Χωράει ο YAMAHA RX-A750?

GioKak

New member
22 November 2012
7
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Καταρχάς χαιρετίζω ολόκληρο το forum...ιδρυτές, administrators, moderators, παλιούς, νέους αλλά και περαστικούς...

Θέλω να αγοράσω έναν AV receiver για το σύστημα που χτίζω αλλά δεν γνωρίζω (ως παντελώς νέος και άρα, άσχετος!) αν αυτός που μου "γυάλισε" θα χωρέσει στο έπιπλό μου!
Το βάθος στο έπιπλό μου είναι 41,5cm, είναι ικανό να χωρέσει τα 38cm του RX-A750 μαζί με τα καλώδια ή θα χρειαστεί να πάω στον μικρότερο RX-A550 των 33cm?

* Δεν είχα ποτέ ενισχυτή, θα είναι ο πρώτος μου οπότε δεν έχω ιδέα για την..."ρυμοτομία"!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη αν το thread είναι σε "λάθος θέση"!

καλήμερα και καλώς μας ήρθες. Αν και οριακά , δε νομίζω να έχεις πρόβλημα ,καλό θα ήταν να είχες 5 - 6 cm ακόμα αέρα . Αν πάλι το έπιπλο ειναι ανοιχτο απ την πίσω πλευρά , ούτε να το σκεφτεσαι , Εισαι κομπλέ, αρκεί ο 750 να καλύπτει και τα ηχεία σου. ,

Δυστυχώς δεν υπάρχει περισσότερος χώρος καθώς το έπιπλο είναι κλειστό!

Τα ηχεία που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι 4 Monitor Audio Bronze 2, το κεντρικό της ίδιας σειράς και αργότερα ένα sub.
Το σύστημα θα χρησιμοποιείται 70%μουσική/30%ταινίες.

Καλωσήρθες και καλή συνέχεια στο φόρουμ.

Επι του θέματος, αν είναι κλειστό το έπιπλο στο πίσω μέρος, ο "αέρας" των 3,5cm δεν είναι αρκετός. Θα ζοριστούν τα καλώδια ρεύματος, hdmi κυρίως, αλλα και τα υπόλοιπα αναλόγως του τύπου τους. Όμως έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να περάσεις τα καλώδια από το πίσω μέρος? Άρα θα γίνουν ή έχεις ήδη έτοιμες τρύπες / τρύπα.

Αν το έπιπλο είναι ανοιχτό (πχ τάβλα ρακ) τότε δεν έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα, αφού η διάσταση που σε ενδιαφέρει είναι αυτή των "ποδιών" του μηχανήματος μόνο. Κι αυτή ειίναι αρκετά μικρότερη από το συνολικό βάθος των 38cm.

Λάβε επίσης υπόψιν σου, ότι οι ενισχυτές πρέπει να "αναπνέουν" να υπάρχει ανοιχτός διαθέσιμος χώρος κυρίως στο ύψος αλλά και στα πλαινά και πίσω. Έτσι απομακρύνεται φυσικά η θερμότητα που πράγεται και το μηχάνημα λειτουργεί σε νορμάλ θερμοκρασίες, εξασφαλίζοντας την μακροβιότητά του.
Ακόμα και αν βρεις τρόπο λοιπόν να χωρέσεις τα καλώδια, προτίμησε (αν είναι εφικτό) να τον βάλεις πάνω στο έπιπλο και όχι μέσα.

Ο 750 ενοείται ότι αξίζει την όποια θυσία τοποθέτησης, σε σχ´ση με τον μικρότερο της σειράς.

Re: Απάντηση: Χωράει ο YAMAHA RX-A750?

Το ύψος του ραφιού είναι 30cm κι έχω σκοπό να κάνω μικρότερες τρύπες στην πλάτη του επίπλου για καλύτερο εξαερισμό, άσχετα από το μηχάνημα που θα αγοραστεί τελικά! ;-)

Απλά, θα ήθελα να αποφύγω το άνοιγμα/τρύπημα του επίπλου σε όλο το πλάτος των καλωδίων, παρόλο που μου πέρασε από το μυαλό, γιατί καραδοκεί και η σύζυγος! :P

Σε καταλαβαίνω.
Αν αποφασίσεις τον 750 και άνοιγμα τρυπών, φρόντισε αυτές να είναι ακριβώς πίσω από την υποδοχή του ρεύματος, των hdmi και των βυσμάτων των ηχείων...
σκούρα τα πράγματα, σουρωτήρι χεχε.
Το βλέπω λίγο ζορισμένο το πράγμα. Θα χρειαστέις angle hdmi και γενικά μαλακά-εύκαμπτα καλώδια και μελέτη για τις τρύπες αφού πάρεις τα καλώδια και αναδυχτεί το όποιο πρόβλημα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Χωράει ο YAMAHA RX-A750?

