Canon EOS 80D

udt71

AVClub Addicted Member
13 October 2006
1,798
Deep Sea
Οι προδιαγραφές για την Canon EOS 80D έχουν διαρρεύσει πριν από την επίσημη ανακοίνωση, η οποία αναμένεται σύντομα.

New 24.2MP APS-C CMOS sensor. Adopt a new miniaturization process
Dual Pixel CMOS AF
Image processing engine DIGIC6
Regular sensitivity ISO100-16000 (extension 25600)
7560 pixel RGB + IR photometry sensor
AF 45 points (all points cross type). AF distance measuring point of maximum 27 points F8
-3EV AF
Four of the AF area selection modes, including a new “L zone AF”
Continuous shooting 7 frames / sec. 3 frames / second at the silent continuous shooting mode
The number of pictures 77 copies in JPEG. 20 sheets in RAW
Continuous shooting in live view mode 5 frames / sec. (AF tracking)
New mirror vibration control system to keep the mirror shock (MVCS)
Finder is 100% field of view, magnification 0.95 times
Shutter 30 seconds -1/8000 seconds. Synchro 1/250 sec
3 inches 1.04 million dot Vari-angle LCD monitor
Built-in flash (guide number 12)
Electronic Level
A new Picture Style “fine detail”
10 kinds of scene mode
Anti-flicker
Video is full HD 60fps. AF tracking
HDR movie
Time-lapse movie
Five types of movies Creative Filters
Wi-Fi, NFC. Remote shooting
Media SD / SDHC / SDXC (UHS-I compatible)
Durability of the shutter is 100,000 times
USB terminal, HDMI terminal, microphone jack, headphone jack, remote control terminal
Improved dust and water
The battery LP-E6N / LP-E6
Start-up time is 0.16 seconds
EF-S18-135mm F3.5-5.6 enables remote shooting using the power zoom function in combination with IS USM and the power zoom adapter PZ-E1
The size of 139.0 x 105.2 x 78.5mm
Weight 730g (650g body only)
Canon EOS 80D Specifications:
24.2mp APS-C
Dual Pixel AF
7fps Shooting in live view
5fps in AIS
45 AF Points ( All Crosstype)
ISO 100-16000
Anti-Flicker
100% Viewfinder
3″ Vari-Angle LCD
Touchscreen
FullHD at 60fps Video
Time-Lapse
HDR
Creative Filters
Wifi
NFC
Remote hooting with smartphone

http://www.canonrumors.com/canon-eos-80d-specifications

canon_eos80D_f001.jpgcanon_eos80D_b001 (1).jpgcanon_eos80D_t001.jpg

Ωραία ιδέα το Canon PZ-E1 Power Zoom Adapter για βίντεο. Κρίμα που δέ προσφέρει και follow focus δυνατότητες, ενω θα μπορούσε εκτος αν αυτο επιτυγχανεται με επιλογή σημείου απο την πίσω touch οθόνη με αργή επιλογή όπως και στη ναυαρχίδα.

Re: Απάντηση: Canon EOS 80D

Οπότε κάτι φήμες για 70mk2 πάνε περίπατο .
Έχει κάποιο νόημα να βγάλει νέο 18-135 όταν υπάρχει ο γενικά καλός και αποδεκτός 18-135 stm με ίδια χαρακτηριστικά και παρόμοια απ' όσο βλέπω κατασκευή . Ή θα είναι οπτικά αναβαθμισμένος προκείμενου να "γεμίσει " τα παραπάνω Mpixels ?

Πολύ αναβαθμισμένος πρέπει να είναι σύμφωνα με τα δείγματα. Καλύτερος εκεί από όλες τις FF Canon και πλησιάζει τις κορυφαίες Nikon, αν σκεφτεί κανείς το 1,6 crop. Από την D5 πάντως που είναι ρυθμισμένη για high iso, είναι καλύτερη!

Αυτό είναι καλό μαντάτο και για τις μελλοντικές FF, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι βελτίωσε η Canon το δυν εύρος σε iso100 στη νέα της crop και δεν θα το κάνει στις FF για τοπίο. Επίσης μένει να δούμε αν θυσιάστηκε κάτι από τον θόρυβο στα υψηλά iso, αλλά δεν το νομίζω, δεν θα είχε επίσης νόημα σε crop σώμα, το αντίστροφο θα ήταν πιο λογικό.

Έδωσε μεγάλη βάση στην 80D η Canon, δεν τσιγγουνεύτηκε χαρακτηριστικά, βελτίωση παντού σε ένα ήδη αξιόλογο μοντέλο. Θα σταθώ και στην 100% κάλυψη στο σκόπευτρο, τα 60fps στο βίντεο - επιτέλους, -3ΕV εστίαση, το νέο επεξεργαστή φωτομέτρησης και το anti-flicker. Οι 1ες δοκιμές δείχνουν και αναβαθμισμένο dual pixel AF. Και όπως πάντα made in Japan.

Όλο τα χώνουμε στην Canon αλλά τσούκου - τσούκου θες έτσι θες αλλιώς πάντα μέσα στο "παιχνίδι" είναι και συχνά εμπρός... Είναι ίσως και το ψυχολογικό του ίδιου σώματος από μοντέλο σε μοντέλο... αλλάζει πχ κάποιος την 60D ανοίγει τη συσκευασία της 80D και βλέπει.... μια 60D :grinning-smiley-043

Last edited:
Re: Απάντηση: Canon EOS 80D

Πάντως περισσότερους βιντεάδες θα δεις με 70D παρά με Nikon D7200. Είναι περίεργο με το βίντεο, είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που ανάλογα τι βολεύει τον καθένα, τι τραβάει και πως, μπορεί να δώσει βάση αλλού και όχι μόνο στην ευκρίνεια και το ISO. Δεν είναι τυχαίο ότι κι εσύ λες πως είναι προσανατολισμένη στο video. Γιατί άραγε; αφού οι περισσότερες βελτιώσεις είναι στο κομμάτι της φωτογραφίας. Απάντηση; γιατί έχει καλή εργονομία.

Μπορεί να μην έχει log, αλλά όπως και για όλες τις Canon υπάρχουν έτοιμα προφίλ, κάποια και δωρεάν, ενώ μπορείς να φτιάξεις και δικά σου και να τα περάσεις στη μηχανή. Και όλα αυτά υπήρχαν πριν εμφανιστούν τα log στις Sony - Panasonic. Οπότε εκεί νομίζω δεν υστερεί.

Το focus peaking είναι σημαντική έλειψη, βέβαια στην 70D τα βοηθήματα εστίασης παρέχονται μέσω magic lantern και μάλιστα γίνονται κορυφαία, πολύ πιθανό αυτό να συμβεί και με την 80D αν και δεν μπορούμε να το ξέρουμε από τώρα, χώρια που κάποιοι διαστάζουν να εγκαταστήσουν τα εν λόγω firmware.

Για να μην παρεξηγηθώ, αν και έχω πρόσβαση στην 70D - την έχει η γυναίκα μου, δεν την προτιμώ στο βίντεο, γιατί έχω συγκεκριμένες απαιτήσεις στην ιεραρχία μου. Θέλω οπωσδήποτε EVF για να εστιάζω τη μέρα δίχως να βάζω- βγάζω loop, η αυτόματη εστίαση ευπρόσδεκτη αλλά δεν με βολεύει πάντα. Θέλω Ibis για να έχω καλή σταθεροποίηση με κάθε φακό, δυστυχώς είμαι καπνιστής με μέτρια σταθερότητα στα χέρια. Θέλω επίσης σχετικά λογικό βάρος - μέγεθος ΜΑΖΙ με το γκριπ, ώστε να μπορώ να αλλάζω μπαταρία από το πλάι χωρίς να ξεβιδώνω το plate από το σώμα, αλλά και να μπορώ με έναν ελαφρύ σταθερό να χρησιμοποιήσω μικρό 3ποδο - μονόποδο - κεφαλή, αλλιώς το όλο σύστημα βαραίνει πάρα πολύ, και μισό κιλό να αλλάξει το βάρος, όλα τα παρελκόμενα πρέπει να είναι πολύ στιβαρότερα και ανθεκτικότερα. Κοινώς, μια ακάθρεπτη με βολεύει καλύτερα, εξ'άλλου ο καθρέπτης στο βίντεο είναι άχρηστος. Απλώς προσπαθώ να κρίνω αντικειμενικά, και υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες ακόμα και επαγγελματίες που προτιμούν Canon στο video γιατί τους βολεύει, κι ας μην έχει IBIS και 4Κ. Γιατί προτιμούν εστίαση πάντα καρφί με το autofocus, γιατί δεν μπορούν δίχως τις ευκολίες του magic lantern, γιατί είναι πάντα με μονόποδο - 3ποδο οπότε χ@στηκαν για το IBIS, γιατί θέλουν πλήρως περιστρεφόμενη οθόνη, ή γιατί δεν ξέρω τι άλλο πχ τις θέσεις των πλήκτρων.

Όπως υπάρχουν φυσικά και άλλοι που προτιμούν την σούπερ ευκρίνεια και τον ελάχιστο θόρυβο και επίσης χ@στηκαν για όλα τα παραπάνω.

Last edited:
Το magic lantern είναι απίθανο.
Στην 600D που το είχα περάσει δεν είχα σχεδόν ποτέ πρόβλημα και ουσιαστικά είχα άλλη μηχανή.
Βλέπω κάποια RAW (βίντεο) δείγματα της 5D3 και μου πέφτει το σαγόνι.
Μακάρι να το καταφέρουν και στην 80D.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μόλις το πόσταρε.
Ούτε βαλτός να ήταν!

Ένα απόσπασμα:

"The Canon 80D’s video performance is so bad I won’t even be reviewing it. The clips I shot with it aren’t even worth uploading.

Already the camera has gone back to the store and I don’t want anything more to do with it."

http://www.eoshd.com/2016/03/short-note-canon-80d-has-no-improvement-in-video-quality/

Μωρέ μαζί σου. Απλά στην "πιάτσα" τα πράγματα δεν είναι κατ' ανάγκη έτσι.

Παράδειγμα. Την E-M1 στο eoshd την είχαν κρίνει πολύ θετικά στο βίντεο, ήταν και στη λίστα που βγάζουν με τις προτεινόμενες ανά κατηγορία. Και όχι μόνο λόγω IBIS. Δεν έχει moire-aliasing, αρκετά καλό ISO - καλύτερο από τις crop Canon και από την 5D mark II, χάνει από mark III και 6D. Έχεις δει κανένα εικονολήπτη να την χρησιμοποιεί; Αν δεις κάποιον θα είμαι εγώ, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος.

Με Samsung είχες δει πολλούς;

70D και Rebel ακόμα και τη σήμερον ημέρα βλέπω περισσότερους από ότι με Sony και Panasonic.

Μωρέ μαζί σου. Απλά στην "πιάτσα" τα πράγματα δεν είναι κατ' ανάγκη έτσι.

Παράδειγμα. Την E-M1 στο eoshd την είχαν κρίνει πολύ θετικά στο βίντεο, ήταν και στη λίστα που βγάζουν με τις προτεινόμενες ανά κατηγορία. Και όχι μόνο λόγω IBIS. Δεν έχει moire-aliasing, αρκετά καλό ISO - καλύτερο από τις crop Canon και από την 5D mark II, χάνει από mark III και 6D. Έχεις δει κανένα εικονολήπτη να την χρησιμοποιεί; Αν δεις κάποιον θα είμαι εγώ, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος.

