Χαρίζονται διάφορα

AlexP

Established Member
28 November 2006
197
Γειά σας,
Προσπαθώ να αδειάσω λίγο το σπίτι μου :BDBDG54:, οπότε χαρίζονται τα εξής, με την προϋπόθεση να έρθετε να τα πάρετε απο την περιοχή μου (Μοσχάτο, Αθήνα) ή σε κάποια φάση κάπου στο κέντρο.

* 1 midi tower απο τα στάνταρ του Πλαισίου (turbo-x)
* 1 κάρτα ήχου 5.1 SB Live νομίζω, δεν έχει ψηφιακή έξοδο
* 1 τροφοδοτικό, μάλλον της πλάκας, 350w (λειτουργεί μια χαρά πάντως)
* 1 dvd-r toshiba
* 1 Iomega usb Zip drive των 100 mb, με 3-4 κασετούλες
* 1 σκληρό δίσκο WD 40 gb, κάνει θόρυβοοοο
* 1 επεξεργαστή Celeron στα 2.8 νομίζω

Όλο και κάτι θα ξεχνάω αλλά αυτά είναι! Αν τα θέλει κάποιος όλα μαζί ακόμα καλύτερα.

Μάλλον έκλεισαν, εκτός του Zip drive. Αυτό καταχωνιάζεται σε κάποιο πατάρι εύκολα, αν το θέλει κάποιος κάποτε ας πεί :ADFADF1:

μπράβο ναι.
απ' την άλλη όταν ο Έλληνας δει τη μαγική λέξη "χαρίζονται", κάτι τον πιάνει...
από περιέργεια 1-2 τα πήραν; το λέω γιατί μπορεί να τα πουλήσουν αλλού τώρα.

Ε ελπίζω όχι, δεν έχουν και φοβερή αξία για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο...
Και αφού εμένα μου ήταν άχρηστα, καλύτερα να τα πάρει κάποιος να τα χρησιμοποιήσει παρά να μείνουν στο πατάρι.

Tσιμπησα ενα μεγαλο μερος των αντικειμενων εγω.Μαζι με την παλια μου οθονη,σκληρο,περιφερειακα,μνημη και με μονο κοστος μια mobo θα αποτελεσει ενα εξοχο συστημα στα χερια του ανηψιου μου.Και το καλυτερο και να κανει κατι λαθος θα χει ενα συστημα να πειραματιζεται και να μαθει.
Εγω ακομη θυμαμαι το πρωτο μου pc που το χα παρει 350000δρχ και ειχα τον πατερα μου να μου λεει να μην το χαλασω...

Κι εγώ να πω την αλήθεια έχω χαρίσει 3 υπολογιστές. Σε άτομα που η δουλειά που θα έκαναν σε αυτούς δεν είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις. Από το να σκονίζονται καλύτερα να βγάζουν δουλειά.

Tσιμπησα ενα μεγαλο μερος των αντικειμενων εγω.Μαζι με την παλια μου οθονη,σκληρο,περιφερειακα,μνημη και με μονο κοστος μια mobo θα αποτελεσει ενα εξοχο συστημα στα χερια του ανηψιου μου.Και το καλυτερο και να κανει κατι λαθος θα χει ενα συστημα να πειραματιζεται και να μαθει.
Εγω ακομη θυμαμαι το πρωτο μου pc που το χα παρει 350000δρχ και ειχα τον πατερα μου να μου λεει να μην το χαλασω...
Αχ οι ανηψιοί...
Σε λίγο θα σου πεί ότι δεν παίζει τα παιχνίδια...
Στο τέλος του αγόρασα καινούριο τετραπύρηνο (1200Ε παρακαλώ...) Έγινα και ρεζίλι...
Αν ο δικός σου ανηψιός διαφέρει έπεσες στην περίπτωση...

Οι σχετικά παλιοί υπολογιστές χρειάζονται είτε σε εφαρμογές τύπου "σχολή οδηγών" μόνο για τα σήματα του ΚΟΚ, είτε - ακόμα καλύτερα - σε κάτι παιδιά που έχουν σχολεία για να μαθαίνουν οι μετανάστες χρήση υπολογιστών και Ελληνικά. Χάρισα μερικούς σε ένα τέτοιο ζευγάρι Βούλγαρων και δεν το πίστευε ότι ήταν δώρο... Θαυμάσιοι άνθρωποι πολύ μορφωμένοι. Θα προσπαθήσω να βρώ το τηλέφωνό τους και θα το ποστάρω για όποιον δεν ξέρει τι να κάνει τα παλιά.

Τα ανήψια είναι πονεμένη ιστορία...:bigcry:

Φίλε μου, οι γρήγοροι επεξεργαστές και οι πανίσχυρες κάρτες γραφικών για ποιόν νόμισες ότι φτειάχνονται; Για σένα; ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ!!!

Το ανηψι ειναι 2α γυμνασιου...θελω να του δωσω ενα συστημα που θα μπορει να παιξει απλα παιχνιδακια,να γραφει κανα τραγουδι,να βαζει κανα τραγουδακι στο κνητο-γιατι αν μπορει να παιζει τα παντα θα κολλησει και μετα θα φαω παντοφλα απο την ξαδερφη:twoguns:-και κυριως να εξοικειωνεται με τη χρηση του.Ειναι μελετημενο το θεμα γιατι ειναι ολιγον μοναχικος και δε θελω να του το εντεινω.Ουτε playstation δεν του παιρνουν εξαιτιας αυτου.Μαλιστα το γεγονος οτι βρηκα και 40αρι σκληρο βοηθα πολυ.Εκει θα φορτωσω τα ΧP και στον παλιο μου 80αρι θα τον εχει να σωζει πραματα,ωστε καθε φορα που θα του κανω φορματ να μην τα χανει.Επισης θα βολεψει και την ξαδερφη μου για νετ και για τα δικα της.Το λαπτοπ δεν ειναι να εμφανιζεται γιατι υπαρχει ενδεχομενο να το κλαψει ενω το σταθερο επισκευαζεται ευκολα.:2thumb22sup:
Εστω και σαν κινηση θα τον χαροποιησει....
Σαφεστατα ενας παλιος 400αρης εξυπηρετει για αυτα που ειπε ο Messenger αλλα αφου παιζει και αποδεκτος επεξεργαστης γιατι να μη γινει το 1ο συστημα ενος παιδιου?

ΥΓ:Εγω πηρα πρωτο υπολογιστη στη 2α γυμνασιου(350Mhz celeron) και ο επομενος μου ηταν 2ο ετος σχολη(fj s m3438G) και ο τριτος μου (macbook pro)τα Χριστουγεννα και επισης η μονη κονσολα που ειχα ποτε ηταν ενα game gear...

Συγγνώμη για το off topic αλλά όποιος σας ζητάει Η/Υ και για παιχνίδια να του λέτε να πάει να αγοράσει κονσόλα για παιχνίδια και να πάρει έναν Η/Υ για τις πραγματικές ανάγκες του. Αν ακολουθείς τα παιχνίδια με το PC τότε κάθε χρόνο χρειάζεσαι αναβάθμιση και στα 3 χρόνια νέο PC.

Αντιθέτως ένας Η/Υ για τις άλλες ανάγκες μπορεί να αντέξει και 5 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι τον έχετε κάνει απόσβεση.

Συνφωνώ με τον Άγγελο... πλέον η υπόθεση "PC για παιχνίδια" είναι πολύ ακριβή υπόθεση. Εδώ μία αξιοπρεπής κάρτα γραφικών δεν στοιχίζει κάτω από 200...

Μια χαρα ειναι το PC για gaming...Αρκεί βέβαια να μπορείς να ξέρεις τις ανάγκες σου. Εγώ πχ γουστάρω να παίζω και παιχνίδια, μαζί με όλες τις άλλες χρήσεις του PC (δουλεια, Autocad, HTPC κλπ), ωστόσο κάνω μια πολυ προσεκτική και οικονομική αναβαθμιση καθε 3 χρονια. Αν διαλεξεις σωστα κομματια σε βγαζουν ανετα για 3ετια. Το θεμα ειναι να μη διαβαζεις περιοδικα κλπ, και σε πειθουν οτι το συστημα σου ειναι για πεταμα.

Δεν ειχα ποτε στη ζωη μου καμια κονσολα, παρολο που εζησα στην ακμη τους (ειμαι 25, υπολογίστε, πετυχα ολα τα Nintendo και Sega στην κατάλληλη εποχή, αλλά δεν τσίμπησα!!) Δεν υπάρχει περίπτωση ποτε να δινω 70 ευρω/παιχνίδι επειδή έτσι θέλουν οι εταιρίες.. Δεν ειναι τυχαιο οτι τα ιδια παιχνιδια για PC κοστιζουν 20-40 ευρω!