CANON HG 10 η γνωμη σας?

vastsar

Senior Member
8 April 2007
585
Σκοπευω να αγορασω αμεσα καμερα υψηλης ευκρινειας. Επειδη τα αγγλικα μου ειναι χαλια και δεν μπορω να καταλαβω απο τα διεθνη φορουμ αυτα που γραφουν, θα ηθελα την γνωμη σας για το συγκεκριμενο μοντελο το οποιο το βρηκα κοντα στα 980 ευρω. Επισης μια συγκριση με το προηγουμενο μοντελο της ιδιας εταιριας HV-20 θα ηταν χρησιμη. Αξιζει η επιπλεον διαφορα χρηματων περιπου 150 ευρω?

Αν σε ενδιαφερει η ποιοτητα εικονας και θελεις να περνας στον υπολογιστη σου ευκολα το υλικο και απο αλλες πηγες ειονας (vhs, hi8 , dvd klp) τοτε HV20 me kleista matia.
Αν σε ενδιαφρει ευκολια στη χρηση τοτε hg10.

Πρεπει επισης να ξερεις οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις ακομη τα γνωστα προγραμματα (avid, premmiere klp) για να μονταρεις υλικο απο καμερες που γραφουν σε σκληρο δισκο (mpg4).

Υπαρχει κατι καλυτερο που να μην ξεφευγει πολυ απο το χιλιαρικο? Το πρωτο που με ενδιαφερει ειναι η ποιοτητα εικονας. Αξιζει τον κοπο να περιμενω κατι συγκεκριμενο?

εγω αγορασα πριν απο καμια 20αρια μερες (στην αρχη του ταξιδιου μου) την sony cx7 high definition. Tην αγορασα απο Ντουμπαι γυρω στα 800 ευρω. Εδω ερχεται το μοντελο cx6. Ειναι η μικροτερη καμερα που κυκλοφορει (επειδη γραφει σε memory stick pro duo) και αυτος ειναι και ο κυριοτερος λογος που την πηρα. Ηθελα κατι που να το κουβαλαω στην τσεπη μιας και ειχα μονιμως την φωτογραφικη επανω μου.
Απο καμερες δεν σκαμπαζω πολλα και ουτε εχω δει αλλες για να συγκρινω. Τραβηξα περιπου 2,5 ωρες υλικο σε hd και μερα και νυχτα σε απολυτο σκοταδι (με το nightvision).
Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Το υλικο ειναι γραμμενο σε avchd και τωρα πρεπει να ασχοληθω για να το μονταρω (κοψε-ραψε).Αυτο μπορει να ειναι ενα θεμα μιας και το φορμα ειναι σχετικα καινουργιο και δεν πολυυποστηριζεται αλλα επιφυλασσομαι για να σας ενημερωσω.

Η 10 υποφερει στο 24π mode απο blurring and ghosting.η hv 20 παραμενει βασιλιασ στισ βιντεοκαμερεσ μεχρι στιγμησ.ιδωμεν ποτε θα βγαλουν σε blue ray