Με Samsung είχες δει πολλούς;

70D και Rebel ακόμα και τη σήμερον ημέρα βλέπω περισσότερους από ότι με Sony και Panasonic.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που προτιμάμε τις canon -ακόμα και τις rebel- για το video από τις άλλες μάρκες και ας μην έχει το καλύτερο video. Ο πρώτος έχει να κάνει με την θερμότητα του sensor. Οταν κάνεις μυστήρια η μηχανή μένει ανοιχτή για πολλή ώρα. Η canon στο ζήτημα της διαχείρισης της θερμότητας τα σώματά της παίρνει άριστα. Δεν μου έχει τύχει ποτέ να πάρω μήνυμα υπερθέρμανσης, ουτε στην 600D ούτε στην 6D. Και έχω χρησιμοποιήσει και τις δύο σε video συναυλίας με συνεχόμενη 3ωρη λήψη. Σβήσιμο μονο για μερικά δευτερόλεπτα για αλλαγή μπαταρίας κάθε 80 λεπτά. Ο δεύτερος λόγος είναι οι φακοί. Η EOS παίρνουν πληθώρα φακών ενώ και η ίδια η canon έχει εξαιρετικά γυαλιά σε πολύ καλές τιμές. Όταν λοιπόν έχεις επενδύσει σε γυαλιά canon δεν αλλάζεις εύκολα σύστημα.

με αυτες τις μηχανες (600D - 6D) κανεις autofocus στο video ή οχι ?

Dual pixel ήταν πρώτη η 70d , σίγουρα είναι η 7d ii και τώρα η 80d. Ίσως και οι 750 και 760 με τον 24αρι που βγήκαν κάπου στο ενδιάμεσο . Με έχει πιάσει φαγούρα να βγάλω στο κλαρί την 70 αλλά δεν ξέρω αν αξίζει και την χασούρα .

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που προτιμάμε τις canon -ακόμα και τις rebel- για το video από τις άλλες μάρκες και ας μην έχει το καλύτερο video. Ο πρώτος έχει να κάνει με την θερμότητα του sensor. Οταν κάνεις μυστήρια η μηχανή μένει ανοιχτή για πολλή ώρα. Η canon στο ζήτημα της διαχείρισης της θερμότητας τα σώματά της παίρνει άριστα. Δεν μου έχει τύχει ποτέ να πάρω μήνυμα υπερθέρμανσης, ουτε στην 600D ούτε στην 6D. Και έχω χρησιμοποιήσει και τις δύο σε video συναυλίας με συνεχόμενη 3ωρη λήψη. Σβήσιμο μονο για μερικά δευτερόλεπτα για αλλαγή μπαταρίας κάθε 80 λεπτά. Ο δεύτερος λόγος είναι οι φακοί. Η EOS παίρνουν πληθώρα φακών ενώ και η ίδια η canon έχει εξαιρετικά γυαλιά σε πολύ καλές τιμές. Όταν λοιπόν έχεις επενδύσει σε γυαλιά canon δεν αλλάζεις εύκολα σύστημα.

Ακριβώς αυτά είχα στο μυαλό μου όταν τοποθετήθηκα, ότι μετρούν και άλλες παράμετροι. Μαζί σου και στα 2. Ειδικά για την υπερθέρμανση, είναι και ένας από τους λόγους που φοβήθηκα να πάω σε Sony. Νομίζω πάντως πως σε αυτόν τον τομέα Olympus και Panasonic δεν έχουν πρόβλημα. Η E-M1 δεν έχει σίγουρα, σκυλί, έχω τραβήξει 2.5 ώρες σερί καλοκαίρι με τις 2 μπαταρίες πάνω. Από την 6D έχω δει λίγα πλάνα και μου φάνηκε άριστη, μένει να δούμε τι κάνει η 80D εκεί. Γιατί η σπαστή touch οθόνη και το autofocus που έχει είναι μεγάλα συν.

Για τους φακούς που λες, μαζί σου, αλλά νομίζω ότι αν πάς σε ακάθρεπτη κάνεις δουλειά, έστω και με έναν οικονομικό αντάπτορα.

Για μένα το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι η έλειψη EVF στις DSLR. Μεγάλη ταλαιπωρία ειδικά για την ηλιόλουστη χώρα μας. Εϊναι και ο λόγος που έφυγα από την Canon. Έτυχαν κάποτε 2-3 περιπτώσεις καπάκι σε ηλιολουστη καλοκαιρινή μέρα έξω, βάλε - βγάλε το magnification loop και μου τη βάρεσε, είπα αυτό είναι πάει, αλλάζω...

@ANRITSU: οι 750/760D δεν έχουν dual pixel Af. Eχουν το Hybrid Af 3. Είχα δοκιμάσει παλιότερα το Hybrid I στην EOS M, καμία σχέση με το Dual παρά μόνο με stm φακό που κι εκεί υστερούσε σε σχέση με την 70D. Και μιλάω και για τη φωτογραφία όχι μόνο για το βίντεο. Και μόνο για αυτό δεν νομίζω ότι αξίζουν σαν αγορά σε σχέση με την 70D ειδικά στα χρήματα που κοστίζει τώρα.

Last edited:
Στα 1300 ευρώ που βλέπω την 80D στο skroutz όμως... λίγο ακριβή. 100 ευρώ διαφορά από την 7D mark II

Στα 1300 ευρώ που βλέπω την 80D στο skroutz όμως... λίγο ακριβή. 100 ευρώ διαφορά από την 7D mark II

Να δώσω την 70 για να πάω στην 80 εννόουσα , όχι στις 7ΧΧ. Για κάποιο λόγο είχα την εντύπωση πως ήταν στο 1000αρικό το σώμα . Σε αυτά τα χρήματα τον Ιούλιο του 14 πήρα την 70 μαζί με τον 18-135 IS STM και κάπου στα 930 με 950 αν θυμάμαι καλά επαιζε το σώμα σκέτο . 300 + εβρώ για αντικαταστάτη είναι πολλά . Σχεδόν 25% πάνω . Και δυστυχώς δεν είναι Πενταξ να πεις ότι θα πέσει σύντομα . Στο σκρουτζ η 70 σώμα έχει πέσει κάπου 100 απο την κυκλοφορία της το καλοκαίρι του 13. Θα περιμένω την 90 !!!!

Πράγματι κάπου στα 950 την είχα αγοράσει κι εγώ. Έχω την εντύπωση όμως ότι ξεκίνησε λίγο πάνω από χιλιάρικο.

2 τινά σκέφτομαι. 1ον υπάρχει ακόμα στοκ 70D και πρέπει να φύγει. 2ον δεν πούλησε ίσως καλά η 760D με ούτε 200 ευρω διαφορά από την 70D. H αντικατάσταση που λες δεν είναι 300 ευρώ. 450 είναι η διαφορά τους καινούριες, οπότε θα χάσεις τουλάχιστο 5-6 κατοστάρικα.

Πράγματι κάπου στα 950 την είχα αγοράσει κι εγώ. Έχω την εντύπωση όμως ότι ξεκίνησε λίγο πάνω από χιλιάρικο.

2 τινά σκέφτομαι. 1ον υπάρχει ακόμα στοκ 70D και πρέπει να φύγει. 2ον δεν πούλησε ίσως καλά η 760D με ούτε 200 ευρω διαφορά από την 70D. H αντικατάσταση που λες δεν είναι 300 ευρώ. 450 είναι η διαφορά τους καινούριες, οπότε θα χάσεις τουλάχιστο 5-6 κατοστάρικα.

Πραγματι . Μια ρεαλιστική τιμή εκκινήσης σε αγγελία για την 70 δεν ξεπερνάει τα 550 με 600 και μιλάω για την δικιά μου με ούτε 15000 και κατάσταση σχεδόν βιτρίνας . Έχουνε χαλάσει οι μιρορλες την πιάτσα !!!