ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΗΧΕΙΟΥ.

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381
Προσφατα απεκτησα ενα σετ οικιακου κινηματογραφου yamaha 5.1 καθως κ εναν ενισχυτη της ιδιας φιρμας για συνδεση με προτζεκτορα.Η αναπαραγωγη γινεται μεσω υπολογιστη ή bd της phillips.To προβλημα ειναι το εξης.Ενω η γενικη ενταση του ηχουσυστηματος ειναι κατι παραπανω απο ικανοποιητικη σε σχεση με το χωρο μου,το κεντρικο ηχειο δεν παραγει την ιδια ενταση τουλαχιστον στα αυτια μου.Με λιγα λογια σε σκηνες που υπαρχει εντονη δραση εχω τον ηχο στο -20 γιατι διαφορετικα θα εχω προβλημα με τους γειτονες, ενω σε σκηνες που περιλαμβανουν απλα ομιλια μετα η ενταση ειναι εξαιρετικα χαμηλη με αποτελεσμα να αλλαζω συνεχως την ενταση του ηχου αναλογα με τη σκηνη...Any help?

ποιον ενισχυτή έχεις ? δεν έχει επιλογή για να ανεβάσεις την ένταση στο κεντρικό μόνο?

Ετρεξες το YPAO? Κάνε πρώτα την ισοστάθμιση και εν συνεχεία αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται ανέβασε μερικά dB την στάθμη του κεντρικού.

Χμμ νομιζα το ypao χρειαζοταν μονο σε περιπτωση που χρησιμοποιουσα το μικροφωνο.Εχω δουλεια δλδ παλι.Ευχαριστω.

Στον δικο μου YAmaha έχει μια ρύθμιση που λέγεται νομίζω dynamic range και καθορίζει την σχέση έντασης ομιλίας με την ένταση των εφε. Ειδικά για αναπαραγωγή σε χαμηλή ενταση που σε ενδιαφέρει βάλτο στο MIn (έχει Min STD και Max)

Νομιζω κατι εκανα...Αυριο θα δειξει βεβαια.Βασικα δε με ενδιαφερει να γινεται αναπαραγωγη σε χαμηλη ενταση αλλα να γινεται ομαλα.Οταν υπαρχουν σκηνες με εφε κτλ να παιζουν σε πιο δυνατη ενταση απο απλες σκηνες ομιλιας αλλα να μην ειναι χαωτικη η διαφορα.Οποτε να βαλω το dynamic range στο STD ?

Χμμ νομιζα το ypao χρειαζοταν μονο σε περιπτωση που χρησιμοποιουσα το μικροφωνο.Εχω δουλεια δλδ παλι.Ευχαριστω.

Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν εγκαθιστάς νέο ενισχυτή αφού βέβαια κάνεις τις συνδέσεις ηχείων και περιφερειακών, είναι να τρέξεις το πρόγραμμα ισοστάθμισης που διαθέτει, χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο μικρόφωνο και τοποθετώντας το στην θέση ακρόασης στο ύψος του αυτιού. Μετά την ισοστάθμιση ο ήχος βελτιώνεται κατά πολύ. Επίσης το πρόγραμμα ισοστάθμισης πρέπει να το τρέχουμε κάθε φορά που κάνουμε αλλαγές στο χώρο μας.

Πάντως απότι θυμάμαι και εγώ είχα δώσει λίγα db στο κεντρικό. Δυστυχώς το δικό μου είναι παλιό και δεν είχε ypao οπότε τα έκανα χειροκίνητα

Έχω κι εγώ ένα θέμα με το κεντρικό ηχείο, δεν έχει να κάνει με την ένταση αλλά με την ποιότητα του ήχου που βγαζεί,
Όταν δηλαδή η ομιλία περνάει στα δεξια/αριστερά ηχεία ο ήχος ακούγετε κρυστάλινος οταν περνάει στο κεντρικό ακούγετε σαν απο ακουστικό τηλεφώνου.Δε ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω.
Τα ηχεία μου είναι MAGNAT και ο ενισχυτής DENON AVR-2307...
Κάποια ρύθμιση πρέπει να είναι αλλά δεν το βρίσκω

Απάντηση: Re: ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΗΧΕΙΟΥ.

Έχω κι εγώ ένα θέμα με το κεντρικό ηχείο, δεν έχει να κάνει με την ένταση αλλά με την ποιότητα του ήχου που βγαζεί,
Όταν δηλαδή η ομιλία περνάει στα δεξια/αριστερά ηχεία ο ήχος ακούγετε κρυστάλινος οταν περνάει στο κεντρικό ακούγετε σαν απο ακουστικό τηλεφώνου.Δε ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω.
Τα ηχεία μου είναι MAGNAT και ο ενισχυτής DENON AVR-2307...
Κάποια ρύθμιση πρέπει να είναι αλλά δεν το βρίσκω

Κάνε το εξής εαν είναι εύκολο.
Στην θέση του κεντρικού, βάλε ένα απο τα δύο πλαινά, και ξανάκουσε τα ίδια σημεία, έτσι ώστε να διαπιστώσεις ότι πράγματι το πρόβλημα βρίσκεται στο κεντρικό ηχείο...ενημέρωσέ μας, μετά.

Τελικά έχεις δίκιο έκανα ότι μου πες και διαπίστωσα ότι είναι καμμένο το twitter,
Το αντικατέστησα με γνήσιο της magnat 39 ευρώ και όλα δουλεύουν.
Ευχαριστώ για την βοήθεια
Χρηστός Ανέστη !