Chrome vs safari

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
το chrome ειναι αρκετα βαρυ αν εχουμε ανοιχτα πολλα tabs (συνηθως εχω ανοιχτα 10-20)
στο safari ειναι ενοχλητικη η μπαρα url που πληκτρολογοντας μια διευθυνση εμφανιζει τα bookmark..
επισης δεν βρηκα (μαλλον δεν υπαρχει) η επιλογη να κανεις print μονο το κειμενο που εχεις επιλεξει.. στο chrome ειναι το selection only..
Screen_Shot_2014_11_14_at_12_21_52.png

γενικα ποιος browser θεωρείται/ειναι πιο ελαφρυς για χρηση πολλων ανοιχτων tabs...

Last edited:
επισης δεν βρηκα (μαλλον δεν υπαρχει) η επιλογη να κανεις print μονο το κειμενο που εχεις επιλεξει.. στο chrome ειναι το selection only..

Μπορείς να εκτυπώσεις μόνο κείμενο (κ φωτό του άρθρου μόνο) επιλέγοντας το print ενώ έχεις επιλέξει το reader mode.

Όσον αφορά το multi-tabbing δεν νομίζω να υπάρχει κατι καλύτερο απο το chrome...

O safari....

Gia print selection, ή τοκανεις copy-paste στο text edit και μετα το τυπωνεις, ή βάζεις αυτό το πρόγραμμα
https://itunes.apple.com/us/app/print-selection/id562722801?mt=12

ή αυτό το service
http://www.schubert-it.com/free/

πρέπει να το ενεργοποισεις στα services (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και shortcut SHIFT + CMD + T

View attachment 108730

thanks

για το service..το εκανα install και reboot το mac..
δεν βρηκα ομως καποια επιλογη για να τυπωσω μονο το κειμενο που εχω επιλεξει...
με το shortcut "SHIFT + CMD + T" δεν εμφανιζει κατι..

λοιπον... εσυ απλως εγατεστησες το service, και πρεπει να το ενεργοποιησεις.

πηγαίνεις.... System preferences -> Keyboard -> Shortcuts στη κατηγορια Services (αριστερα) kai τικαρεις δεξια το Print Selection .
Επειδή μπορεί το default shortcut να είναι "πιασμένο" , βαλε ένα άλλο , εγώ χρησιμοποιώ το sfift + cmd + P (print) .
Ίσως χρειαστεί κι ένα logout ....

Screen Shot 2014-11-14 at 14.05.52.jpg

thanks
επρεπε να κανω restart και οχι απλο logout για να το εμφανισει..
θα επρεπε παντως να ειναι default feature του safari γιατι ειναι πολυ βασικο και οχι να μπλεκεις με external service..

αυτη ειναι ομως η δυναμη του Mac os.... τα services (μια απ αυτες) .
Πολλες λειτουργιες που δεν υπαρχουν , μπορεις να τις προσθεσεις .

που πηγε το make it simple?
mac πηρα για την ευκολια.. οτι δεν χρειαζεται να κανω φορματ καθε 3 και λιγο, οτι το νεο λειτουργικο εγκαθισταται πανω απο το προηγουμενο κτλ
πολυ καλα τα services και καλως που υπαρχουν αλλα τις ελλειψεις μην τις βαπτιζουμε δυναμη του Mac os.. γιατι ειναι ξεκαθαρα ελλειψη του safari..
μου θυμιζει την εποχη που δεν ειχαν βελακι back και forward στον file explorer και ειχες απειρα ανοιχτα παραθυρα.. ενω μια φιλη, οπαδος mac, υποστηριζε (οταν ακομα τα mac δεν ειχαν) οτι χωρις βελακια ειναι καλυτερα..
:ADFAD2:

που πηγε το make it simple?
:

Το πηρε το Ευρηκα! :p

Ενα πραγμα δεν αντεχω ... τη γκρινια ! :p

Μου θυμιζεις τη γυναικα μου... γκρινιαζει για οτι δεν εχει (και δεν εκτιμαει αυτα που εχει)!
Εκανες μια ερωτηση, πηρες μια απαντηση - λυση!
Αν δε σε ικανοποιει το MAC OS .... υπαρχουν και τα Windows. Kαλη τυχη μ αυτα! :ernaehrung004:

Last edited:
Ενα πραγμα δεν αντεχω ... τη γκρινια !

