου και ο τιτλος).

Πολυ καλη η κινηση σας για σοβαρα συγκριτικα, θα περιμενω με ενδιαφερον.

Κλεινοντας, δεν ξερω αν το φιλτρο που ειχε ο 70-200 μετραει τοσο πολυ, παντως οι του 70-200, μου αρεσουν μακραν περισσοτερο.

Δεν έχεις άδικο. Ο 70-200 4.0 L είναι από τους καλύτερους φθηνούς φακούς που έχει κυκλοφορήσει η CANON. O 17-85 από την άλλη είναι ένας βασικός allaround φακός. Και όσο αυξάνονται τα μεγαπίξελς, τόσο η διαφορά τους θα δείχνει μεγαλύτερη.

Ρώτα και τον Τάσο τον Οικονόμου που τόσους μήνες ήθελε ένα φακό πάνω στη μηχανή για να μην αλλάζει και ήταν διατεθειμένος για συμβιβασμούς, αλλά όταν είδε τη διαφορά είπε ´"ευχαριστώ, αλλά εγώ μόνο φακούς L". και έχει δίκαιο.