CAPTURE απο SONY DV-με ενδειξη ημερομηνιας στα AVI αρχεια;

rasape

Established Member
4 June 2010
167
Καλησπερα σας.
Για οσους δεν καταλαβαν απο τον οχι και τοσο κατατοπιστικο τιτλο:

Ειχα δοκιμασει να κανω capture στα Windows XP με καποιο προγραμμα, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ
ΠΟΙΟ.
Στα αρχεια AVI που γραφονταν στον σκληρο, οταν επελεγα ιδιοτητες, μεταξυ των αλλων
στοιχειων υπηρχε και η ακριβης ημερομηνια που τραβηχτηκε το καθε βιντεακι.
Προσπαθησα να το κανω τωρα που εχω τα WIN 7 και δεν μπορεσα... χρησιμοποιησα

αρκετα προγραμματα οπως Premiere, portable Movie Maker, Captureflux, Virtual Dub.

Επειδη βρηκα μια χαμενη ταινιουλα απο την Sony που θα ηθελα να εχω και τις

ημερομηνιες απο τα βιντεακια που περιεχει, αν γνωριζει καποιος καποιο προγραμμα
για capture, video editing κλπ. που να υπαρχει δυνατοτητα να εμφανιζεται στα

αρχεια AVI που "γραφονται" στον σκληρο η ημερομηνια καταγραφης, παρακαλω ας το αναφερει.

Ευχαριστω.

rasape, αφού σου δούλευε στα XP, πιστεύω ότι κάποια ρύθμιση θα θέλει το πρόγραμμά σου μέσα από τα δικά του settings/options.
Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να το τρέξεις σαν administrator ή και να επιλέξεις από τις ιδιότητες να τρέχει σαν να είχες XP με το ανάλογο service pack που είχες στα XP.
Τέλος, μπορείς να δοκιμάσεις και το scenalyzer

Με το pinnacle εμφανίζεται η ημερομηνία .
Αυτό για τα xp , αλλά νομίζω πως είναι δυνατότητα του προγράμματος capture αυτή και όχι του λειτουργικού .

Το WinDV από εδώ ίσως σου κάνει καθώς στο όνομα του αρχείου έχει την ημερομηνία και την ώρα εγγραφής (εφόσον αυτά είχα οριστεί στην κάμερα που έκανε την εγγραφή σωστά εννοείται πάντα!) πχ το αρχείο video.10-09-26_21-51.01.avi που μου έχει αποθηκεύσει στο σκληρό μου τραβήχτηκε στις 26/9/2010 και ώρα 21:51:01. Αλλά στα properties του αρχείου φαίνεται η ημερομηνία αποθήκευσης στο δίσκο δηλαδή η ημερομηνία που θα κάνεις capture.

Στα W7 το windows live movie maker το κάνει με ότι επιλογή θέλεις για folder name (πχ ημερομηνία έναρξης εγγραφής ή ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία λήξης) , πας more options και διαλέγεις οτι θες.