cd audio σε mp3...Πως ???

Κατέβασα όλο τον ζιπαρισμένο αρχείο του lame-3.97 αλλά δεν μπορώ να περάσω στο EAC στον Configuration Wizard το αρχείο LAME-EXE που ζητάει μιας και ...δεν υπάρχει !!! εκτός αν έχει καμμιά άλλη ονομασία που δεν γνωρίζω... :AFADF0: Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή...

Κανένας απλός free decorder από WAV σε ΜΡ3 δεν υπάρχει ???

Ανυί να παιδεύεσαι, κατέβασε το CDex που είναι πολύ πιο απλό και έχει και μέσα του τον lame encoder (δεν χρειάζεται να ψάχνεις να βρεις πώς θα τον εγκαταστήσεις)

Κατέβασα όλο τον ζιπαρισμένο αρχείο του lame-3.97 αλλά δεν μπορώ να περάσω στο EAC στον Configuration Wizard το αρχείο LAME-EXE που ζητάει μιας και ...δεν υπάρχει !!! εκτός αν έχει καμμιά άλλη ονομασία που δεν γνωρίζω... :AFADF0: Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή...

Κανένας απλός free decorder από WAV σε ΜΡ3 δεν υπάρχει ???

Αντί να παιδεύεσαι, κατέβασε το CDex που είναι πολύ πιο απλό και έχει και μέσα του τον lame encoder (δεν χρειάζεται να ψάχνεις να βρεις πώς θα τον εγκαταστήσεις)

Ρε Μπάμπη... :damnyou: ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ ???... :rifle:

Μιλάμε έχω κατεβάσει το μισό Ιντερνετ....:HTEHETH63:

Όντως ο Media Player το έκανε...:blush: :blush: :blush:

Πάντως το EAC δείχνει να έχει περισσότερες επιλογές και ευελιξία (πιθανόν και ποιοτικότερα αποτελέσματα) και θα ήθελα να μάθω πως στο διάολο θα καταφέρω να του ενσωματώσω αυτόν τον ρημαδοLAME -encoder....

O media player το κάνει αλλά όχι με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.
Αν θες ποιότητα ήχου πρέπει να πας σε κάποιο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί lame encoder. Ενα τέτοιο πρόγραμμα είναι το CDex το οποίο έχει ενσωματομένο τον lame και δεν χρειάζεται να κάνεις καμμία επιπλέον εγκατάσταση.

Re: Απάντηση: cd audio σε mp3...Πως ???

Ανυί να παιδεύεσαι, κατέβασε το CDex που είναι πολύ πιο απλό και έχει και μέσα του τον lame encoder (δεν χρειάζεται να ψάχνεις να βρεις πώς θα τον εγκαταστήσεις)

Aπλά το rip που κάνει το ΕΑC δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που κάνει το CDex. Για καθημερινή χρήση σε φορητό MP3 player βέβαια, μία χαρά είναι και το CDex.

Το EAC δεν το ήξερα.Το 'χα μάθει εντελώς τυχαία ανοιγωντας ενα αρχειο
*.nfo απο ένα full release απο Mp3 group.
Οχι πως έχω παράπονο απο τα 320kb/sec.
Aλλά έχω μια απορία.
Γιατι δεν μου εμφανίζει VBR μεγαλύτερο απο το 192???
ΠΑλιότερες εκδόσεις του LAME μου ανέβαιναν περισσότερο.
Μήπως έχω κάνει κάτι λάθος?
Μήπως δεν εχω κάνει σωστά install τον lame?
Ρίχτε μια ματιά και εσεις.

320 kbps μέγιστο μού βγάζει το CDex με lame encoder είτε VBR είτε CBR

Αλλά τι το θες τόσο μεγάλο bitrate; Δεν έχει νόημα.
Μέχρι 192 kbps είναι υπέρ αρκετό. Από κει και πέρα μεγαλώνει πολύ το μέγεθος τού αρχείου χωρίς να βελτιώνεται η ποιότητα τού ήχου.

Στο CDex υπάρχει μία παράμετρος q (quality) η οποία by default στην εγκατάσταση βρίσκεται στο 5 (στην μέση)
Μe q=0 (πού είναι η μέγιστη ποιότητα) αργεί λίγο παραπάνω κατά την κωδικοποίηση, αλλά έχει την καλύτερη ποιότητα ήχου ασχέτως bitrate που έχεις επιλέξει.
Εγώ επιλέγω μόνο τρία bitrates: 128 kbps, 160 kbps, 192 kbps.
Κάτω των 128 kbps πέφτει η ποιότητα του ήχου, άνω των 192 kbps μεγαλώνει δυσανάλογα (με την ποιότητα) το μέγεθος του αρχείου. Αυτά τα τρία bitrates αποτελούν την "χρυσή τομή" Πάντα με lame βέβαια και πάντα μέ μέστη ποιότητα q=0

Απάντηση: Re: Απάντηση: cd audio σε mp3...Πως ???

Aπλά το rip που κάνει το ΕΑC δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που κάνει το CDex.

Tι εννοείς ότι δεν έχει καμμία σχέση; Η το κάνει σωστά ή δεν το κάνει και έχει λάθη.
Εγώ σε παλιότερο post που συζητούσαμε για την ποιότητα του digital extraction είχα κάνει το ίδιο κομμάτι extract με 4 διαφορετικά drives και με το CDex και με το EAC και μετά τα είχα συγκρίνει με την εντολή του DOS fc /b (binary file comparison) και μάντεψε ποιό ήταν το αποτέλεσμα;

ΟΛΑ ίδια ασχέτως drive και ΑΣΧΕΤΩΣ προγράμματος!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cd audio σε mp3...Πως ???

Tι εννοείς ότι δεν έχει καμμία σχέση; Η το κάνει σωστά ή δεν το κάνει και έχει λάθη.

Mακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα.
Υπόψην όσοι έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το PC ως πηγή δουλεύουν μόνο EAC για να περάσουν τα CD στο σκληρό.
Internet is your friend. :antlers:

Last edited: