chario delphinus+audiolab

emilio

New member
9 February 2012
77
Καλησπερα κ καλη χρονια!

Το συστημα μου αποτελειται απο
ηχεια =chario delphinus
ενισχυτης=audiolab 8000s
cd player=pioneer d6

Μετα απο 2 χρονια συμβιωσης ,ενδιαφερομαι για περισσοτερο ρευμα γνωριζοντας οτι ο ενισχυτης μου μπορει να ναι λιγος για αυτα τα ηχεια.
Τι θα μου προτεινατε?να κρατησω τον audiolab σαν προ και να προχωρησω στην αποκτηση τελικου?
Η στην αγορα καποιου ολοκληρωμενου?
Ο χωρος μου ειναι 4μχ8μ απολυτα παραλληλογραμμος και η μουσικη μου ειναι τζαζ ,κλασσικη κ γενικα easy listening.
Να αναλογιστουμε βεβαια οτι οι εποχες ειναι δυσκολες κ το budget περιορισμενο.(500-600ε)
Πασα γνωμη δεκτη.

Φίλος έπεσες στην περίπτωση. :p Έχω τον παραπάνω συνδυασμό και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι "καλό". Bέβαια αυτό είναι καρα- υποκειμενικό αλλά επειδή έχω ακούσει και κάποια άλλα συστήματα αρκετά μεγαλύτερου budget, θα λεγα ότι αξίζει. Επιπλέον με τις λάμπες στην προενίσχυση του xindak, αλλάζοντάς τες φέρνεις τον ήχο ακριβώς εκεί που θες...

Απ οτι βλεπω μαλλον προτεινετε να κινηθω προς ολοκληρωμενο κ να θεσω εκτος τον audiolab σαν προ...

Εκτός αν σου αρέσει πολύ ο ήχος του audiolab και προσθέτοντας τελικό πάρεις και την οδήγηση που χρειάζονται τα ηχεία. Πάντως σίγουρα θέλουν ρευματάκι τα ηχεία για να παίξουν σωστά

Είναι πολύ καλή λύση ο audiolab σαν προενισχυτής (προσωρινά) και η αγορά δυνατότερου τελικού, σε used θα βρεις πολλούς.

Γενικα θελει ατκετα ρευματα και δεν ξερω αν ενας τελικος audiolab θα εφτανε. Τα μονομπλοκ θα το χανε αλλα δεν ξερω αν τελικα αξιζουν το ποσο που ζητανε σαν ηχος.
Και γενικα το να παντρεψεις προ και τελικο αλλης εταιριας μπλεκει αρκετα τα πραγματα. Θελει ακροασεις μπολικες για να βρεθει παντρεμα νομιζω. Τα ομοσταυλα καθονται αλλιως.
Ο xindak φαινεται καλη περιπτωση. Τα ηχεια πιθανον να σηκωνουν και καλυτερα πραγματα αλλα οικονομοτεχνικα φανταζει καλη επιλογη.

πιστευετε οτι nad που μου εχουν προτεινει θα μου εκανε?σαν ταιριασμα κ ρευμα?η καποιος yamaha η pioneer?

Είναι θέμα budget, με 500-600 αγοράζεται τελικός και σαν επόμενο βήμα δίνεται ο audiolab και αποκτάται προενισχυτής που θα ταιριάζει με τον υπάρχον τελικό.

Εγώ να πώ την μικρή μου εμπειρία...

Είχα ολοκληρωμένο τον 8000Α.
Ηχεία τότε τα P4.
Ήθελα κι' εγώ περσότερη δύναμη.
Πήρα και τον ομόσταυλο 8000P.
Ωραίος συνδυασμός για μένα. Πολύ ωραίος, αλλά για ευαίσθητα ηχεία.
Όταν ήρθαν τα πραγματικα ρευματοφάγα ηχεία, ο συνδυασμός 8000Α-8000Ρ εκτέθηκε εντελώς.
Πέρασα λοιπόν σε αγορά ενός σχετικά γαϊδουριού ολοκληρωμένου και στάνιαρα.

Ούτε να ματσάρω προ με τελικούς, ούτε σκοτούρες.
Και δεν ξορκίζω τους προ-τελικούς, καθόλου.
Απλώς θεωρώ πως στην οικονομική κλίμακα που έπαιζα και βλέπω να παίζεις κι' εσύ, καλύτερα να μαζέψεις ένα ποσό, να πουλήσεις και τον audiolab και να πάρεις ένα καλό ολοκληρωμένο.

Αυτή είναι η πρότασή μου καθαρά από την προσωπική μου εμπειρία.

Αν δώσει τον audiolab και τσοντάρει 500-600 γίνεται να αγοράσει ολοκληρωμένο δυνατότερο αλλά αγοράζοντας τα σταδιακά θα μπορεί να πάει σε κάτι καλύτερο σε προ-τε.

Όταν έψαχνα... για ένα καλό σετ προ τελικού δεν κατάφερνα να πέσω κάτω από το τριχίλιαρο.

Anyway... μια ιδέα έδωσα... :)

Set προ-τελικου με Budget 500-600 ευρω δυσκολο ακομα και στα μετ/σμενα.

Ο Audiolab σαν προ και 2 ομοσταυλοι τελικοί ειναι μια λύση αλλα καπως μου εχει δημιουργηθεί η εντύπωση οτι πάσχουν αρκετα με θερμοκρασίες και γενικά πρεπει να ειναι καπως ευαίσθητα μηχανήματα.

Ενας καλος ολοκληρωμένος, δεύτερο χερι λογω budget ισως να ειναι η καλύτερη λύση.

μαλλον προς εκει θα κινηθω....σε ολοκληρωμενο 2ο χερι.

Αλλα ποιος θα ηταν αυτος που θα μου εδινε γλυκο ηχο ,ρευμα κ στα χρηματα που μπορω?

Nα προτείνω να δώσεις το δικό σου σε πρώτη φάση, στο ενδιάμεσο ίσως μπορέσεις να μεγαλώσεις και το κεφάλαιο κανα δυό κατοστάρικα και να δούμε τι παίζει τότε.

Έχει φίλος εδώ τον προ και τελικό της nad (165 - 275) και απ' ότι μου 'πε ο συνδυασμός παίζει καλά. Αν μπορούσες να πετύχεις το δίδυμο σε καλή τιμή θα ήταν ιδανική περίπτωση...