Χωρος σκληρου δισκου - Ερωτηση

Aggelos M.

AVClub Fanatic
19 June 2006
11,238
Ερωτησουλα:

Εχω εναν 120αρη σκληρο στο λαπτοπ και ενω επιλεγοντας ολους τους φακελους του C: μου δειχνουν οτι πιανουν 52GB χωρο, οταν παω στο My Computer και επιλεγω properties στον C: μου δειχνει οτι ειναι κατειλλημενος χωρος 105GB.
Εχω βαλει να δειχνει τα hidden αρχεια, εχω κανει cleanup & defragment αλλα τιποτα... Κατι καταλλαμβανει 45-50GB αλλα δεν φαινεται πουθενα...:bigcry:

Καμμια ιδεα?

Τι λογισμικό έχεις? Κοίτα το system restore ή το shadow copy. Και βάλε να βλέπεις και τα αρχεία συστήματος εκτός από τα hidden.

Τι λογισμικό έχεις? Κοίτα το system restore ή το shadow copy. Και βάλε να βλέπεις και τα αρχεία συστήματος εκτός από τα hidden.

Windows XP.

Εχω βαλει να τα βλεπω ολα αλλα... τα ειδα ολα...

Στην Εκκαθάριση Δίσκου, πήγαινε στο "Περισσότερες Επιλογές" και στο "Επαναφορά Συστήματος" πατάς "Εκκαθάριση". Έτσι θα σβήσει όλα τα παλαιότερα -πλην του πιο πρόσφατου- σημεία επαναφοράς.
Επίσης στην Εκκαθάριση έχεις τσεκάρει όλα τα κουτάκια? Πόσος χώρος σου λέει πως θα ελευθερωθεί?

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση για το system restore νομίζω είναι 15%, οπότε στο δίσκο σου δεσμεύονται 18 GB χωρίς να φαίνονται πουθενά, εάν απενεργοποιήσεις το restore θα ξαναβρεις αυτά τα GB.
Επίσης εάν έχεις ενεργοποιημένο το Hibernation δεσμεύονται όσα GB είναι η τοποθετημένη μνήμη RAM (εάν έχεις 2 GB δεσμεύονται 2 GB στο δίσκο).
Επίσης κοίτα στον Internet Explorer ή στον Firefox στις επιλογές, πόσο χώρο στο δίσκο έχεις ορίσει για cache internet, μπορεί να είναι ακόμα και 1 GB (που φυσικά μπορείς να το μειώσεις).
Τα τρία παραπάνω είναι γύρω στα 19 GB, εάν αδειάσεις και το recycle bin θα "κερδίσεις" γύρω στα 20 GB...

ΥΓ. Τα περισσότερα laptop έχουν ένα κρυφό recovery partition στο οποίο περιέχονται τα αρχεία ανάκτησης των αυθεντικών windows (αρχική εγκατάσταση). Το partition αυτό συνήθως είναι 10 ~ 15 GB, που φυσικά αφαιρουνται από τη χωρητικότητα του δίσκου. Εάν δεν χρειάζεσαι αυτό το partition μπορείς να το σβήσεις με κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης (Paragon Partition Manager κλπ) και μετά να ενώσεις τα 2 partition σε ένα μεγαλύτερο.

Last edited: