χαλασμένο dvd

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,660
έχω ανοίξει ένα dvd LG που βγάζει συνέχεια error και φτύνει έξω το δίσκο...
Είναι του πατέρα μου και πριν το ρίξω στον κάδο, ήθελα να μου δώσετε καμιά ιδέα.

Βασικά όταν μπαίνει ο δίσκος και σφίγγει το κλαμπ, ο δίσκος δεν γυρίζει...
Λέτε να είναι καμμένο το μοτέρ?
Αμέσως μετά το βγάζει έξω...
Ο οδηγός είναι ένας φτηνός πλαστικός.
Υπάρχουν τέτοιοι στη γύρα ή να πάρω ένα άλλο με γύρω 35 ευρά?

Για πείτε γιατί ο πατήρ έμεινε χωρίς μηχάνημα Χριστουγεννιάτικα

ναμιζω οτι με 35 ε αν κανεις την δουλεια σου δε αξιζει ουτε να το ξεβιδωσεις το lg... :-)

Να παρεις ενα αλλο για τον πατερα σου κι εσυ να κρατησεις το χαλασμενο για σφαξιμο, ολο και κατι θα 'χει που θα χρειαζεσαι.

Παντως δε σε αναγνωριζω... ακου στον καδο.... εσυ??? που δεν εχεις αφησει τιποτα που να μην το σφαξεις? :violent-smiley-008:

Eίχα κι εγώ ένα Philips που είχα δώσει στον πατέρα μου, το οποίο πέρισυ τέτοιο καιρό εμφάνισε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Στη δική μου περίπτωση, αν έδινες ένα υποβοηθητικό spin με το δάχτυλο στο δίσκο, άρχιζε να γυρίζει και δούλευε κανονικά, αλλά δεν ήταν αυτός τρόπος για να το λειτουργείς... Έφυγε για ανακύκλωση.

Το ποιο καλο ειναι οτι ενα philips που χα κ γω οταν δε διαβαζε πια κ το ανοιξα να δω τι παιζει, ειδα οτι ο οδηγος ηταν ide σαν απο pc, οποτε του κοτσαρα πανω ενα dvd-r πουχα καβατζα απο ενα παλιο pc και παιζει ακομα τζιτζι!!!

Eίχα κι εγώ ένα Philips που είχα δώσει στον πατέρα μου, το οποίο πέρισυ τέτοιο καιρό εμφάνισε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Στη δική μου περίπτωση, αν έδινες ένα υποβοηθητικό spin με το δάχτυλο στο δίσκο, άρχιζε να γυρίζει και δούλευε κανονικά, αλλά δεν ήταν αυτός τρόπος για να το λειτουργείς... Έφυγε για ανακύκλωση.

το έκανα, αλλά το βγάζει έξω ακόμα πιό γρήγορα...

κίνησε βίαια την κεφαλή μέχρι την μέση της διαδρομής και μετά on ,
ίσως έχει κολλήσει και δεν μπορεί να κινηθεί να πάει να διαβάσει το boot sector του δίσκου

λέμε τώρα ... αλλά μάλλον για κουβά το βλέπω

δεν ξέρω πως θα έχω πρόσβαση στην κεφαλή...
ο οδηγός πλαστικουριά φαίνεται να μην ανοίγει από κάπου...
Ακούω κάτι σαν τακ τακ μόλις κλείσει το συρτάρι και μετά ανοίγει.
Αλλά κανονικά πριν στείλει την κεφαλή στο boot sector πρέπει να γυρίζει το ρημάδι...

Δεν είναι "κάμπριο" ο οδηγός;! Για δες πολυτέλειες η LG... :flipout:

Γύρισες δηλαδή τον δίσκο με το χέρι κατά την φορά των δεικτών του ρολογιού, ενώ βρισκόταν στο clamp και δεν πήρε μπρος το μοτέρ, αλλά στο πέταξε πιο γρήγορα έξω; Έλεγξε αν κλείνει σίγουρα καλά το συρτάρι. Αν ναι, μάλλον έχει κάψει όλα τα πηνία του μοτέρ (στην δικιά μου περίπτωση πρέπει να είχε καεί ένα, οπότε ο οδηγός δεν μπορούσε να επιταχύνει από ηρεμία) ή δεν τροφοδοτείται με ρεύμα. Όπως και να έχει, ο πατέρας σου θα αποκτήσει καινούριο... :D

Ένα SONY CD ενός φίλου που κατσαβίδιασα πρόσφατα δεν γύριζε το μοτέρ λόγω αρκετά λερωμένου φακού του laser, όσο άσχετο και να φαντάζει και έβγαζε το ίδιο μήνυμα περί "Disc Error"
Μπορεί να περιμένει κάποιου ειδος απόκριση απο το laser για να ξεκινήσει το μοτέρ. Δοκίμασε με ότι μπορείς ένα καθάρισμα του laser, πριν παέι για ανακύκλωση.

Ένα SONY CD ενός φίλου που κατσαβίδιασα πρόσφατα δεν γύριζε το μοτέρ λόγω αρκετά λερωμένου φακού του laser, όσο άσχετο και να φαντάζει και έβγαζε το ίδιο μήνυμα περί "Disc Error"
Μπορεί να περιμένει κάποιου ειδος απόκριση απο το laser για να ξεκινήσει το μοτέρ. Δοκίμασε με ότι μπορείς ένα καθάρισμα του laser, πριν παέι για ανακύκλωση.

Όντως υπάρχει και αυτή η περίπτωση. Μόλις κλείσει το συρτάρι και ασφαλίσει το τμήμα κεφαλής-μοτέρ σε θέση λειτουργίας, το πρώτο που κάνει η κεφαλή, είναι να στείλει μια μικρή δέσμη, για να δει αν έχει κάτι φορτωμένο και αν βρει, τότε αρχίζει η περιστροφή του μοτέρ και η προσπάθεια ανάγνωσης. Άλλα σε οικιακό περιβάλλον είναι πολύ δύσκολο να βρωμίσει ο φακός σε τέτοιο βαθμό, πιο πιθανό θα ήταν μάλλον καμμένο LED-Laser ή χαλασμένο φωτοκύτταρο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

δυατυχώς ο φακός δεν είναι προσβάσιμος έυκολα
Και δεν γυρίζει κι όλας γιά να βάλω ένα cd καθαριστικό μ βούρτσα....
αλλά θα το δοκιμάσω...

μετά από ένα χρόνο, κάνοντας εκκαθάριση στην αποθήκη το είδα και το άνοιξα ξανά.
Τα ίδια συμπτώματα.
Ανοιξα και έβγαλα τον οδηγό.
Γενικά δεν κουνάει το φορείο του laser.
Πως μπορώ να βρώ κάπου συμβατό οδηγό?
το μοντέλο είναι LG dv8700C

μετά από ένα χρόνο, κάνοντας εκκαθάριση στην αποθήκη το είδα και το άνοιξα ξανά.
Τα ίδια συμπτώματα.
Ανοιξα και έβγαλα τον οδηγό.
Γενικά δεν κουνάει το φορείο του laser.
Πως μπορώ να βρώ κάπου συμβατό οδηγό?
το μοντέλο είναι LG dv8700C

Κάνε αυτό που λέει ο Μπερούκ. Ακούμπησε με το δάκτυλο σου το ολοκληρωμένο που θα βρείς κοντά στα καλώδια που έρχονται απ τον οδηγό του δίσκου. Φυσικά, υπάρχει πιθανότητα να έχει προβλημα και ο ίδιος ο κοντρόλερ άρα άνευ νοήματος η αγορά άλλου οδηγού. Δημήτρη, δεν ξέρω αν έχει νόημα - συμφέρει να ασχολείσαι ....

μμμ
για γούστο το κάνω.
Τώρα το έχω κλείσει.
Καλά θα ξαναδώ.