Χρήση βιντεοκάμερας Sony με ενσωματωμένη μνήμη σαν memory stick

thundermaster

New member
25 January 2011
4
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρίσκω,

Αναζητώ επίμονα να μάθω εάν μπορώ συνδέοντας μέσω usb μια καινούρια βιντεοκάμερα Sony (από τις μικρές handycam που γράφουν σε εσωτερική τους μνήμη ή σε flash), να την χρησιμοποιήσω ως ένα είδος εξωτερικού σκληρού ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ PC ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ (και όχι από την κάμερα προς το PC, κάτι το οποίο ούτως ή άλλως γίνεται). Δεν με ενδιαφέρει συγκεκριμένο μοντέλο αλλά θα παρακαλέσω θερμά τον οποιονδήποτε έχει τέτοια μικρή βιντεοκάμερα Sony σχετικά τελευταίο μοντέλο να κάνει το πείραμα με το κομπιούτερ του και να μου πει αν αυτό μπορεί να γίνει (αν δηλαδή η usb είναι αλερετούρ και επιτρέπει την εγγραφή οποιωνδήποτε αρχείων προς την κάμερα). Επίσης, εάν γνωρίζει κάποιος ότι γίνεται αυτό θα τον παρακαλούσα να μου πει και μοντέλο. Περιμένω τις απαντήσεις σας γιατί είναι σημαντικό για μένα να ξέρω.

Σας ευχαριστώ

Νίκος

Last edited:
Δηλαδη να χρησιμοποιεις την καμερα ως card reader?
Και γιατι δεν παιρνεις εναν card reader?

Π.χ αν ενδιαφερεσαι για την HDR-CX115L, για παραδειγμα, που παιρνει SDHC τοτε θελεις ενα card reader σαν και αυτο. Που στο ebay κοστιζει... μισο ευρω...

Εκτος και αν εννοεις καποια καμερα με δικο της ενσωματωμενο σκληρο δισκο.

Όχι, δεν μιλάω για card reader, άλλο θέλω να μάθω.

Για παράδειγμα, υπάρχει αυτή εδώ που έχει ενσωματωμένη μνήμη 4 GB

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...-Videocamera-DCR-SX34E-Blue-DCRSX34EL-CEN.htm

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι εγώ συνδέω με usb αυτήν την κάμερα στον υπολογιστή. Μπορώ να αντιγράψω οποιασδήποτε μορφής αρχείο από τον υπολογιστή προς την κάμερα έτσι ώστε να τη χρησιμοποιήσω σαν μιας μορφής σκληρό δίσκο για να μεταφέρω αρχεία; Το ξέρω ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο γι' αυτή τη δουλειά αλλά εμένα με ενδιαφέρει η κάμερα. Το file system που έχουν αυτές επιτρέπει να γράψεις αρχεία προς την κάμερα; Αυτό ρωτάω γι' αυτό και παρακαλώ αν κάποιον ξέρει ή έχει τέτοια κάμερα Sony να με διαφωτίσει επί του θέματος.

Ενα στικακι 4GB κοστιζει μολις 6 ευρω.
Οποτε και καθιστα ανευ σημασιας το αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα ή οχι.

Ακομα και να υπηρχε το θεμα ογκου, αναγκη φορτισμενης μπαταριας, καλωδιων, ασκοπη χρηση της μνημης (η οποια χαλαει μετα απο πολλες εγγραφες), κτλ κανουν την ολη διαδικασια δυσκολη.

Εκτος και αν εχεις πολυ συγκεκριμενο λογο για τον οποιο θελεις να κανεις αυτο το πραγμα.

Ναι έχω συγκεκριμένο λόγο γι' αυτό με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα, γι' αυτό παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει.