CDP σε παλιό ενισχυτή

teri_jones

New member
26 April 2015
5
Παιδιά, έχω χαθεί λίγο τεχνικά :(

Έχω ένα παλιό ενισχυτή (70s) της Sony, μοντέλο TA-1066 και θέλω να το συνδέσω με ένα CDP. Στα χαρακτηριστικά του οι είσοδοι έχουνε ευαισθησία 2.5mV (MM), 250mV (line), ενώ το CDP βγάζει 2V.

Από όσο καταλαβαίνω, το CDP βγάζει 8 φορές επάνω τα V εισόδου του ενισχυτή; Είναι ok αυτό;

θα το βάλεις σε μια line. Δηλαδή είτε την tuner ειτε την tape in.

Ναι, σε μια line θα το βάλω. Εγώ λέω για τη διαφορά στην ευαισθησία της line με το output του CDP

τα cdp από τότε που βγήκαν 2 volt βγάζανε και όλοι οι υπάρχοντες ενισχυτές είχαν ευαισθησίες .20-.25
Υπάρχουν περιθώρια υπερφόρτωσης χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα. Απλά ακούγεται πιο δυνατά.

Καμιά φορά τα παλιά μηχανήματα κρύβουν εκπλήξεις.
Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την έξοδο ακουστικών του μ' ένα ζευγάρι καλά ακουστικά.

Αυτό συνέβη σε μένα μ' ένα παρόμοιο "αρχαίο" Sony TA-73 που έχω αφήσει στο χωριό.

Σχετικά εδώ. Επίσηςι εδώ.

Η έκπληξη ήταν όταν δοκίμασα την έξοδο ακουστικών του. Οδηγούσε εξαιρετικά ότι ακουστικό κι' αν του έβαλα πάνω. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Προφανώς (υποθέτω) χρησιμοποιούνταν τα ίδια τα ενισχυτικά του με κάποιο υποβιβασμό της ισχύος, δεν έχω άλλη εξήγηση.

Γι' αυτό όσοι διαθέτουν αρχαία μηχανήματα ας τα δοκιμάσουν ως ενισχυτές ακουστικών.

Μπορεί να εκπλαγούν ευχάριστα!