Catalyst 7.10 => Cropped εικόνα...

widescreenman

AVClub Enthusiast
4 August 2006
746
Αθήνα
Ταλαιπωρία με τους Catalyst 7.10... στον Epson 700 δε βγάζει σωστό desktop με τίποτα... εκτός αν έχουν ενεργοποιήσει κάποια νέα λειτουργία κ δεν την πρόσεξα, δε διορθώνεται με τίποτα.
Μαύρα borders σε όλες τις πλευρές και κομμένο desktop, ίσα που φαίνεται δηλ. κάτω η taskbar. Αντίστοιχο crop και στις άλλες πλευρές...
Αλλάζοντας ανάλυση (κάτω και πάνω από 1280x720) φεύγουν (η αυξάνονται) τα borders αλλά τα windows παραμένουν πάντα κομμένα... Έλεος πια.
Ως δια μαγείας, βάζοντας ξανά τους 7.9, όλα φτιάχνουν.
Σκέφτομαι να δοκιμάσω τους 7.6 (οι πρώτοι που υποστηρίζουν τις 2600-2400), εδώ αναφέρουν ότι οι παλιότεροι δεν έχουν τα προβλήματα με washed colours, αλλά κουράστηκα με τα συνεχή install/uninstall/driver cleaner/reg tweaks...
Πιθανόν κάποια Nvidia να είναι τελικά καλύτερη επιλογή... => ΑΤΙ:rifle::rifle:

Δοκιμασες να παιξεις με τις ρυθμισεις output scalling(larger-normal)k aspect ratio(normal-through)στον epson....

Υ.Γ Εγω ειμαι με τους 7.2 κ Χ1900χτ αλλα αλλαζοντας τα παραπανω που σου εγραψα αλλαζουν πολλα στο desktop ston 700ari...Τελικα εμεινα large k through...

Thanks, τo aspect ratio το τσέκαρα, με το normal ζουμάρει περισσότερο (φεύγουν τα borders) αλλά τα windows παραμένουν κομμένα. Με όλους τους προηγούμενους drivers, στο through αλλά και στο normal έπαιζε κανονικά, χωρίς ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ των 2 ρυθμίσεων.
Output scaling δεν τσέκαρα, too late, τώρα είμαι με 7.9 και δεν ξαναβάζω 7.10. Το είχα πάντα στο larger πάντως χωρίς προβλήματα.

διαβαζα το Link που εβαλες.....κ πραγματικα γινεται χαμος γενικοτερα.....
Απο οτι καταλαβα τα προβληματα υπαρχουν κυριως se vista κ την σειρα 2x00....
Αλλα δεν βγαζω ακρη...ειμαι κ εγω(xp k x1900xt)
σε διλλημα να τους δοκιμασω.....:frown::confused:

Βλέπω τώρα στο site των Omega drivers (moddaρισμένοι ATI) και στο readme για τη νέα έκδοση Omega, κάτι λέει για new "scaling" feature... Στα full release notes της ATI δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, ίσως να είναι μόνο για τους Omega (και επομένως άσχετο με το συγκεκριμένο πρόβλημα).

λιγο ασχετο-σχετικο με το θεμα αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ χρησιμο:
βλεπω οτι πολλοι εδω μεσα βαζετε-βγαζετε οδηγους για δοκιμες και ταλαιπωρηστε με το αν θα πετυχει το "πειραμα" ή εαν τελικα θα ξανανοιξει το pc.
εδω και 2 χρονια χρησ/ω το acronis true image το οποιο τρεχω απο bootcd ,χωρις να χρειαστει εγκτασταση στα windows και πηγαινοντας σε εναν αλλο σκληρο(εσωτερικο-εξωτερικο )ή σε αλλο partition ,βρισκεις το Image που εχεις κανει το backup και σε 5-15λεπτα το επαναφερεις (αναλογως μεγεθους) στην κατασταση που το ειχες σωσει χωρις κανενα ιχνος "υπολοιματων".
ενα απο τα image που εχω κανει περιεχει τα παντα εκτος απο τους οδηγους της καρτας γραφικων.
οποτε βγαινουν καινουργιοι και θελω να τους δοκιμασω ανεβαζω το image και περναω τους καινουργιους.εαν δεν μου κανω ξανακανω παλι ενα restore και περναω παλι αυτους που ειχα.ουτε φορματ,ουε χασιμο χρονου....
ολα αυτα μεσα απο περιβαλλον dos βεβαια.

Σωστός Δημήτρη. Γλιτώνεις την ταλαιπωρία του installation και των updates...
Soulkeeper βάζοντας τους 7.6 εμφανίστηκε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Κοιτάζοντας αυτή τη φορά το output scaling του Epson, είχε γυρίσει μόνο του στο normal. Βάζοντάς το πάλι στο larger έφτιαξε. Δεν το δοκίμασα ακόμα σε 7.10, αλλά μάλλον δε θα είναι πρόβλημα των drivers.

Σωστός Δημήτρη. Γλιτώνεις την ταλαιπωρία του installation και των updates...
Soulkeeper βάζοντας τους 7.6 εμφανίστηκε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Κοιτάζοντας αυτή τη φορά το output scaling του Epson, είχε γυρίσει μόνο του στο normal. Βάζοντάς το πάλι στο larger έφτιαξε. Δεν το δοκίμασα ακόμα σε 7.10, αλλά μάλλον δε θα είναι πρόβλημα των drivers.

το δοκιμασες´?

Όχι γι' αυτο το πρόβλημα, απλά έβγαλα τους drivers (αν και μάλλον δεν ευθύνονταν οι 7.10) αλλά πρόσφατα ξαναπέρασα τα windows με αυτόν τον τρόπο, με το Acronis. Εκπληκτικό, σε λιγότερο από 10 min. σου περνά τα Windows, με ότι πρόγραμμα θες installαρισμένο!

Όχι γι' αυτο το πρόβλημα, απλά έβγαλα τους drivers (αν και μάλλον δεν ευθύνονταν οι 7.10) αλλά πρόσφατα ξαναπέρασα τα windows με αυτόν τον τρόπο, με το Acronis. Εκπληκτικό, σε λιγότερο από 10 min. σου περνά τα Windows, με ότι πρόγραμμα θες installαρισμένο!

εγω εχω ενα image "καθαρο" και αλλο ενα με περασμενα-σχεδον-τα παντα εκτος τον οδηγο της vga.
οταν βγαινει καινουργιος κανω ενα restore ,βαζω τον καινουργιο και εαν μου κανει καλως,εαν οχι παμε μια απο τα ιδια και επιστρεφω σε αυτον που ειχα πριν.!ετσι απλα...
βεβαια αυτονοητο οτι δεν κανει μονο για αυτην την δουλεια....