Car audio - Συνδεση σε η/υ!!!

patofidaras

New member
23 December 2012
6
Καλησπερα παιδια και καλες γιορτες να εχουμε. Θα ηθελα την βοηθεια σας μιας και εγω δεν ειμαι και πολυ γνωστης του αθληματος. Αυτες τις μερες θα αγορασω ενα πακετακι ηχου για αυτοκινητο που αποτελειται απο ενισχυτη+subwoofer+2 ηχεια 2 δρομων. Θα ηθελα να μου πειτε τι τροφοδοτικο/μετασχηματιστη χρειαζεται ωστε να τους δωσω ρευμα για να μπορεσουν να παιξουν(θα τα συνδεσω στο pc). τα χαρακτηριστικα του ενισχυτη ειναι τα εξης:

Max. power output* into 4 Ω
4x180 / 2x500 WattRMS power output** into 4 Ω4x60 / 2x160 WattMax. power output* into 2 Ω4x250 WattRMS power output** into 2 Ω4x80 WattFrequency response5 – 50 kHz (-3 dB)THD< 0,05 % (1 kHz)Signal-to-noise ratio> 100 dBInput sensitivity0,4 – 4 VDimensions (W x L x D)319 x 59 x 226 mmInput impedance20 kOhmPower impedance12 V minus an MasseWeight2,65 kgHighlights
2 ohm stable

Variable low pass 40 – 300 Hz (12 dB per octave)

Variable high pass 40 – 300 Hz (12 dB per octave)

Variable bass boost 0...12 dB at 45 Hz

Low level RCA outputs (Mono signal CH3 / CH4) *

Channel mode switch 4/3/2 *

Bridge- / Tri-mode capability

Protection circuit that safeguards against short circuits, DC-offset and overheating

Green operation and red protection indication LED

* (Sinus Burst 2:8, 1 kHz) 14,4 V
**(DIN 45 324) 14,4 V

Ευχαριστω εκ των προταιρων και συγνωμη για το πολυυ μεγαλο post και το off topic...

Εγω επειδη μπερδευτηκα λιγο απο watt στα ohm, (μαλλον στην πρωτη σειρα αναφερει τα 8 ωμ και υστερα τα 4 και 2) θα σου πω το εξης μεχρι να απαντησουν και οι υπολοιποι. Μιας και δεν ξερω τι δηλωνει ο καθε κατασκευαστης σαν watt (υπο ποιες προυποθεσεις) θα σου ελεγα οτι το τροφοδοτικο σε αμπερ θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον οσο και η ασφαλεια του ενισχυτη. (οσο πιο πολυ τοσο πιο καλα, αλλα θα ανεβει και σε τιμη)

Βγαλε λοιπον την ασφαλεια του ενισχυτη και αν μπορεις πες μας ποσα αμπερ ειναι για να ξερουμε μεχρι τι ρευμα τραβαει ο ενισχυτης. Αν ειναι λαθος ο συλλογισμος μου, θα με διορθωσουν οι υπολοιποι.

Last edited:
Ελπιζω να βοηθαει καλυτερα στην αναγνωση των χαρακτηριστικων του ενισχυτη.εαν θελησω στον ενισχυτη να σηκωσω μονο το σαμπ χωρις τα ηχεια, αυτο σημαινει οτι θα χρειαζομαι και λιγοτερα αμπερ ???ειμαι ασχετος παιδια σε τετοια θεματα δειξτε κατανοηση!!!

Max. power output* into 4 Ω 4x180 / 2x500 Watt
RMS power output** into 4 Ω 4x60 / 2x160 Watt
Max. power output* into 2 Ω 4x250 Watt
RMS power output** into 2 Ω 4x80 Watt
Frequency response 5 – 50 kHz (-3 dB)
THD < 0,05 % (1 kHz)
Signal-to-noise ratio > 100 dB
Input sensitivity 0,4 – 4 V
Dimensions (W x L x D) 319 x 59 x 226 mm
Input impedance 20 kOhm
Power impedance 12 V minus an Masse
Weight 2,65 kg
Highlights
2 ohm stable

Variable low pass 40 – 300 Hz (12 dB per octave)

Variable high pass 40 – 300 Hz (12 dB per octave)

Variable bass boost 0...12 dB at 45 Hz

Low level RCA outputs (Mono signal CH3 / CH4) *

Channel mode switch 4/3/2 *

Bridge- / Tri-mode capability

Protection circuit that safeguards against short circuits, DC-offset and overheating

Green operation and red protection indication LED

* (Sinus Burst 2:8, 1 kHz) 14,4 V
**(DIN 45 324) 14,4 V

Ακυρο για τα 8 ωμ, μιας και μιλαμε για αυτοκινητο, μπερδευτηκα εγω. Οπως ακυρο στο να δεις την ασφαλεια, μιας και δεν τα εχεις στα χερια σου.

Μιας και αναφερεις οτι δεν τα εχεις αγορασει ακομη, δεν εχω καταλαβει με ποιο σκεπτικο θα στησεις τετοιο συστημα στο σπιτι. Θα φτιαξεις καμπινες για τα woofer, θα εχεις ενα sub οχι και τοσο αισθητικα καλο, και θα χρησιμοποιησεις εναν ενισχυτη και εξτρα τροφοδοτικο.

Εισαι σιγουρος οτι δεν μπορεις να πετυχεις μια αντιστοιχη ή και καλυτερη
ηχητικα υλοποιηση με κανονικα ηχεια/ενισχυτη στα ιδια χρηματα. ?

Last edited:
φιλε warewolf73 βρηκα αυτο στο manual του ενισχυτη ισως να ειναι αυτα που μου ζητας:
Supply + 12 V (9 – 15 V), minus to ground
Fuse 2 x 15 A

Τωρα οσο για το γουφερ,ειναι ηδη σε καμπινα ετοιμο.δεν θα παρω ξεχωριστο γουφερ,ξεχωριστη καμπινα...απλα για λιγο καιρο θελω να παιξουν σπιτι και μετα θα μπουν σε αυτοκινητο. Για να εχεις και μια ιδεα πως ειναι ....: http://img33.imageshack.us/img33/788/373001gb00fbeps1000.jpg

Δεν μιλουσα για το subwoofer, αλλα για τα woofers (τα ηχεια)
Αυτα θα χρειαστει να τα κλεισεις σε καμπινες, ετσι σκετα δεν θα παιξουν.
Απο τη στιγμη που τα προοριζεις για το αυτοκινητο και προχειρα για το σπιτι, δεν νομιζω οτι θα ηθελες να προβεις σε εξοδα καμπινων καθως και του τροφοδοτικου.

Σε καθε περιπτωση παντως, ψαχνεις για τροφοδοτικο των 30 αμπερ και ανω. Δεν ειναι και φθηνα, οποτε σκεψου το ολο εγχειρημα αν αξιζει την δαπανη για μια προσωρινη κατασταση στο σπιτι.

να σου πω την αληθεια δεν ειχα σκοπο να βαλω τα ηχεια,μονο το subwoofer με τον ενισχυτη σκεφτομουν να συνδεσω.εχω και ενα στερεο 2.1 +το σαμπ με τον ενισχυτη.απλα οταν θα ερθει η ωρα για να μπει το πακετακι στο αυτοκινητο,για να μην παει χαμενο το τροφοδοτικο σπιτι , θα παρω ενα ενεργο σαμπ αυτοκινητου...τι εχεις να πεις για ολα αυτα?

Απάντηση: Re: Car audio - Συνδεση σε η/υ!!!

...απλα οταν θα ερθει η ωρα για να μπει το πακετακι στο αυτοκινητο,για να μην παει χαμενο το τροφοδοτικο σπιτι , θα παρω ενα ενεργο σαμπ αυτοκινητου...τι εχεις να πεις για ολα αυτα?

Θα αγορασεις δηλαδη και ενα inverter, ωστε να κανεις τα 12 volt της μπαταριας 220V με το inverter, υστερα με το inverter θα στειλεις 220V στο τροφοδοτικο, ωστε εκεινο με τη σειρα του να δωσει 12-14V στον ενισχυτη. Απλα θα προσθεσεις ακομα ενα κομματι στην αλυσιδα σου με εξτρα εξοδα.

Αυτο καταλαβαινω τουλαχιστον εγω οταν λες: "για να μην παει χαμενο το τροφοδοτικο."
Αλλιως εννοεις ενεργο subwoofer που τροφοδοτειται με 12v, οποτε και παλι θα σου μεινει το τροφοδοτικο.