CD/DVD player για δώρο

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,211
Θελω να κανω δωρο σε ενα ηλικιωμενο ζευγαρι ενα cd/dvd player μιας και αυτο που ειχαν χαλασε.
Το ποσό που θα διαθεσω θελω να ειναι εως 50 ευρω.

Το παλιο τους ηταν ενα noname cd/dvd και το χρησιμοποιουσαν μονο για αναπαραγωγη cd ηχου και σπανιως ταινιων.

Μιας και παιζουν σε μια crt tv αλλα ξερω οτι στο μελλον θα αντικατασταθει απο lcd tv, θα ηθελα το cd/dvd player να εχει hdmi εξοδο.

Ταινιες divx δεν νομιζω να παιξουν ποτέ. (ισως, αλλα δεν νομιζω)

Θα ηθελα λοιπον να υπαρχει ελληνικο μενου, usb εισοδος για αναπαραγωγη (ποτέ δεν ξερεις), hdmi out, καθως και ψηφιακη εξοδος ηχου.

Με βαση τα παραπανω και μεχρι τα 40-50 ευρω, ολα τα ιδια ειναι ή υπαρχει καποιο που κανει την διαφορά. ?
Βρηκα στα 39 ευρω το Pioneer DV-600AV-S (αν και δεν παιζει με μαμισιο firmware ελληνικους υποτιτλους στα divx) το οποιο στην εποχη του ηταν καλο, ομως δεν ξερω τωρα αν πλεον η τεχνολογια εχει κανει ολα τα player μεχρι τα 50 ευρω να ειναι ιδια σε επιδοσεις/αποδοσεις.

Εχω σταματησει εδω και καιρο να ασχολουμαι με dvd players, οποτε δεν γνωριζω τι γινεται στην αγορα σε αυτη την κατηγορια τιμης.

Εχετε να μου προτεινετε καποιο. ?

Re: CD/DVD player για δωρο.

Μια χαρά είναι αυτό που βρήκες και στην τιμή που το βρήκες. Ακόμη και σήμερα θεωρείται απ' τα καλύτερα στην κατηγορία του. Προχώρησε.....

Κράτα για σένα το DV-600 μια και με 39 ευρώ δεν θα βρεις πουθενά κάτι που να υποστηρίζει DSD και DVD-A από το HDMI πλέον και κάνε τους δώρο ένα οποιοδήποτε άλλο.

Ως κάτοχος ενός, έχω να πω ότι σε μια Philips 29PT 9416 που είχα, βάζοντάς το να παίξει σε RGB από το scart, υπήρχε διάχυση στο κόκκινο χρώμα - ακόμα και με ακριβό καλώδιο Scart - . Με το HDMI (σε flat TV) η εικόνα είναι ακόμα και σήμερα πολύ καλή. Ελαφρώς καλύτερη από το Blu-Ray LG BD370 σε δίσκους DVD σε άμεση σύγκριση (είναι και τα δύο στο σαλόνι μου).
Από τη USB του μην περιμένεις και πολλά και ιδίως όχι ελληνικούς υπότιτλους. Ούτε και παίζει τίποτε σε HD από εκεί. Ούτε καν φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση. Νομίζω το επόμενο και τελευταίο μοντέλο που έβγαλε η Pio (DV-610) το έκανε, αλλά δεν μπορώ να ξέρω επακριβώς.

Μου αρέσει που συμπεριφέρεται σαν CD player όταν φορτώνεις δισκάκι CD. Μπαίνει σε stop mode και περιμένει να πατήσεις play. Όταν βάζεις DVD, ξεκινάει αυτόματα. Βέβαια συνεχίζει να περιστρέφεται σε ταχύτητες DVD αφού φοράει DVD-ROM drive.
Εγώ το έχω από περίπου όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Κανένα πρόβλημα so far, το είχα πάρει ευθύς εξ' αρχής για να το χρησιμοποιώ ως transport στα SACD και DVD-A δισκάκια. Χρέη DVD player δεν έκανε στην αρχή καθώς είχα άλλο γι' αυτή τη δουλειά, αλλά τώρα κάνει και αυτά τα χρέη καθώς όπως ανέφερα δίπλα του το Blu-Ray σε αναπαραγωγή DVD είναι ελαφρώς υποδεέστερο.
Από τις αναλογικές του εξόδους, μην περιμένεις ήχο σοβαρό. Εντελώς τυπικό.

Last edited:
Kατα κυριο λογω θα παιξει το ρολο του cd player.(απο περιοδικα/εφημεριδες) Ταινιες οταν τυχει, και μαλλον ποτέ divx,usb, φωτος. κλπ
Οποτε θα προχωρησω σε αυτο.

Αφηστε που χαρισα και ενα dvd philips που ειχα και εχω μεινει με μοναδικο player το pc, για τα παντα.
Με βαλατε σε πειρασμο με το να μου πειτε να το κρατησω εγω. :p αλλα μαλλον θα το κανω δωρο.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις.

Re: Απάντηση: CD/DVD player για δώρο

Kατα κυριο λογω θα παιξει το ρολο του cd player.(απο περιοδικα/εφημεριδες) Ταινιες οταν τυχει, και μαλλον ποτέ divx,usb, φωτος. κλπ
Οποτε θα προχωρησω σε αυτο.

Αφηστε που χαρισα και ενα dvd philips που ειχα και εχω μεινει με μοναδικο player το pc, για τα παντα.
Με βαλατε σε πειρασμο με το να μου πειτε να το κρατησω εγω. :p αλλα μαλλον θα το κανω δωρο.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις.

Εγώ χρησιμοποιούσα ένα DVD της Philips όταν είχα την CRT γιατί όπως σου είπα, μέσω scart και επιλογή RGB, υπήρχε διάχυση στο κόκκινο χρώμα. Μέχρι που χάλασε η κεφαλή στο philips και δεν φτιαχνόταν (και το επόμενο μοντέλο από αυτό το ίδιο πρόβλημα παρουσίασε σε γνωστό μου). Αυτό με τη διάχυση στο κόκκινο σε RGB, ίσως να μην είναι καλό, μέχρι να αλλάξουν TV.

Ελληνικό μενού δεν έχει. Το τ/χ έχει καλό και εργονομικό layout και η οθόνη σε αντίθεση με ό,τι κυκλοφορεί εκεί έξω σε αυτά τα χρήματα, γράφει τον τύπο του δίσκου, το κομμάτι και τον χρόνο. Παρ' όλα αυτά, σου προτείνω να το κρατήσεις εσύ, αφού και αξιόπιστο είναι (κανά πεντάρι χρόνια με μένα ούτε κιχ δεν έχει κάνει) και έχει κάποιες λειτουργίες που έχουν σημασία για κάποιον που ασχολείται. Ακόμα κι αν τύχει στα χέρια σου ένας δίσκος DVD-A ή SACD αξίζει νομίζω να δώσεις 39 ευρώ για να έχεις αυτή τη δυνατότητα.