Capture video από Minidv

SARUMAN

New member
6 November 2007
4
Καλημέρα σε όλους.
Sorry για την ώρα αλλά λόγω εργασίας τώρα βρήκα την ευκαιρία να ζητήσω την βοήθειά σας.
Είμαι κάτοχος μίας Minidv βιντεοκάμερας και συγκεκριμένα της SONY DCR-HC40E, http://www.sony.gr/product/sdh-minidv/dcr-hc40e η οποία ομολογουμένως είναι αρκετά παλιά.
Μέχρι πρόσφατα έκανα κανονικά την μεταφορά των βίντεο που είχα τραβήξει μέσω της firewire σύνδεσης που έχει,χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ξαφνικά όμως η firewire της κάμερας τα τίναξε :bigcry: οπότε χάθηκε και η δυνατότητα capturing στο pc σε "καλή" ποιότητα.
Δοκιμάζοντας μέσω της usb υποδοχής η ποιότητα είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Σε τηλ.επικ. με την Sony το κόστος επισκευής "αν βρεθεί ανταλλακτικό" είναι απαγορευτικό.
Τι δυνατότητες υπάρχουν ώστε να μεταφέρω με την όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα τα βίντεο που έχω τραβήξει?Και σχετικά οικονομική θα έλεγα.Σκοπεύω μέχρι το καλοκαίρι να πάω προς HD μεριά!!!
Έχει έξοδο video & s-video όπως αναφέρει στο manual.
Υπάρχει κάρτα για το pc που να κάνει αξιοπρεπώς την δουλειά αυτή? Ίσως κάποιο dvd recorder με είσοδο composite "δεν ξέρω αν αυτό είναι το καλύτερο"?
Παιδιά τα φώτα σας:worshippy::worshippy:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν προκειται να αγορασεις συντομα καμερα μην μπεις στον κοπο να επισκευασεις την εξοδο firewire της καμερας.

Απλα αν θες να συνεχισεις να την χρησιμοποιεις παραλληλα κοιτα η νεα καμερα να μπορει να αναπαραγει τις κασετες της παλαιας σου καμερας ωστε να μπορεις να κανεις capture απο την νεα σου καμερα.

Αν και σου συνιστω απλα να πας μπροστα και να την ξεχασεις εντελως.

Eάν πάς την κάμερα για service απλά θα χαλάσεις τσάμπα χρόνο και χρήμα χωρίς κανένα αποτέλεσμα ,, ΣΟΝΥ δεν είπες ? ... άστο ... έχω 3 τεμάχια με καμένο fire-wire

πάρε μία με κάνα 150αρι γία capture και καθάρισες

η λύση του αναλογικού είναι απλά για κλωτσιές , μην το κάνεις ούτε για πείραμα

Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Έτσι και αλλιώς δεν την χρησιμοποιώ πολύ πλέον και δεν έχω σκοπό να την χρησιμοποιήσω στο μέλλον.Δεν έχω σκοπό να την επισκευάσω,αλλά επειδή έχω τουλάχιστον 20 κασέτες minidv με υλικό στην κατοχή μου,δεν θέλω να τις αφήσω στην άκρη.
Με λίγα λόγια η έξοδος A/V της κάμερας μεταφέρει υλικό σε αναλογική ή ψηφιακή μορφή? Sorry αν η ερώτησή μου είναι κουτή αλλά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα.
Υπάρχει minidv HD βιντεοκάμερα?Διαθέσιμες βλέπω με σκληρό δίσκο και μνήμη flash πλέον.

Re: Απάντηση: Re: Capture video από Minidv

Canon HV40 -bye-

Και η οποία από τα σχόλια που βλέπω ότι έχουν κάνει παιδιά στο site πρέπει να είναι από τα καλύτερα κομμάτια στην κατηγορία της ε?Thanks για την ενημέρωση.