Μου θυμιζεις τη γυναικα μου... γκρινιαζει για οτι δεν εχει (και δεν εκτιμαει αυτα που εχει)!
Εκανες μια ερωτηση, πηρες μια απαντηση - λυση!
Αν δε σε ικανοποιει το MAC OS .... υπαρχουν και τα Windows. Kαλη τυχη μ αυτα! :ernaehrung004:

:p

οχι φιλε Γιαννη δεν ειναι γκρινια, αλλα η τεχνολογια πολλες φορες αντι να διευκολυνει μια εργασια, δημιουργει πολυπλοκοτητα χωρις λογο, αφηνωντας λιγοτερο χρονο στην δημιουργια. Αυτος ειναι και ο λογος που πολλοι μουσικοι, συγγραφεις, γραφιστες, artist γενικοτερα δουλευουν με mac..
δεν ειπα οτι δεν εκτιμω αυτο που εχω, απλα επανατοποθετησα αυτο που εγραψες, οτι ειναι ξεκαθαρα ελλειψη του safari και οχι δυναμη του Mac os..

βλεπεις τοποτηρι μισοαδειο.... εγω μισογεματο! :p

αστοχο το παραπανω.. στο θεμα μας.. την λυση δεν την εδωσε η apple αλλα ενας τριτος για ενα πολυ χρησιμο και βασικο feature.
και εγω γουσταρω apple αλλα οταν βλεπω τετοια τα τονιζω για να διορθωθουν, δεν τα δικαιολογω...:p

αν ηταν κατι που το ζηταγανε πολλοι ή αποτελουσε (οπως λες) σοβαρο προβλημα, θα το εβαζε.
Για να μη το βαζει, δε το θεωρει σημαντικο (δε λεω οτι συμφωνω) .

Ειναι σα το sms delivery receipt στα Iphone.... δε το θεωρει βασικο , δε το βαζει.

Αν θες να το "επισημανεις" , υπαρχει kai το Apple feedback , εδω δεν εχει νοημα.
Εδω ειμαστε να δινουμε λυσεις και ν ανταλλασουμε γνωση.
Αλλιως γινομαστε "κουραστικοι".... χωρις παρεξηγηση φυσικα! :ernaehrung004:

αν ηταν κατι που το ζηταγανε πολλοι ή αποτελουσε (οπως λες) σοβαρο προβλημα, θα το εβαζε.
Για να μη το βαζει, δε το θεωρει σημαντικο (δε λεω οτι συμφωνω) .

Ειναι σα το sms delivery receipt στα Iphone.... δε το θεωρει βασικο , δε το βαζει.

Αν θες να το "επισημανεις" , υπαρχει kai το Apple feedback , εδω δεν εχει νοημα.
Εδω ειμαστε να δινουμε λυσεις και ν ανταλλασουμε γνωση.
Αλλιως γινομαστε "κουραστικοι".... χωρις παρεξηγηση φυσικα! :ernaehrung004:

αντιθετως.. στα φορουμ πρεπει να τονιζονται αυτα για να τα μαθαινει ο κοσμος, να γινονται γνωστα σε περισσοτερους και να τα διεκδικει..
και μετα στο apple feedback θα υπαρχουν παραπανω "παραπονα" για ελλειψεις κτλ
αν δεν ειχα δοκιμασει τον chrome ή παλιοτερα τον internet explorer μπορει να μην γνωριζα οτι μπορω να τυπωσω μονο το επιλεγμενο κειμενο..κτλ
να ηταν κατι που ενω θα με διευκολυνε να μην το γνωριζα..:ernaehrung004:

το οτι δε το θεωρει βασικο, δε το βαζει πχ sms delivery receipt (ενω οι χρηστες του iphone το επιζητουν) εσενα πως σου ακουγεται;

το θέμα είναι ότι αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο, δεν είναι για όλους.

Για όσες "παραλήψεις" υπάρχουν στο λειτουργικο, υπάρχουν οι developers να "κλείνουν τις τρυπες" ....
Το ίδιο ισχύει για όλα τα λειτουργικά. Σου δίνει τα βασικά εργαλεία να ξεκινησεις και να κανεις τη δουλεια σου και μετά αναλαμβάνουν οι εφαρμογές , προγράμματα, utilities κλπ.
Η δύναμη του mac os kai iOS,ειναι η απλότητα, ταχύτητα, αξιοπιστία και οι δυνατότητες που δίνει στους devs για να το επεκτείνουν .

Για ότi λείπει , (όπως αυτό που ρώτησες) , υπάρχουμε εμείς να βοηθάμε και οι devs.

Και φυσικά δεν είναι κακό να ρωτάς ή να επισημαίνεις.... ο τρόπος όμως είναι που μετράει και η πρόθεση :p

το οτι δε το θεωρει βασικο, δε το βαζει πχ sms delivery receipt (ενω οι χρηστες του iphone το επιζητουν) εσενα πως σου ακουγεται;

Δε νομιζω ότι το ζητάνε και τόσο στο εξωτερικό... χρησιμοποιούν imessage, viber, whats up, FB messanger, Google hangouts κλπ.

το θέμα είναι ότι αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο, δεν είναι για όλους.

