Χαλασμένη συσκευή, αντμετώπιση service και κόστος

audiov

AVClub Addicted Member
26 June 2010
1,824
Χαλασμένη συσκευή, αντιμετώπιση service και κόστος

Χαλασε η συσκευη σας εκτος εγγυησης;

Δυστυχως η επισκευη της ακομα και το κοστος ανταλλακτικων ειναι αμελητεο ειναι αγνωστο το ποσο θα χρειαστει να πληρωσετε.

Οπως και ειναι σχεδον σιγουρο πως η αντιπροσωπεια θα ζητησει να αλλαξει ολοκληρη την πλακετα αντι για ενα πυκνωτη ή ρελε ή κατι τετοιο ασημαντο. Αυτο γιατι απο την μια εχετε ολοκληρωμενη και εγγυημενη λυση για το συγκεκριμενο κομματι της συσκευης.
Απο την αλλη επειδη το κοστος πλακετας αποφερει μεγαλυτερο κερδος απο οτι ενας πυκνωτης. Επιπλεον οι πλακετες μπορει να υπηρχαν σε αποθεμα για λογους αντικαταστασης οταν η συσκευη ηταν σε εγγυηση. Προφανως και καπου θα πρεπει να καταληξουν...
Ετσι πολλες φορες θα κληθειτε να πληρωσετε σχεδον το ιδιο με την αγορα μιας καινουριας συσκευης και ετσι θα καταληξετε να πληρωσετε κοστος μεταφοράς και κοστος τεχνικου ελεγχου για να την παρετε πισω ανεπισκευαστη.
Μερικες φορες προτεινεται να την κρατησουν ωστε να μην πληρωσεις κοστος μεταφοράς και κοστος τεχνικου ελεγχου. Εδω ποτε να μην αφηνετε την συσκευη.

Η επισκευη σε ενα κεντρο επισκευης ηλ. συσκευων κρυβει και αυτο κινδυνους υπερτιμολογησης.
Επειδη δεν μπορεις να ξερεις αν ειναι ενας πυκνωτης μονο μπορει να χρειαστει να πληρωσεις πολλα περισσοτερα.
Ετσι πολλες φορες καλεισε να πληρωσεις ενα μεγαλο ποσο για κατι που κοστιζε ελαχιστα. Και δεν υποτιμω τις γνωσεις, τον χρονο που θα δαπανηθει και τα εξοδα λειτουργιας ενος κεντρου επισκευης.
Απλα μπορει να υπαρξει περιπτωση ιδια με της αντιπροσωπειας.
Να ερωτηθεις αν θα προχωρησει η επισκευη λογω κοστους ή αν θα την κρατησουν ωστε να μην πληρωσεις κοστος μεταφοράς και κοστος τεχνικου ελεγχου ή αν θα την παρεις πισω ανεπισκευαστη και με πληρωμη κοστους μεταφοράς και κοστος τεχνικου ελεγχου.
Εδω ποτε να μην αφηνετε την συσκευη.

Παραδειγματα βλαβων (δικων μου συσκευων) που μπορουν να οδηγησουν σε εξωφρενικα ποσα ενω στην ουσια το ανταλλακτικο επισκευης και ο χρονος επισκευης ειναι ασημαντος.

Τηλεοραση Samsung LE40F86BD. Πυκνωτες στο τροφοδοτικο, δεν ανοιγει. Εδω μπορουν να πουν οτιδηποτε, πλακετα σιγουρα.

Βιντεο ΑΚΑΙ `80. Τηλεφωνακια στην οθονη. Βγαλσιμο μια πριζα και φτιαχνει. Μπορουν να πουν πλακετα...

Ενισχυτης Yamaha RX-V795aRDS. Διακοπες ή καθολου ηχος. Ρελεδες ηχειων. Εδω μπορουν να πουν οτι "καηκε" η εξοδος...

Πλυντηριο πιατων, δεν λεω μαρκα μιας και ηρθαν απο την αντιπροσωπεια σπιτι. Δεν εκκινουσε το προγραμμα και αναβοσβηναν καποια λαμπακια μετα απο διακοπη ρευματος της ΔΕΗ ενω λειτουργουσε. Ο τεχνικος ειπε οτι θελει αλλαγη πλακετας. Μεταφορά στο σερβις, πληρωμη κοστους μεταφορας, πλακετας και "λογικα" θα φτιαξει μονο με αυτα. Κοστος 300 ευρω. Κοστος πλυντηριου 350. Τελικα πηρε 40 ευρω για την επισκεψη χωρις να κανει τιποτα. Δεν ειχε καν ανταλλακτικο μαζι του, πλακετα ας πουμε, και ηθελε να ερθει και σπιτι για να παρει την επισκεψη... Τελικα το ανοιξα μονος μου και ειχε κολλησει ενας ρελες. Ουτε καν τον αλλαξα. Τον χτυπησα, ξεκολλησε και απο τοτε δουλευει δυο χρονια τωρα τελεια.

Τηλεοραση Philips Matchline με σουπερ εικονα και 5.1 ηχεια (και subwoofer που βαρουσε οχι της πλακας). Την πηρα πισω απο την αντιπροσωπεια αφου κριθηκε ασυμφορη προς επισκευη. Την πεταξα. Μαλλον ηταν πολλαπλασιαστης.

Ραδιοσιντι Pioneer. Δεν βγαζει εξοδο στους ενισχυτες. Καμενη γειωση στο τυπωμενο. Κοστος επισκευης μια τριχα απο συρματακι τοσο λεπτο ωστε να λειτουργει σαν ασφαλεια ωστε να μην παρει φωτια το RCA αν ο ενισχυτης χασει την γειωση του (και παιρνει γειωση μεσω RCA). Εδω μπορουν να πουν καμενη εξοδος προενισχυτων ή ακομα και πλακετα...

Αυτα να τα διαβαζουν και εκει στην αντιπροσωπεια αλλά και οι επισκευαστες.
Γιατι ο κοσμος μετα απο μια, δυο περιπτωσεις εχει αρχισει να πεταει τις συσκευες και να μην τις δινει καν προς επισκευη... και μετα θα κλεινει ενας - ενας.
Ας μην ειμαστε (ειναι, εγω δεν φτιαχνω τιποτα) απληστοι.

ΥΓ. ΔΕΝ φτιαχνω καμια αλλη συσκευη απο τις δικες μου. Οι γνωσεις μου ειναι λιγο περισσοτερες απο τις βασικες. ΔΕΝ ειμαι τεχνικος, ουτε ηλεκτρολογος/ηλεκτρονικος, ΔΕΝ εχω σπουδασει και δεν ξερω. Οσο ξερω φτιαχνω τα δικα μου ΜΟΝΟ και ΑΝ φτιαξουν. Παντως συνηθως εχω επιτυχια.

Last edited: