Χρήση Video για RF modulator

verbatim

Established Member
11 October 2007
286
Νέα Ιωνία Αττικής
Έχω ένα χαλασμένο video και σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω ως RF modulator μιας που μπορεί να γίνει "κανάλι 36".
Το μονοπάτι του σήματος θα ακολουθεί ως εξής:

κεραία -> ενισχυτής ιστού -> τροφοδοτικό -> tv out τροφοδοτικού σύνδεση με RF in video -> σύνδεση RF out video με διαχωριστή 1:4 -> σε κάθε tv.

Αυτό που δεν ξέρω είναι έαν το σήμα που θα πάρω από το RF out του video, (όλη η μπάντα UHF), θα είναι ήδη το ίδιο ισχυρό όπως αρχικά χωρίς την προσθήκη του video. Ακόμη το κανάλι 36 του video θα έχει μια καλή ισχύ ή θα "ταπώνεται" από τα άλλα ισχυρά γειτονικά κανάλια;
Η απόσταση που έχει να διανύσει το σήμα είναι η μικρότερη 7m και η μεγαλύτερη 18m. Η απόσταση τροφοδοτικού με video είναι 1,5m. Θα είναι δυνατή η κάλυψη αυτής της απόστασης για το κανάλι 36;

Υπάρχει άλλος καλύτερος τρόπος συνδεσμολογίας από τον παραπάνω ή έχω κάνει κάποιο λάθος;

από την στιγμή που το σήμα θα περάσεις μέσα από το video, θα έχει σίγουρα μικρότερη στάθμη από το αρχικό. Στην συνέχεια η χρήση splitter θα ρίξει ακόμη περισσότερο το σήμα. Για να πάρεις απαντήσεις για τα υπόλοιπα πρέπει να μας δώσεις τιμές στάθμης (dBμV). Με μια απλή όμως δοκιμή, μπορείς να το ελέγξεις και μόνος σου. Αν δεν υπάρχει εκπομπή από το σημείο που λαμβάνεις στο κανάλι 36 (φυσικά μιλάμε για παράνομη εκπομπή), τότε δεν θα έχεις πρόβλημα με τη χρήση του. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να βρεις άλλο ελεύθερο κανάλι. Και εδώ για να σου πούμε τι και πώς για τα κανάλια, πρέπει να μας πεις από που κάνεις λήψη και να σου απαντήσει κάπιος που ξέρει τα κανάλια στην περιοχή σου.

Ευχαριστώ για την απάντηση!
Το δοκίμασα τελικά και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενα αρχικά! Η στάθμη του σήματος μειώθηκε και σε μερικά κανάλια εμφάνισε γραμμές του στυλ ψαροκόκκαλο.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω πόσα dBμV έχω στην έξοδο γιατί δεν έχω κάποιο εργαλείο να το μετρήσω. Ο ενισχυτής είναι αρκετά παλιός και δεν αναγράφει κάτι. Δεν έκανα εγώ την εγκατάσταση.
Είναι ελεύθερο στην περιοχή μου το 36. Παρόλα αυτά στο κανάλι 36 που έπερνα από το video ήταν άριστη εικόνα, σαν να το είχα δίπλα στην TV!!! Αυτό που δεν κατάλαβα είναι πως το κανάλι 35 που είναι αρκετά ισχυρό, ταπώνεται από το 36 με αποτέλεσμα να έχω μόνο ήχο και ασπρόμαυρη με γραμμές εικόνα! Δοκίμασα και με άλλο video στο 36, τα ίδια. Το συντόνισα σε άλλο κενό κανάλι, τα ίδια στο από κάτω κανάλι! Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό και μόνο στο κανάλι από κάτω;
Το συμπέρασμα...... αναγκαστικά μάλλον πρέπει να βρώ δύο σε "σειρά" κανάλια κενά ή έστω με πολύ ασθενές σήμα.
Keep Walking!

Last edited: