Χθες μου συνέβη κάτι ψιλο-κουφό....ήθελα να δω μία ταινία σε NTSC format και έβαλα κλασσικά να προβάλλει ανάλυση στη Philips 1280x720 σε 50Hz όπως κάνω συνήθως....μετά κάθομαι στο καναπέ με πληκτρολόγιο και ποντίκι και βάζω τον MPC να παίξει τη ταινία...
Αφού το κάδρο δεν ήταν και πολύ σωστό αλλά πολύ στενό, έβαλα μία επιλογή του MPC για προβολή 16:9 και όλα ΟΚ....η ταινία ξεκίνησε και έπαιζε κανονικά (αλήθεια, η αίσθηση του NTSC είναι τόοοσο διαφορετική? Σαν 3D ήταν) μέχρι που αποφάσισα να παίξω με τις ρυθμίσεις, αλλάζοντας αρχικά τη συχνότητα σε 60Hz...ε, τι το ήθελα, έγινε ένα μεγάλο ζουμ και το κουφό, ΔΕΝ μπορούσα να το επαναφέρω στην αρχική του κατάσταση με τίποτα. Έδειχνε μετά το βίντεο σε μεγέθυνση ή πιο μικρό και με ΧΑΛΙΑ ποιότητα.
Η πλάκα? Μου πρόβαλε ΚΑΝΟΝΙΚΑ στη τηλεόραση με 1360x768@60Hz χωρίς περιθώρια.....πραγματικά, θέλω να βρω χρόνο να παίξω να δω τι έγινε....(τελικά το επανέφερα αλλά μάλλον τυχαία!!)....
Στο νέο μου μηχάνημα, άκουσα τους παλιούς εδώ και έχω βάλει Xvid, ffdshow και MPC και παίζω τα πάντα! Θα δοκιμάσω τι μπορώ να κάνω με τα powerstrip και reclock και να δω πού αυτά χρειάζονται....πάντως, αυτό με την ανάλυση με κούφανε.....αυτό το Monitor manager της ATI θέλει ψάξιμο....πάντως, αφήνω να προβάλει και στις δύο οθόνες (clone), δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα...
Ψάχνοντας θα δούμε τι θα κάνουμε