Χάλασε το ακριβό HDMI,μπορώ να κάνω κάτι;

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Είχα πάρει πριν 3 χρόνια ένα HDMI QED Reference 100 και κάτι ευρώ και απο εχθές δεν παίζει...Αν το κουνήσεις παίρνει μπρος.
Εβαλα άλλο player και πάλι τα ίδια.Μπορώ να κάνω κάτι εγώ;Εχουν εγγύηση; Επιδιορθώνονται;Εχει ανοίξει κανείς να μας πει,σαν πολύ σφραγισμένο το είδα...
*Από Κινοτεχνική το πήρα...

αγορασε ενα απλο HDMI να κανεις την δουλεια σου.
ουτως η αλλως αν κλειδωσει το σημα, ολα ιδια παιζουν, απλα τα ακριβα οπως ανεφερες, εχουν πιο χοντρα καλωδια/μονωση.
αν εχεις κανενα φιλο ηλεκτρολογο ή αν εχει καποια εγγυηση, δωστο να στο φτίαξουν, αλλα πραγματικα δεν αξιζει να δωσεις λεφτα για επισκευη,
αν με τα ιδια παιρνεις ενα απλο HDMI στα μετρα που θελεις.

εχω και εγω ενα ακριβο καλωδιο HDMI που μου το εφερε φιλος απο αμερικη, το δοκιμασαμε με ενα απλο και δεν παρατηρησαμε καμια απολυτως διαφορα σε εικονα/ηχο.
αν θελεις το δοκιμαζεις και εσυ αφου παιζει λιγο το δικο σου QED

Έχω ένα τελείως φτηνιαδούρα αλλά παίζει κανονικά με αυτό.Θα αφήσω αυτό προς το παρόν και βλέπω...

Και εγώ να σου πω την αλήθεια όταν πήρα 2 HDMI QED reference + 1 SUB QED reference έδωσα 300 και ανάθεμα αν είδα διαφορά.

Thanx...

Το έπαθα και εγώ αυτό με ποιοτικά και ακριβά hdmi .
Ήταν και αυτά πολύ χοντρά και δύσκαμπτα και μετά από κάποιο καιρό δεν κλείδωναν .

Το έπαθα και εγώ αυτό με ποιοτικά και ακριβά hdmi .
Ήταν και αυτά πολύ χοντρά και δύσκαμπτα και μετά από κάποιο καιρό δεν κλείδωναν .

Αυτό το χοντρό και δύσκαμπτο είναι τα αίτια,το ξεχαρβαλώνουν

Το μόνο σχετικά ακριβό HDMI που έχω έιναι αυτό που πάει στον προβολέα που έχει μήκος 10 μέτρα.
Είναι της SUPRA με τριπλή θωράκιση (γι αυτό το πήρα - για να είμαι σίγουρος ότι θα κλειδώσει, γιατί το να ξαναπεράσω καλώδιο στο ταβάνι ήταν μεγάλος μπελάς).

Το είχα πάρει 96 ευρώ το 2006 και, έπειδή είναι χοντρό και δύσκαμπτο προσέχω τι ζόρι βάζει στην υποδοχή. Ευτυχώς δεν έχω HDMI receiver αλλά ένα switch 4 σε 2 (σε TV & προβολέα).

Δεν έχει κανένα νόημα ακριβό HDMI σε νορμάλ μήκη, κατά την άποψή μου.

Το μόνο σχετικά ακριβό HDMI που έχω έιναι αυτό που πάει στον προβολέα που έχει μήκος 10 μέτρα.
Είναι της SUPRA με τριπλή θωράκιση (γι αυτό το πήρα - για να είμαι σίγουρος ότι θα κλειδώσει, γιατί το να ξαναπεράσω καλώδιο στο ταβάνι ήταν μεγάλος μπελάς).

Το είχα πάρει 96 ευρώ το 2006 και, έπειδή είναι χοντρό και δύσκαμπτο προσέχω τι ζόρι βάζει στην υποδοχή. Ευτυχώς δεν έχω HDMI receiver αλλά ένα switch 4 σε 2 (σε TV & προβολέα).

Δεν έχει κανένα νόημα ακριβό HDMI σε νορμάλ μήκη, κατά την άποψή μου.

:a0210:

Τι να πρωτοθυμηθώ με τα HDMI για όσους εμάς που ασχοληθήκαμε από την αρχή και με τους AV .

Δεν κλείδωναν όταν το καλώδιο ήταν παραπάνω από τα 7 μέτρα ,θα έπρεπε να ανέβεις κατηγορία για να σκάσεις ένα σωρό λεφτά για να δεις να κλειδώνει .

Επειδή αναφέρθηκαν τα QED ...Είχανε διάφορες με τα άλλα HDMI στην χρωματική παλέτα και στην ευκρίνεια με την μόνη διαφορά όταν ήταν στην αρχή μετά όμως ακόμη και ένα Hama είναι μια χαρά !

Τα HDMI όμως είναι ευπαθή γενικά στο κούμπωμα των πηγών κτλ και θέλει μεγάλη προσοχή .