Χατζιδάκις-Γκάτσος: Ο Γιάννης ο Φονιάς (Μητσιάς)

"..........
Μονάχα το Φροσί με δάκρυ θαλασσί στα μάτια τα μεγάλα
του φίλησε βουβά τα χέρια τ ακριβά και βγήκε από τη σάλα
......"

Δυστυχώς δεν ξέρω την ιστορία.:nounder:

Υ.Γ.
Ακούς και βάρβαρα χασάπικα Παναγιώτη;

:popcorn:

Χασάπικο και βαρβαρότητα

Δυστυχώς, ανήκω κι εγώ στην μειοψηφία που ακούει, συγκινείται και "διασκεδάζει" - ακόμα - με όλα αυτά τα βάρβαρα προϊόντα της έντεχνης λαϊκής (Ελληνικής) μουσικής.

Να δούμε πως θα ξεπεράσουμε την κοινωνική κατακραυγή στις μέρες μας.

Πάντως, όταν βγαίνω από το σπίτι, κοιτάω γύρω μου φοβισμένος, μην τυχόν και με αναγνωρίσει κάποιος και μου πετάξει λεμόνια.

Για καλό και για κακό, έχω μαζί μου ένα δημοσιογραφικό κασσετοφωνάκι που έχω ηχογραφήσει το Shake του Σάκη, το Number One της Παπαρίζου και το Yasou Maria του Σαρμπέλ, οπότε αν δω ύποπτες κινήσεις, το βάζω δυνατά για προκάλυψη και παραλαγή.:HTEHETH63:

Περί ιστορίας του ποιήματος

Είχα βάλει ένα post στο kitahra.gr, μουσικό site με ανάλογο forum.

Μου απάντησε κάποιος πως, πρόκειται για ιστορία με φόνο τιμής για το Φροσί, που έκανε ο Γιάννης, και την επιστροφή του μετά από χρόνια από την φυλακή.

Χωρίς άλλες λεπτομέριες, όμως.

Παναγιώτη αυτή η απάντηση επαναλαμβάνει απλά τα λόγια. Δεν προκύπτει όμως από πουθενά πως πηγάζει από πραγματική ιστορία.

Σε ότι αφορά στην καλή ελληνική μουσική, ας μη μεμψιμοιρούμε. Ιδού το φόρουμ, ας γράφουμε περισσότερο και συχνότερα γι αυτήν.

Άκουσα χθες στο ραδιόφωνο το αριστούργημα του Μάνου.

Mειοψηφία είπες Παναγιώτη; :rolleyes:
με τις μουσικές που σου αρέσουν να τις παίζει το ραδιόφωνο, με 3-4 ραδιοσταθμούς αφιερωμένους αποκλειστικά στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι, με τόσα έντυπα να ασχολούνται κατά 80% μαζί του, νιώθεις μειοψηφία;

περίεργη αντίληψη της μειοψηφίας θα έλεγα...-bye-

Μειοψηφίες

Κώστα και Δαμιανέ, φίλοι μου,

1) Δεν μεμψιμοιρώ, την πραγματικότητα προσπαθώ να απεικονίσω, έστω και με λίγο κρύο χιούμορ

2) Κώστα, σωστές οι επισημάνσεις σου, αλλά γύρω από τους 3-4 σταθμούς, υπάρχουν άλλοι 20 ή και περισσότεροι που ΔΕΝ ασχολούνται με το ποιοτικό τραγούδι, όσο για τα έντυπα, μολονότι δεν έχω πλήρη εικόνα, δεν νομίζω ότι αγοράζονται από την πελιοψηφία των μουσικόφιλων και - ΚΥΡΙΩΣ - της νεολαίας, η οποία είναι που καθορίζει τα τεκταινόμενα στην δισκογραφία και στα μουσικά δρώμενα (συναυλίες, κέντρα, ξενυχτάδικα κλπ.)

Και επειδή εγώ ΔΕΝ ανήκω πλέον στη νεολαία, τις στατιστικές και τις γνώμες τις παίρνω από τις παρέες των παιδών μου, που βέβαια (ευτυχώς) δεν ανήκουν στην πελιοψηφία, αλλά ξέρουν τί γίνεται γύρω τους.

κι εγώ δεν ανήκω ούτε στη νεολαία, ούτε στην πλειοψηφία - στην τελευταία μάλιστα ούτε πολιτιστικά, ούτε πολιτικά.
Οι μειοψηφίες όμως είναι αυτές που κάνουν τον περισσότερο Θόρυβο: ακουγόμαστε πιο πολύ γιατί φωνάζουμε παραπάνω. ;)
ή που θα μας κρεμάσουν στο τέλος, ή που θα μας κρατήσουν σαν μουσειακό είδος :rolleyes:
μάλλον το δεύτερο, βέβαια: σκέψου να μην μας είχαν κι εμάς:D
η ζωή τους θα ήταν αφόρητα πιο βαρετή.

Last edited:
Πάντως , στο σύνολο της μεταδιδόμενης στο ραδιόφωνο ελληνικής μουσικής τα καλά τραγούδια είναι περισσότερα , από τα αντίστοιχα καλά στο σύνολο της "ξένης" μουσικής .

Σωστό Ντοκ , κι αυτό βεβαίως πρέπει να αποδωθεί στο ότι ενώ στο εγχώριο
ρεπερτόριο υπάρχουν καλοί παραγωγοί (οι γνωστοί που τους ακούμε τα
τελευταία 25-30 χρόνια) στο ξένο είναι σκέτη απελπισία , γαμώτο σταμάτησε και ο Λύμπε τις εκπομπές του -bye-

Σωστό Ντοκ , κι αυτό βεβαίως πρέπει να αποδωθεί στο ότι ενώ στο εγχώριο
ρεπερτόριο υπάρχουν καλοί παραγωγοί (οι γνωστοί που τους ακούμε τα
τελευταία 25-30 χρόνια) στο ξένο είναι σκέτη απελπισία , γαμώτο σταμάτησε και ο Λύμπε τις εκπομπές του -bye-

Να τσοντάρουμε όλοι βρε παιδιά να του σκαρώσουμε καμιά 6146 να βγαίνει πειρατής στα FM. :antlers: