Car DVD "Road Terminator" - Android, Detachable Tablet, GPS, 3G, DVB-T, WiFi (2-DIN)

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,601
Πειραιάς
Car DVD "Road Terminator" - Android, Detachable Tablet, GPS, 3G, DVB-T, WiFi (2-DIN)

Ο "αντίπαλος" διαχειριστής λοιπόν, ανοίγει νέο θέμα στην νεοσύστατη κατηγορία...... :BDBDG54:

Κ όμως δεν είναι ψέμματα... :ernaehrung004:

Το νήμα λοιπόν αυτό αφορά μηχάνημα ήχου αυτοκινήτου, το οποίο λειτουργεί εξ'ολοκλήρου με Android λειτουργικό...!

DURmKQBL.png

Σαφώς κ είναι από τις πρώτες προσπάθειες στον χώρο, σαφώς κ έχει μειονεκτήματα, σαφώς κ είναι "αυθεντικό" κινέζικο, αλλά δεν παύει να είναι ένα βήμα προς τα εμπρός...!

Πηγή : http://www.chinavasion.com/china/wh...le_Android_2.3_Tablet_Panel_3G_WiFi_GPS_DVB-T

Η οθόνη του είναι πλήρως αφαιρούμενη κ μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως tablet !!

Βέβαια όταν την αφαιρέσουμε, η πηγή μας έχει μια δεύτερη οθόνη, η οποία δεν είναι εμφανισιακά κ ότι καλύτερο-ομορφότερο-σχεδιαστικά όμορφο...όμως ο στόχος είναι η ταμπλέτα να είναι στην θέση της στο αμάξι.

NIRmpM3n.jpg

NIRm2uXo.jpg

Χαρακτηριστικά :

Αφαιρούμενη Android 2.3 Tablet
2-DIN DVD player
GPS chipset
Bluetooth
Region-free DVD player
7" LCD οθόνη αφής
Υποστήριξη WiFi και 3G internet πρόσβαση
Compatible with top GPS software
iPod video and music compatible

Τα αναλυτικά του χαρακτηριστικά είναι στο link που σας παρέθεσα, ενώ η τιμή του από τον ιστοχώρο που παρέθεσα επίσης είναι στα 299,27 ευρώ. :a0210:

Re: Car DVD "Road Terminator" - Android, Detachable Tablet, GPS, 3G, DVB-T, WiFi (2-D

Υπάρχουν και άλλα, σημαντικά πιο ακριβά αλλά πιο "επώνυμα", π.χ. τα Dynavin. Κυκλοφορούν σε εκδόσεις με Windows ή με Android, με τα δεύτερα να είναι σημαντικά πιο ακριβά. :(

Re: Car DVD "Road Terminator" - Android, Detachable Tablet, GPS, 3G, DVB-T, WiFi (2-D

Χαίρετε,

Αυτές τις μέρες εξετάζω αυτό το σύστημα (στο eBay). Αυτό που βλέπω σαν μεγαλύτερη έλλειψη (αν δεν λαθεύω κάπου, από τις φωτογραφίες βγάζω τα συμπεράσματα) είναι το ότι, έχοντας το tablel docked στη θέση του, έχεις κρύψει το χειρισμό του "ηχοσυστήματος". Έχεις π.χ. ανοιχτή την πλοήγηση, και θες να αλλάξεις σταθμό στο ραδιόφωνο. Πώς το καταφέρνεις; Ξεκουμπώνεις το tablet, αλλάζεις σταθμό, και το ξανακουμπώνεις; Ενώ οδηγάς;

Πιο καλκό (και ακριβό) μου φάνηκε αυτό

http://www.ebay.com/itm/2-Din-Car-S...Video_In_Dash_Units_w_GPS&hash=item2c685a98ea

Απο το λιγο που εχω ασχοληθει, εχω καταληξει οτι στο αυτοκινητο ολες αυτες οι φιφες ειναι παντελως αχρηστες και το μονο που μετραει ειναι η ποιότητα ηχου και μονο αυτη!

Υπάρχουν και άλλα, σημαντικά πιο ακριβά αλλά πιο "επώνυμα", π.χ. τα Dynavin. Κυκλοφορούν σε εκδόσεις με Windows ή με Android, με τα δεύτερα να είναι σημαντικά πιο ακριβά. :(

Τα Dynovin (ποιοτικός κατασκευαστής) βγαίνει μόνο με Android 2.2. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει σε ηχοσύστημα αυτοκινήτου, αλλά σε tablets & smartphones, ήταν αργό και δύσχρηστο. Όπου έβαλα (φυσικά αν κάποιος είχε "μαγειρέψει" rom) 2.3 ήταν σαν να είχα αλλάξει σύστημα, πήγαινε απίστευτα καλύτερα.

Απο το λιγο που εχω ασχοληθει, εχω καταληξει οτι στο αυτοκινητο ολες αυτες οι φιφες ειναι παντελως αχρηστες και το μονο που μετραει ειναι η ποιότητα ηχου και μονο αυτη!

Τι εννοείς με το "φίφες";

Συμφωνώ, και θα προσθέσω και την ευχρηστία.

Στα πλαίσια της ποιότητας ήχου, θα προσθέσω και το ότι κανένα από τα κινέζικα (του ebay ή της εγχώριας αγοράς) δεν έχει σοβαρά ρυθμιστικά ήχου (π.χ. ηλεκτρονικά crossovers ή EQ). Το πολύ τίποτα μπάσα / πρίμα.

Το λινκ που έβαλα πιο πάνω για αυτό που βρήκα στο eBay αναφέρει, και με φωτογραφίες, την ύπαρξη EQ (presets & custom). Crossover έτσι κι αλλιώς θα μπουν μετά την πηγή και θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα μαζί με τον τελικό ενισχυτή. Το ζήτημα είναι να μην είναι κακή η ποιότητα των ηλεκτρονικών digital-to-analog ώστε να στέλνεται ποιοτικός ήχος προς τον ενισχυτή. Το οποίο είναι όντως μια ζαριά. Ποιος θα το δοκιμάσει πρώτος; :)