Χαρίζεται Panasonic OmniMovie VHS HQ

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Χαρίζεται η Panasonic OmniMovie VHS HQ.
Τελευταίο μοντέλο του 1980 κάτι,χε χε...επαγγελματική τότε.
(Είναι λίγο γαϊδουράκι...)
Πλήρως λειτουργική,με το τροφοδοτικό,τον φορτιστή και τα κόλπα της.
Αν κάποιος έχει το μεράκι και θέλει να γυρίσει home made με την "αλησμόνητη" αισθητική των '80s...
Την κλήρωση θα την κάνω εγώ ανάμεσα σε αυτούς που νιώσω πως την θέλουν.
Αν αυτός που την κερδίσει θελήσει να μου στείλει κάνα rca της προκοπής που έχω ανάγκη θα είναι καλοδεχούμενο.Σε καμιά περίπτωση δεσμευτικό.
Κι αν είναι ενάντια στους κανόνες και δεν το ξέρω κάντε σαν να μην το διαβάσατε.Άκυρο.
(Για να είμαι σωστός πρέπει να πω πως το ίδιο θα δημοσιευτεί και σε διπλανό site.)
Ακολουθούν φώτο.

Attachments

• P1457_24-10-12.jpg
    P1457_24-10-12.jpg
    51.4 KB · Views: 173
  • P1458[01]_24-10-12.jpg
    P1458[01]_24-10-12.jpg
    37.1 KB · Views: 173
  • P1458[02]_24-10-12.jpg
    P1458[02]_24-10-12.jpg
    52 KB · Views: 173
  • P1458_24-10-12.jpg
    P1458_24-10-12.jpg
    36.9 KB · Views: 173
  • P1459[01]_24-10-12.jpg
    P1459[01]_24-10-12.jpg
    81.7 KB · Views: 173
  • P1459_24-10-12.jpg
    P1459_24-10-12.jpg
    60.9 KB · Views: 172
  • P1500[01]_24-10-12.jpg
    P1500[01]_24-10-12.jpg
    62 KB · Views: 171
  • P1500_24-10-12.jpg
    P1500_24-10-12.jpg
    55.1 KB · Views: 171
με ενδιαφέρει... δεν εχω κάποιο ιδιαίτερο plus έναντι άλλων ενδιαφερομένων, με εξαίρεση ίσως ότι ακόμα χρησιμοποιώ κασσέτες VHS.

τι είναι αυτό το "rca" που ψάχνεις?

Απάντηση: Re: Χαρίζεται Panasonic OmniMovie VHS HQ

με ενδιαφέρει... δεν εχω κάποιο ιδιαίτερο plus έναντι άλλων ενδιαφερομένων, με εξαίρεση ίσως ότι ακόμα χρησιμοποιώ κασσέτες VHS.

τι είναι αυτό το "rca" που ψάχνεις?
Interconect ντε.
Σε υπολογίζω.

αν λέγοντας interconnect εννοείς καλώδιο σύνδεσης συσκευών με αρσενικά βύσματα rca στις άκρες του, με χαρά να σου δώσω 2.

Τι μου θύμισες τώρα? Εκείνη η εποχή ήταν η εισαγωγή μου στην βιντεοσκόπηση! :grandpa:
Έχω μία ανάλογη ίδιας αισθητικής και όμοιου σχεδιασμού καταχωνιασμένη στο υπόγειο αλλά δεν θυμάμαι μάρκα και δυστυχώς είχε παραδώσει το πνεύμα μετά από κάποια χρόνια. Πρώτα οι δύο μπαταρίες και ακολούθως η κάμερα η ίδια.

Θα ήθελα να συμμετάσχω και εγώ στην κλήρωση.

Ευχαριστώ.

Τι μου θύμισες τώρα? Εκείνη η εποχή ήταν η εισαγωγή μου στην βιντεοσκόπηση! :grandpa:
Έχω μία ανάλογη ίδιας αισθητικής και όμοιου σχεδιασμού καταχωνιασμένη στο υπόγειο αλλά δεν θυμάμαι μάρκα και δυστυχώς είχε παραδώσει το πνεύμα μετά από κάποια χρόνια. Πρώτα οι δύο μπαταρίες και ακολούθως η κάμερα η ίδια.

Θα ήθελα να συμμετάσχω και εγώ στην κλήρωση.

Ευχαριστώ.

Ευχαρίστως λοιπόν.

θα ηθελα να συμετασχω και εγω καθως λατρης του βιντεο και της χρυσης εποχης αυτου!

ο λογος?μα φυσικα αυτος!

home made με την "αλησμόνητη" αισθητική των '80s...

Last edited:

θα ηθελα να συμετασχω και εγω καθως λατρης του βιντεο και της χρυσης εποχης αυτου!

ο λογος?μα φυσικα αυτος!

home made με την "αλησμόνητη" αισθητική των '80s...

Μα φυσικά τότε!

Χαρίζεται η Panasonic OmniMovie VHS HQ. Τελευταίο μοντέλο του 1980 κάτι,χε χε...επαγγελματική τότε. (Είναι λίγο γαϊδουράκι...) Πλήρως λειτουργική,με το τροφοδοτικό,τον φορτιστή και τα κόλπα της. Αν κάποιος έχει το μεράκι και θέλει να γυρίσει home made με την "αλησμόνητη" αισθητική των '80s... Την κλήρωση θα την κάνω εγώ ανάμεσα σε αυτούς που νιώσω πως την θέλουν. Αν αυτός που την κερδίσει θελήσει να μου στείλει κάνα rca της προκοπής που έχω ανάγκη θα είναι καλοδεχούμενο.Σε καμιά περίπτωση δεσμευτικό. Κι αν είναι ενάντια στους κανόνες και δεν το ξέρω κάντε σαν να μην το διαβάσατε.Άκυρο. (Για να είμαι σωστός πρέπει να πω πως το ίδιο θα δημοσιευτεί και σε διπλανό site.) Ακολουθούν φώτο.

Συγχαρητήρια για την κίνησή σου.
Θύμισες, και σ' εμένα, αλλοτινές εποχές και ειδικά την περίοδο (ΔΕΚ 1980) που αγόρασα το πρώτο βίντεο (σπαστό σε σταθερό και φορητό) και την πρώτη βιντεοκάμερα HITACHI, με το ασήκωτο βάρος που ήμουν αναγκασμένος να κουβαλάω στα ταξίδια για να τραβήξω βίντεο. Βέβαια, ήταν μεγάλη επανάσταση και απελευθέρωση, σε σχέση με την εποχή της ταινίας 8, αφού μπορούσες να τραβάς όση ώρα ήθελες και να βλέπεις άμεσα το αποτέλεσμα, σε σχέση με την ταινία που αφενός σε περιόριζε στα 3' αφετέρου έπρεπε να τη στείλεις στο εξωτερικό και να περιμένεις 1 μήνα για να δεις το αποτέλεσμα.

Στην αρχή αυτού του χρόνου αποφάσισα να ασχοληθώ ουσιαστικά, στις ελεύθερες ώρες μου, αφενός με την ψηφιοποίηση του πλήθους των βιντεοκασετών που είχα από την εποχή εκείνη και των miniDV από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 αφετέρου με την επεξεργασία όλου αυτού του υλικού, σε ενότητες, και τη δημιουργία BluRay για να μείνουν οι αναμνήσεις για κάποια χρόνια ακόμη.

Από την επεξεργασία αυτή βλέπω την πρόοδο της τεχνολογίας ανάμεσα στην εποχή εκείνη και τη σημερινή, όχι μόνο στον τομέα της ποιότητας του σήματος (αναλογικό τότε, ψηφιακό σήμερα) αλλά, κυρίως, στη μείωση του όγκου και του βάρους του μέσου (βιντεοκάμερας, ερασιτεχνικής και επαγγελματικής).

Θα ενδιαφερόμουν για τη μηχανή, μόνο ως εκθεσιακό αντικείμενο μιας εποχής που σημάδεψε πάρα πολλούς, αλλά δεν έχω τον ανάλογο χώρο. Άλλωστε, αμφιβάλλω εάν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες κασέτες στην παγκόσμια αγορά.

Last edited:
Συγχαρητήρια για την κίνησή σου.
Θύμισες, και σ' εμένα, αλλοτινές εποχές και ειδικά την περίοδο (ΔΕΚ 1980) που αγόρασα το πρώτο βίντεο (σπαστό σε σταθερό και φορητό) και την πρώτη βιντεοκάμερα HITACHI, με το ασήκωτο βάρος που ήμουν αναγκασμένος να κουβαλάω στα ταξίδια για να τραβήξω βίντεο. Βέβαια, ήταν μεγάλη επανάσταση και απελευθέρωση, σε σχέση με την εποχή της ταινίας 8, αφού μπορούσες να τραβάς όση ώρα ήθελες και να βλέπεις άμεσα το αποτέλεσμα, σε σχέση με την ταινία που αφενός σε περιόριζε στα 3' αφετέρου έπρεπε να τη στείλεις στο εξωτερικό και να περιμένεις 1 μήνα για να δεις το αποτέλεσμα.

Στην αρχή αυτού του χρόνου αποφάσισα να ασχοληθώ ουσιαστικά, στις ελεύθερες ώρες μου, αφενός με την ψηφιοποίηση του πλήθους των βιντεοκασετών που είχα από την εποχή εκείνη και των miniDV από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 αφετέρου με την επεξεργασία όλου αυτού του υλικού, σε ενότητες, και τη δημιουργία BluRay για να μείνουν οι αναμνήσεις για κάποια χρόνια ακόμη.

Από την επεξεργασία αυτή βλέπω την πρόοδο της τεχνολογίας ανάμεσα στην εποχή εκείνη και τη σημερινή, όχι μόνο στον τομέα της ποιότητας του σήματος (αναλογικό τότε, ψηφιακό σήμερα) αλλά, κυρίως, στη μείωση του όγκου και του βάρους του μέσου (βιντεοκάμερας, ερασιτεχνικής και επαγγελματικής).

Θα ενδιαφερόμουν για τη μηχανή, μόνο ως εκθεσιακό αντικείμενο μιας εποχής που σημάδεψε πάρα πολλούς, αλλά δεν έχω τον ανάλογο χώρο. Άλλωστε, αμφιβάλλω εάν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες κασέτες στην παγκόσμια αγορά.

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για το άρωμα της εποχής που μου θύμισες.
Κανονικά θα έπρεπε να συμπεριλάβω με το ζόρι κι ας έβρισκες τον χώρο μετά.Αλλά σέβομαι την επιλογή σου.
Εύχομαι να δημιουργήσεις το αρχείο που θέλεις,όπως το θέλεις.

Συγχαρητήρια για την κίνησή σου φίλε μου.

Δεν θέλω να συμμετάσχω στην κλήρωση (με κέρδισε η "ψηφιακή" εποχή).

Μπράβο καλή κίνηση.
Ως λάτρης του HD δε θέλω να στερήσω την κάμερα από κάποιον άλλο.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Κι εγώ είμαι φανατικά ψηφιακός.
Πιστεύω όμως πως το κάθε αντικείμενο πρέπει να εξυπηρετεί την χρήση του όσο είναι λειτουργικό.
Σε κάποια χέρια λοιπόν ίσως την βρει αυτή την χρήση.Έστω και για λίγο,έστω κι από περιέργεια που ίσως έχει κάποιος για το 'τότε'...

Η κλήρωση έγινε,ο νικητής θα ειδοποιηθεί με p.m.
Για λόγους διακριτικότητας,αφήνω στον ίδιο την επιλογή να κοινοποιήσει αν θέλει.
(Για λόγους διαφάνειας βέβαια,θα ήταν και το σωστό.)
Ευχαριστώ πολύ για τις συμμετοχές σας.