Canon HV20 απεβίωσε;;;;;

kozadin

Senior Member
28 July 2006
667
Βόλος
Έχω φρικάρει... Μέχρι χθες η καμερα δουλευε αψογα. Πάω το βράδυ να τη συνδέσω με το pc για να αντιγράψω τα αρχεία και σαν πρώτο "σύμπτωμα" δεν αναγνωρίζεται καν από τον υπολογιστή. Την αποσυνδέω, την κλείνω πάω να την ανοίξω και η camera ανοίγει μεν στο camera mode αλλά χωρίς να δουλεύει τπτ παρα μόνο το ζουμ και χωρίς να δείχνει καμία πληροφορία στην οθόνη παρά μόνο εικονα. Στην συνέχεια φτύνει και την κασέτα η οποία πλέον οταν την βάζεις κανει eject μόνη της μετά από 10sec. Έκανα reset αλλα μάταια. Τα ίδια συμβαίνουν είτε με μπαταρία (ειναι φορτισμένη) είτε με τον αντάπτορα. Στο play mode δεν κάνει απολύτως τπτ. Τι κάνουμε και προπαντώς που απευθυνόμαστε;;; Φυσικά είμαι εκτός εγγύησης....

Γιάννη ευχαριστώ. Την intersys την έχω υπόψιν μου αλλά δεν ξέρω την τεχνογνωσία τους. Έχω επικοινωνήσει μαζί τους και ζητάνε περίπου 25 για τον έλεγχο, 85 για τα εργατικά συν τα ανταλλακτικά, ποσά μη ευκαταφρόνητα την τωρινή περίοδο. Έχω στείλει και ένα mail στα κεντρικά της Γερμανίας μια και να την πω την αμαρτία μου τους εμπιστεύομαι περισσότερο....

Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν ξαφνικά δουλέψει. Τελευταία έχω ακούσει 2-3 περιπτώσεις με HV20 που παρουσιάζουν πρόβλημα με την κασσέτα και μετά
ξαφνικά δουλεύουν. Φίλος με παρόμοιο πρόβλημα και τι δεν έκανε, μέχρι και σε σακκουλάκι με ρύζι του είπαν και την έβαλε για τυχόν υγρασίες αλλά τίποτε. Ώσπου μια μέρα λέει "ας τη δοκιμάσω άλλη μια φορά" καί... τσούπ, δούλευε.
Του διαόλου μηχανήματα... :stupid:

update. Την έστειλα στην intersys. Απάντηση άμεση σε δυο μέρες. Αλλαγή "κεντρικού κυκλώματος". Αξία 540 ......
Οπότε απεβίωσε.....

Μηπως να την πας σε κανενα τσακαλι ηλεκτρονικο;δε χανεις τιποτα..Εμενα σε ενα dvd player μου ζητουσαν απο τη denon 300 ευρω για επισκευη,το πηγα σε ενα μαγαζακι του χωριου και το παλικαρι μου το εφτιαξε με...40!

Φυσικά τωρα που ξέρω πως έχω ενα ακριβο press pappier θα την πάω σε έναν.
Την περιμένω να μου' ρθει από Canon και έφυγε...

Ενα τσακάλι τεχνικός ξέρει να βρεί και γνήσια ανταλλακτικά μέσω Internet ,αλλα σε πολλές περιπτώσεις και μην γνήσια με ελάχιστα χρήματα κάνουν την ίδια δουλειά αν ξέρει κανείς τον προμηθευτή των εξαρτημάτων κάθε εταιρίας .Υπάρχουν ολοκληρες βασεις δεδομένων για όλα τα μηχανήματα για όσους ασχολούνται.

Απάντηση: Re: Canon HV20 απεβίωσε;;;;;

Ακριβώς το ίδιο έπαθε και η δικιά μου HV20. Η διάγνωση του τεχνικού είναι ότι έσκασε το ολοκληρωμένο κύκλωμα. Αν γνωρίζει κανείς κάποιον τεχνικό στην Θεσ/νίκη θα με βοηθούσε. Επειδή έχω κάποιος κασέτες που δεν τις έχω περάσει στον υπολογιστή μπορώ από άλλη κάμερα να τις περάσω;

Ναι μπορείς να τις περάσεις από άλλη HDV κάμερα. Δεν χρειάζεται να είναι η ίδια ή ιδιο μοντέλο. Ολα τα HDV tapes μπορούν να γίνουν captured από κάθε HDV συσκευή (κάμερα ή βιντεο).