Chech....

nikosfp

Established Member
1 December 2006
141
Πάτρα
Κυριοι γεια σας και καλο καλοκαιρι.Θα παρακαλουσα να μου πει καποιος που εχει παει προσφατα Τσεχια αν χρειαζεται αυτη η χωρα διαβατηριο η περνα απλα με την καινουργια ταυτοτητα.Το οδικο δυκτιο της Ελβετιας εχει διοδια?Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

1. λογικα περνας μετηνΝεαταυτοτητα εγω προσωπικα κραταω καλου κακου και διαβατηριο για τετοιες χωρες (ριξε μια ματια εδω http://www.ypex.gov.gr/www.mfa.gr/e...with+EU+Member+States/Czech+Republic/info.htm

2.οχι

Γιά το 2. διαφωνώ. (αν και κάτι μπορεί να έχει αλλάξει πρόσφατα).
Κανονικά απαιτείται βινιέτα, γιά να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο ταχείας κυκλοφορίας.
Στο Απλό δίκτυο δεν χρειάζεται.
Αλλά έχει ανέβα κατέβα βουνά και στροφές. (που είναι και το καλύτερο βέβαια οδηγικά, και θεϊκά - άποψη θέας...)

διοδια Δημητρη δεν εχει ,ειμαι σιγουρος 100% τωρα αν χρειαζεται αγορα βινιετας στα συνορα δεν το γνωριζω και πρεπει να ελεχθει.... δεν το χρειαστηκα ποτε διοτι παντα νοικιαζα αυτοκινητο απο Αεροδρομιο της Ελβετιας που ειχε το Hi way stamp κολλημένο

Το οδικο δυκτιο της Ελβετιας εχει διοδια?

Έχει δίκιο ο Δημήτρης. Διόδια δέν έχει αλλά πληρώνεις στα σύνορα την πρώτη φορά που θα μπείς γύρω στα 30 Ευρώ και κυκλοφορείς παντού για όλο το χρόνο.

διόδια όχι.
Η βινιέτα πωλείται ακόμα και στα περίπτερα και βενζινάδικα στα σύνορα.
Γιά όλο το χρόνο κάνει αρκετά.
Μετά υπάρχει γιά εβδομάδα και γιά μήνα (γιά τουρίστες) σε κόστος λογικό σαν αυτό που είπε ο Μπάμπης.

Τα νοικιαστά προφανώς είναι καλυμμένα.

Στα τούνελ όμως πληρώνεις χωριστά. Τουλάχιστον στο Φρεζίς πληρώνεις επιτόπου άλλα 25 ευρώ για τη κλάση του δικού μου αυτοκινήτου (OPEL ZAFIRA και SUV).