Χαλασμενο γυρω γυρω ηχειων (σιλικονη?)

Shadowjump

New member
14 August 2011
7
Συγγνωμη για το γυρω γυρω των ηχειων, αλλα δεν ξερω πως λεγεται :P

Παραθετω τις παρακατω φωτογραφιες για να δειτε και να μου πειτε αν επισκευαζεται. Δεν θελω να τα αποχωριστω με τιποτα και να ανγκαστω να παω στα Z5500 στα οποια δεν μου φαινεται το ιδιο καλος ο ηχος τους.

Εχω και 3 αποριες. Τα ηχεια ειναι τα Creative Gigaworks S750. Η Creative τους δινει 70W RMS ανα καναλι. Υπαρχει περιπτωση να ειναι τοσο δυνατα τα ηχεια? Μου φαινονται πολλα τα 70W για τοσο μικρα ηχεια.
Η δευτερη απορια ειναι τι μεγεθος εχουν τα ηχεια? Πως το μετραω για να ξερω?
Η τριτη απορια ειναι, τα ηχεια τι τυπου ειναι? Ειναι μεσα σε κουτι κλειστο, που δεν βγαινει καθολου αερας και εχει μεσα και συνθετικο βαμβακι.

Θα ψαξεις με τον τιτλο reconing kit στο δικτυο. Υπ οψιν εκτος απο ανταλλακτικα κιτ υπαρχουν και υλικα διορθωσης των υπαρχοντων μεγαφωνων.

Συγγνωμη για το γυρω γυρω των ηχειων, αλλα δεν ξερω πως λεγεται :P

Eξωτερική ανάρτηση

Παραθετω τις παρακατω φωτογραφιες για να δειτε και να μου πειτε αν επισκευαζεται.

Φυσικά και επισκευάζεται.Η στην αντιπροσωπεία ή στο Κέντρο Μεγαφώνου (Κατακουζηνού 10 & Κάνιγγος 210 3825617)

Εχω και 3 αποριες. Τα ηχεια ειναι τα Creative Gigaworks S750. Η Creative τους δινει 70W RMS ανα καναλι. Υπαρχει περιπτωση να ειναι τοσο δυνατα τα ηχεια?

Ανάλογα.Αν ( που συνήθως έτσι είναι) πρόκειται για 4Ohm μην σε παραξενεύει..

Η δευτερη απορια ειναι τι μεγεθος εχουν τα ηχεια? Πως το μετραω για να ξερω?

Εννοείς μάλλον τα μεγάφωνα..Δες την φωτογραφία παρακάτω..
Στην προκειμένη περίπτωση το μεγάφωνο που φαίνεται είναι ένα midbass 3"

Μετράς από ακρη σε άκρη της εξωτερικής ανάρτησης...

attachment.php

Η τριτη απορια ειναι, τα ηχεια τι τυπου ειναι? Ειναι μεσα σε κουτι κλειστο, που δεν βγαινει καθολου αερας και εχει μεσα και συνθετικο βαμβακι.

Κλειστού τύπου...Είσαι σίγουρος πως δεν υπάρχει οπή στο πίσω μέρος του κουτιού, σωστά?

Last edited:
3M Scotch Grip 4799 Indusrial Adhesive

αναζήτησέ το.
Σε σωληνάριο σαν κόλλα.
Το απλώνεις με μια οδοντογλυφίδα

Ευχαριστω για τις απαντησεις :)

supersonic, η 3M Scotch Grip 4799 Indusrial Adhesive υπαρχει στην Ελλαδα?

Magellan, ναι, σιγουρα δεν εχει τρυπα απο πισω. Απολυτως τιποτα. Στεγανο :Ρ

Και τα ηχεια ειναι 8Ohm, οχι 4. Γι αυτο μου φαινονται πολλα τα 70W!

υπάρχει.
θέλει όμως...κολλάδικο....(δηλ......εξειδικευμένο μαγαζί που πουλάει μόνο κόλλες)...:2thumb22sup:

Μην ασχολείσαι με τα βατ
Αυτά δεν ειναι ενεργά?
Δηλαδή την ενισχυση την εχει αναλάβει η creative
Ξερεις πιο είναι το πρόβλημα....αν την καταφερες ετσι την ανάρτηση οχι μόνο στο ενα μεγάφωνο κατα πάσα πιθανότητα δινεις μπολικη προενίσχυση με ισοσταθμιση.
Δηλαδή το τσιμπας το eq του υπολογιστή ειδικά στο μεσοχαμηλό.
Αποφυγε το γιατι και να τα φτιαξεις θα τα ξαναπάρεις στο χέρι.
Αν ενα μονο γουφερακι στο εκανε....ισως να υπάρχει και θέμα αστοχίας του εργοστασίου μια που φαινεται οτι εχει ξεκολλήσει εργοστασιακή κόλληση στην τελευταία φωτό.

Δεν το πειραζω καθολου το eq. Flat eq εχω παντου, και στο Creative Console Panel και στα players (Winamp, VLC). 3 ηχεια εχω αλλαξει μεχρι τωρα (ευτυχως εχω και ενα 2ο κιτ απο S750 στο υπογειο) Μονο το κεντρικο μου ειχε ξεκολλησει. Τα αλλα απλα ειχαν το καθετο σκισιμο πανω στην εξωτερικη αναρτηση.

Είδα και εγώ σπάσιμο στην ανάρτηση στο δικό μου (jamo 7.7), στο woofer 8" στην κάτω πλευρά. Και δεν έχω κάνει ιδιαίτερη χρήση, αν και υποτεύομαι την γυναίκα μου γιατί την έπιασα να βάζει βετέξ στο άνοιγμα για την σκόνη. Τι μπορώ να κάνω? Μπορω να αλλάξω μόνος μου την ανάρτηση? Πρέπει να ξεκολλήσω την παλιά και να κολλήσω μια καινούργια?

Είδα και εγώ σπάσιμο στην ανάρτηση στο δικό μου (jamo 7.7), στο woofer 8" στην κάτω πλευρά. Και δεν έχω κάνει ιδιαίτερη χρήση, αν και υποτεύομαι την γυναίκα μου γιατί την έπιασα να βάζει βετέξ στο άνοιγμα για την σκόνη. Τι μπορώ να κάνω? Μπορω να αλλάξω μόνος μου την ανάρτηση? Πρέπει να ξεκολλήσω την παλιά και να κολλήσω μια καινούργια?
Για το τεχνικό μέρος νομίζω ότι σε καλύπτουν τα παραπάνω ειπωθέντα.
Έχεις και παιδάκια; Αν ναι να σου ζήσουνε. Τα δαχτυλάκια τους όμως, κατά περίεργο τρόπο, έλκονται σφόδρα από τους θόλους των tweeters. Βάλε λοιπόν τις γρίλιες στη θέση τους και "απαγόρεψε" την αφαίρεσή τους.
Καλύτερα ακόμα, ανέλαβε προσωπικά την καθαριότητα των μηχανημάτων σου γιατί πολλά τρελά μπορούν να συμβούν.:HTEHEH56:

Last edited: