Canon FS200 ή low budget HD

param

New member
26 February 2010
11
Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν αξίζει η αγορά μιας low budget HD σε σύγκριση με την Canon FS200.
Canon FS200 ή Sanyo Xacti CG10 ή Toshiba Camileo H20.
Με ενδιαφέρει η ποιότητα του βίντεο και η λήψη μέσα στο σπίτι.

Φίλος έχει ακριβώς το ίδιο δίλημμα.

Κλασική Sd ή κάτι σε στυλ bloggie;

Yπάρχει διαφορά στην ποιότητα εικόνας πέραν της ανάλυσης;
Στην μπαταρία; Την αξιοπιστία; την άνεση;

Εκεί στα 200 ευρώ τελικά τί παίρνεις; Μήπως έχουν οι SD καλύτερη σταθεροποίηση και φακό ή η μόνη διαφορά είναι το ζουμ και χάνεις σε ανάλυση;

Πολλά τα ερωτήματα και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις απαντήσεις των επαιόντων!

ΥΓ. Είναι απαραίτητο το optical stabilization?

Προσωπικα οταν εχεις την δυνατοτητα να τραβηξεις HD γιατι να πας σε SD?

Η αναλυση ειναι πολυ σημαντικη αν σε ενδιαφερει η ποιοτητα της εικονας .

ΥΓ. Είναι απαραίτητο το optical stabilization?

Αναλογα την χρηση. Αν προκειται να εισαι συνεχεια με την καμερα στο χερι και να τραβας περα δωθε τοτε καλο θα ηταν να υπαρχει.

Φίλε Underdog μέσα στο μυαλό μου είσαι. Αυτές ακριβώς είναι και οι δικές μου απορίες και προσπαθώ να βρω άκρη.

Πάντως Kosh, και εγώ της ίδιας λογικής ήμουν (οταν εχεις την δυνατοτητα να τραβηξεις HD γιατι να πας σε SD), αλλά ψάχνοντας το forum βρήκα κάτι καταχωρήσεις του στυλ "έχεις δοκιμάσει να παίξεις video της camileo S20 νομίζω σε τηλεόραση Full HD" οπότε και άρχισα να την ψάχνω παραπάνω.

Και ερχόμαστε στα ερωτήματα που έθεσε ο Underdog...

φιλε και εγω εχω την ιδια απορια. θελω να παρω μια βιντεοκαμερα για μεσα στο σπιτι να τραβαω την κορη μου τωρα που ειναι μικρη. θελω μια βιντεοκαμερα γυρω στα 200 ευρω. εγω κοιταω την SANYO XACTI VPC-TH1
η τηνSAMSUNG SMX-K40. ποια απο τις δυο προτεινετε

Τελικά ρε παιδιά, τίποτα, κανένα νέο? Εσύ φίλε myt.jim που κατέληξες? Και αν όχι πως έφτασες να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτές τις 2?

Από προσωπική πείρα σας μιλώ, οι χαμηλού προϋπολογισμού HD δεν κάνουν για εσωτερικές λήψεις!!
Το άνοιγμα των φακών τους είναι τόσο μικρό που το φως που μπαίνει δεν επαρκεί για μια ικανοποιητική λήψη και μοιραία ο κόκος εμφανίζεται στην εικόνα με πολλές φορές πολύ άσχημο τρόπο. Είναι μάλιστα τόσο κακή η εικόνα σε πολλές από αυτές (S10, S20) που από τον κορεσμό των χρωμάτων δεν ξεχωρίζεις ούτε τα χαρακτηριστικά στα πρόσωπα παρά την HD ανάλυση.
Από την άλλη αυτά τα "διαολάκια" των 100-150 είναι εξαιρετικά στην λήψη τύπου "τσακ-μπαμ" κάτω από καλές φωτιστικες συνθήκες. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα χρώματα και η ανάλυση ικανοποιούν απόλυτα (για τα χρήματα που έχουμε δώσει) Η μόνη παραχώρηση αφορά την τρεμάμενη εικόνα που τα βίντεό μας θα έχουν αν κινούμαστε κατά την λήψη!
Οι SD κάμερες (έως 200 ) που έχουν λίγο καλύτερο φακό ίσως αποδώσουν ικανοποιητικότερα σε εσωτερικές λήψεις! Το θέμα εδώ είναι πως κάτω από γενικές συνθήκες τελικά οι SD δε πρόκειται να παράγουν βίντεο υψηλότερης "ποιότητας" (προφανώς δεν εννοώ την ανάλυση) από ότι μια HD με τα ίδια χρήματα τουλάχιστον δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάνουν αυτό που λέμε "την διαφορά" στην εικόνα!!!
Το συμπέρασμα είναι πως έχει μεγάλη σημασία το που και πως θα χρησιμοποιεί κάποιος την βιντεοκάμερά του και πόσα είναι διατεθιμένος να πληρώσει!
Εγώ αν τράβαγα την κόρη μου ας πουμε θα έδινα σίγουρα κάτι παραπάνω να πάρω μια καλή HD. Μια φορά έχεις την ευκαιρία να τραβήξεις τα παιδιά σου όταν είναι ακόμη μικρά! Αν τράβαγα γενικά πλάνα από διακοπές και ταξίδια χωρίς απαιτήσεις, μόνο και μόνο για να κρατώ τις αναμνήσεις μου, σε μια ικανοποιητική ανάλυση θα έπαιρνα μια καλή και φτηνή HD που είναι απίστευτα πρακτική μιας και έχει μέγεθος κινητού τηλεφώνου!
Αν είχα απόλυτο όριο τα 200 και ήθελα να έχω οπωσδήποτε καλές εσωτερικές λήψεις θα έψαχνα μια SD που να αποδίδει ανάλογα!

Πολύ κατατοπιστική απάντηση φίλε xamurabi. Ευχαριστώ. Άρα για εσωτερικές λήψεις SD. Στα 200 η Canon FS200 δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα εσωτερικά. Για να δούμε και η samsung που λέει ο Jim τι λέει