Θα πέσει πολύ μέτρημα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Η αλήθεια είναι πως δεν με τράβηξε ιδιαίτερα ο μικρός (550) αλλά με βόλευε το βάθος του στις διαστάσεις...
Αντί του 750 έχω στο μυαλό μου και τον AVR-X2200W που χωράει σίγουρα (34cm) αλλά ήθελα τον Yamaha λόγω του ότι θα κάνω μεγαλύτερη χρήση audio παρά visual.
...Anyway, θα πάρω τα παχύμετρα και θα βγω τσάρκα!... :D

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Ο 750 είναι 38 εκ. με τις μπορνες; Σκέψου μήπως αφήσεις την πρόσοψη εξω απο το έπιπλο μέχρι το σημείο που ξεκινάν τα μπροστινά ποδαρακια. Τον μικρο μην τον πάρεις καλυτερα.

@SOCO Γιατί με αυτά τα ελάχιστα που ξέρω και καταλαβαίνω, βγάζω το συμπέρασμα πως θα είναι πιο "προσεγμένος" στην αναπαραγωγή μουσικής, που θα είναι και η κύρια χρήση του, ενώ προσφέρει και 21:9 support...για πιθανή μελλοντική χρήση!
Στην αρχή πήγαινα για τον Denon AVR-X2200W, αργότερα έμαθα για τη σειρά AVENTAGE της Yamaha.

@Panoramix Δεν γίνεται και δεν θέλω να αφήσω την πρόσοψη έξω, κυκλοφορούν και τα παιδιά μου στο σπίτι (4 και 2 ετών)...great risk!!!

Χωρίς να υπονοώ ότι η σειρές A της Yam είναι η ιδανική λύση για δικάναλο, σίγουρα και μόνο για το καλύτερο τροφοδοτικό τους και γενικότερα των καλύτερων υλικών που χρησιμοποιούνται είναι σαφέστατα καλύτερη λύση από τα αντίστοιχα μοντέλα της σειράς Χ. Αναλόγως δε, του υπόλοιπου συστήματος και χώρου, το πιο πιθανόν είναι αυτό να ακούγεται και σε πολυκάναλο σετ απ.

Καλημέρα σε όλους!

Τελικά δεν αντιστάθηκα στην αγορά ενός subwoofer από τώρα...Έτσι, κατέληξα στην αγορά του Denon AVR-X1200W και του Chario Syntar 501.
Τα πάντα συνδέθηκαν χθες για πρώτη φορά.
Το subwoofer συνδέθηκε με ένα RCA καλώδιο (Oehlbach NF Sub) αλλά μπάσο δεν κατάφερα να ακούσω...

Στο πίσω μέρος του subwoofer υπάρχουν 2 RCA inputs.
H κόκκινη γράφει LINE INPUT και RIGHT και η μαύρη γράφει (MONO) και LEFT>
Δοκίμασα και τις 2 input αλλά δεν έγινε τίποτα.
Δοκίμασα και μέσω του Test Tone από τον ενισχυτή αλλά και πάλι τίποτα.
Οι ρυθμίσεις του subwoofer ήταν Phase 0, Frequency 40Hz, vol 25-30%.

Τι μου διαφεύγει?
Θα έπρεπε το RCA μου να είναι Y-RCA για να συνδεθεί και στις 2 inputs?
Θα πρέπει να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις του ενισχυτή?
Τα ηχεία έχουν δηλωθεί ως Small, αφού για την ώρα είναι συνδεμένα μόνο τα 2 Μ.Α. Bronze 2 εμπρός...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Τελικά έκανα το Audyssey setup κι όλα δουλεύουν ρολόϊ!

Για την ώρα, στρώσιμο...

* @Messenger : Από την αρχή είχα δηλώσει στον ενισχυτή πως υπάρχει sub.