CAYIN 252 B...Τον ξερει κανεις? ΕΠΕΙΓΟΝ!

dimitrios

New member
5 February 2007
67
Ψαχνοντας για δικαναλο μου βρηκε ο πεθερος μου εναν CAYIN 252B για να οδηγησω τα ηχεια μου (10-90 w στα 6 ohms 87dp) αλλα δεν τον εχω ξανακουσει τον συγκεκριμενο ενισχυτη της CAYIN.Μηπως εχετε αποψη γιατι θα φυγει απο εκει και θα τον χασω αν ειναι οντως καλος.
Κανει για να ηχεια μου αεν και εφοσον τον γνωριζετε?

Δυστυχώς δεν τον έχω ακούσει και δεν υπάρχουν και πολλές αναφορές στο net.
Bρήκα ένα review αλλά θα χρειαστείς μετάφραση... PDF

Mερικά τεχνικά χαρακτηριστικά απο το review:
"Indvendig er den sζrdeles gedigent bygget op med en stor, fζlles ringkerne trafo pε 750 VA
og separate print til hver kanal med i alt 30.000 uF i lytterne. Signalvejen er gennemtζnkt og
kort med udmζrkede komponenter, hvor det har betydning – sund fornuft. 252B yder 2 x
150watt i 8 Ohm og 2 x 270 watt i 4 Ohm
.. Udgangstransistorerne er af den almindelige
bipolar type fra Toshiba. Selve 252B stεr pε massive aluminiumsfψdder dζmpet med
sorbotane for optimal afkobling. Vζgt ca. 14 kg."

Aπο ρεύματα φαίνεται επαρκής, αλλά θα ρισκάρεις να πάρεις ένα ενισχυτή που δεν το έχεις ακούσει?
Ελπίζω κάποιος να μπορείς να σε βοηθήσει περισσότερο.

Αυτο λεω και εγω φιλε κωστα.
Γι αυτο και εβαλα αυτο το επειγον ποστ μπας και καποιο απο τα παιδια εδω μεσα εχει γνωμη για το συγκεκριμενο εργαλειο και μας βοηθησει!
Ευχαριστω παντως κωστα για την αμεση απαντηση.

Προφανως μονο αυτα τα δανεζικα τεστ εχουμε...
Μαλλον κανεις δεν εχει ιδια αποψη 'η καποιο επωνυμο site να εχει τεστ.

Οι cayin είναι πάντως ,από ότι ξέρω ,αγγλικοί ενισχυτές.Βασικά είναι πρώην spark που ήταν αγγλική και αφού άλλαξε το όνομα της μετακόμισε στην Kίνα για την παραγωγή.Τώρα η εταιρία μπορεί να είναι ακόμα στην αγγλία.Δεν το γνωρίζω.Πάντως οι ενισχυτές τους έχουν πολύ καλό value for money!

Απ' όσο ξέρω ήταν πάντα κινέζικη. Ο σχεδιαστής των λαμπάτων υποτίθεται ότι είναι γερμανός, αλλά μάλλον αυτό ίσχυε στα πρώτα μηχανήματα.

Απάντηση: Re: CAYIN 252 B...Τον ξερει κανεις? ΕΠΕΙΓΟΝ!

Οι cayin είναι πάντως ,από ότι ξέρω ,αγγλικοί ενισχυτές.Βασικά είναι πρώην spark που ήταν αγγλική και αφού άλλαξε το όνομα της μετακόμισε στην Kίνα για την παραγωγή.Τώρα η εταιρία μπορεί να είναι ακόμα στην αγγλία.Δεν το γνωρίζω.Πάντως οι ενισχυτές τους έχουν πολύ καλό value for money!

Πάντα κινέζικη ήταν και τότε που ονομαζόταν Spark και τώρα που ονομάζεταο Cayin. Και μάλιστα είναι και από τις πιο "επώνυμες" κινέζικες μάρκες. Οπώς π.χ. η Consonance κλπ...

Να τον παρω ρε μαγκες η εχετε να προτεινετε τιποτα αλλο σε αυτα τα φραγκα σε νεο η μεταχειρισμενο?
Ειπαμε ηχεια 90w 6 ohms 87 dp.