Catalyst 7.10: 1360x768 με borders

GTS007

New member
3 October 2007
90
Στη Philips 32PFL9632, όταν απεικονίζω με τη 2900Pro σε 1280x720 δείχνει μια χαρά. Όταν όμως βάλω 1360x768 (60Hz) που υποστηρίζει η τηλεόραση, αφήνει περιθώριο (μικρό) δεξιά-αριστερά!

Πρόβλημα των Catalyst??:violent-smiley-030:

Κάποια ρύθμιση στην τηλεόραση ...

Τα catalyst και γενικά το pc δίνει την ανάλυση που ζητάς , το θέμα είναι εαν η τηλεόραση παίρνει σωστά την ανάλυση ...

Τι είδους ρύθμιση? Με unscaled επιλογή στη τηλεόραση δε θα έπρεπε να δέχεται κανονικά το σήμα 1360x768@60Hz που υποστηρίζει η τιβί?

Και γιατί δέχεται κανονικά 1280x720@50Ηz με widescreen?

Αναλύσεις που υποστηρίζει η τηλεόραση:

640 x 480 60Hz
800 x 600 60Hz
1024 x 768 60Hz
1280 x 768 60Hz
1360 x 768 60Hz
1920 x 1080i 60 Hz
1920 x 1080p 60 Hz

Χθες μου συνέβη κάτι ψιλο-κουφό....ήθελα να δω μία ταινία σε NTSC format και έβαλα κλασσικά να προβάλλει ανάλυση στη Philips 1280x720 σε 50Hz όπως κάνω συνήθως....μετά κάθομαι στο καναπέ με πληκτρολόγιο και ποντίκι και βάζω τον MPC να παίξει τη ταινία...

Αφού το κάδρο δεν ήταν και πολύ σωστό αλλά πολύ στενό, έβαλα μία επιλογή του MPC για προβολή 16:9 και όλα ΟΚ....η ταινία ξεκίνησε και έπαιζε κανονικά (αλήθεια, η αίσθηση του NTSC είναι τόοοσο διαφορετική? Σαν 3D ήταν) μέχρι που αποφάσισα να παίξω με τις ρυθμίσεις, αλλάζοντας αρχικά τη συχνότητα σε 60Hz...ε, τι το ήθελα, έγινε ένα μεγάλο ζουμ και το κουφό, ΔΕΝ μπορούσα να το επαναφέρω στην αρχική του κατάσταση με τίποτα. Έδειχνε μετά το βίντεο σε μεγέθυνση ή πιο μικρό και με ΧΑΛΙΑ ποιότητα.

Η πλάκα? Μου πρόβαλε ΚΑΝΟΝΙΚΑ στη τηλεόραση με 1360x768@60Hz χωρίς περιθώρια.....πραγματικά, θέλω να βρω χρόνο να παίξω να δω τι έγινε....(τελικά το επανέφερα αλλά μάλλον τυχαία!!)....

Στο νέο μου μηχάνημα, άκουσα τους παλιούς εδώ και έχω βάλει Xvid, ffdshow και MPC και παίζω τα πάντα! Θα δοκιμάσω τι μπορώ να κάνω με τα powerstrip και reclock και να δω πού αυτά χρειάζονται....πάντως, αυτό με την ανάλυση με κούφανε.....αυτό το Monitor manager της ATI θέλει ψάξιμο....πάντως, αφήνω να προβάλει και στις δύο οθόνες (clone), δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα...

Ψάχνοντας θα δούμε τι θα κάνουμε

Καταρχάς να διευκρινήσω ότι ακόμα δε ξέρω τι κάνω (να το καταλαβαίνω εννοώ), αφού τώρα πειραματίζομαι και σιγά σιγά μπαίνω στις νέες έννοιες...

Λοιπόν, ρυθμίζω μέχρι τώρα την ανάλυση στη τιβί να είναι 1280x720@50Hz, διοτί αυτή μόνο ταιριάζει ακριβώς στο κάδρο του desktop...είπα ότι μέχρι τώρα σε 1360x768@60Hz αφήνει περιθώρια, κάτι που το αναφέρει όμως και το manual της τηλεόρασης (αναφέρει ότι "μπορεί" να εμφανίζονται).

Έτσι, βλέπω ταινίες σε DVD ή mkv χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως. Πάω χθες και βάζω τη ταινία σε NTSC...έκανα τη στάνταρ διαδικασία και έβλεπα κανονικά, με μία τρισδιάσταστη αίσθηση στην εικόνα. Έτσι θα έπρεπε να είναι?

Και μήπως γύρισε ΜΟΝΗ της η ΑΤΙ στα 60Hz? Ξέρω γω ρε παιδιά? Και γιατί μετά όταν επανέφερα το σύστημα στη προτέρα κατάσταση δεν έπαιζε σωστά με τίποτα?

Ακόμα πειραματίζομαι και δεν έχω κατανοήσει τις έννοιες καλά....σιγά σιγά ίσως βρω άκρη...τι να πω

Η ανάλυση 1360Χ768 υποστηρίζεται από τον driver (ως πολλαπλάσιο του 8) αλλά το display σου είναι 1366Χ768 γι αυτό και βλέπεις μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά (πάχους 6 pixels συνολικά)

Τότε πώς μετά έβλεπα κανονικά σε 1360x768??

Παρατήρησα επίσης, πως όταν έγινε αυτό το κουφό, ο υπολογιστής έβαλε σαν πρώτο μόνιτορ τη τηλεόραση και σαν δεύτερο το LG 19''!! Κανονικά, τα είχα αντίθετα....

Θα ρίξω πολύ πείραμα όταν βρω χρόνο...θα βάλω και το powerstrip και θα δούμε τι γίνεται :operator:

τελικα αποφασισαμε ποιος οδηγος μας κανει για να τελειωνω με το pc στεινω?:nounder:
ποιους σε xp και ποιους σε vista?
εχουμε σωστα χρωματα-
φωτεινοτητα-αντιθεση με τους 7,10 ή με τους 7,7?

αρε ΑΤΙ......:smash:

Λοιπόν, πάμε απ'την αρχή διότι γράφω και λακαμίες:

Πήγα σε φίλο και είδα πως απεικονίζεται σωστά το 1360x768, με 3+3 pixel περιθώριο δεξιιά-αριστερά, όπως ακριβώς είπε ο φίλος Φίλιππος. :SFGSFGSF:

Έρχομαι λοιπόν σπίτι και βάζω 1360x768@60Hz αντί του 1280x720@50Hz που έβαζα. Περιθώρια δεξιά-αριστερά, πολύ μεγαλύτερα από τα 3+3 pixel που θα έπρεπε να είναι. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. :twoguns:

Μπαίνω λοιπόν λίγο στο GUI των Catalyst, αφού ξέσκισα το μενού της τηλεόρασης, να δω τι μπορεί να φταίει (τίποτα εκεί). Στις ρυθμίσεις της οθόνης της τηλεόρασης (στους Catalyst), υπάρχει η κατηγορία Scaling options. Εκεί, τσεκάρω το κουτάκι κάτω-κάτω "Use the scaling values...." και από πάνω το χώνω στο τέρμα (0% Overscan). Βάζω και την επιλογή Widescreen στη τιβί και η ανάλυση 1360x768@60Hz είναι πλέον τζετ με 3+3 pixel περιθώριο εκατέρωθεν.

Μου διαφεύγει κάτι?