Για όσες "παραλήψεις" υπάρχουν στο λειτουργικο, υπάρχουν οι developers να "κλείνουν τις τρυπες" ....
Το ίδιο ισχύει για όλα τα λειτουργικά. Σου δίνει τα βασικά εργαλεία να ξεκινησεις και να κανεις τη δουλεια σου και μετά αναλαμβάνουν οι εφαρμογές , προγράμματα, utilities κλπ.
Η δύναμη του mac os kai iOS,ειναι η απλότητα, ταχύτητα, αξιοπιστία και οι δυνατότητες που δίνει στους devs για να το επεκτείνουν .

Για ότi λείπει , (όπως αυτό που ρώτησες) , υπάρχουμε εμείς να βοηθάμε και οι devs.

Και φυσικά δεν είναι κακό να ρωτάς ή να επισημαίνεις.... ο τρόπος όμως είναι που μετράει και η πρόθεση :p

Δε νομιζω ότι το ζητάνε και τόσο στο εξωτερικό... χρησιμοποιούν imessage, viber, whats up, FB messanger, Google hangouts κλπ.

καλο ειναι να βοηθατε.. αλλα γιατι να χανετε και εσεις και εμεις χρονο.. δεν υπαρχουν καλυτερα και πιο ουσιωδεις πραγματα να ασχοληθει καποιος;

οπως καταλαβαινεις, πλεον η συζητηση δεν ειναι ο τιτλος του post, αλλα η δικαιολογηση των ελλειψεων.. και η πολυπλοκοτητα διχως λογο.
και ολα αυτα ξεκινησαν απο το post #8.

Αν θεωρεις την προθεση μου ή τον τροπο που εθεσα το ερωτημα, πονηρη πχ applehater, να σου υπενθυμισω οτι ειμαι χρηστης apple που επιθυμω να κανω την δουλεια μου οσο πιο απροβληματιστα και ευκολα μπορω.

• [*=center]:ernaehrung004:

δε θεωρώ πολυπλοκότητα την έλλειψη του print selection.
Βασικά, ούτε που το ήξερα... λόγω του νήματος το έψαξα!

Αρα, είναι σχετικό τι θεωρεί ο καθένας "σημαντικό" ή "απαραίτητο".

Εγώ έχω τα (περισσότερα) πράγματα που θέλω στο Mac και αν μου λείπει κάτι, με ελάχιστο ψάξιμο βρίσκεται η λύση.

Είναι ΠΟΛΥ περισσότερος ο χρόνος που σπαταλάω (γιατί έχω αναγκαστικά και PC ) για πολλά αλλα πράγματα , που αυτό το λίγο που ίσως μου λείπει , μου είναι "ασήμαντο"... άλλωστε όπως επισήμανες, ο Chrome έχει αυτή την επιλογή.

Last edited:
δε θεωρώ πολυπλοκότητα την έλλειψη του print selection.
Βασικά, ούτε που το ήξερα... λόγω του νήματος το έψαξα!

Αρα, είναι σχετικό τι θεωρεί ο καθένας "σημαντικό" ή "απαραίτητο".

Εγώ έχω τα (περισσότερα) πράγματα που θέλω στο Mac και αν μου λείπει κάτι, με ελάχιστο ψάξιμο βρίσκεται η λύση.

Είναι ΠΟΛΥ περισσότερος ο χρόνος που σπαταλάω (γιατί έχω αναγκαστικά και PC ) για πολλά αλλα πράγματα , που αυτό το λίγο που ίσως μου λείπει , μου είναι "ασήμαντο"... άλλωστε όπως επισήμανες, ο Chrome έχει αυτή την επιλογή.

δεν θεωρώ πολυπλοκότητα την έλλειψη του print selection αλλα ελλειψη.
πολυπλοκότητα ειναι ο τροπος να βρεις την λυση.. μπηκες στο ιντερνετ εψαξες, εγκατεστησες το plugin, restart, shortcut κτλ
εχασες πανω απο 10 λεπτα..
σκεψου ποσες φορες το κανεις;
για ποσα πραγματα;
ασχετος και του mac..

τωρα σκεψου ποσες φορες εχεις καθισει να σκεφτει κατι καινουργιο, δημιουργικο;
δεν θα επεκταθω αλλα καταλαβες το point..

για το pc αλλη κουβεντα (ειμαι χρηστης και pc).. εκει και αν ειναι χαος..
εχει ομως και καποια πραγματα που ειναι πιο ευκολα και βολικα απο οτι στα mac και φυσικα καποια προγραμματα ειναι μονο για pc.
δεν εχει νοημα ομως να επεκταθουμε σε win vs apple..

Για μένα τα πράγματα είναι απλα...

Στο Mac μου , έχω λύσει το 99% των προβλημάτων και ασχολούμαι δημιουργικά, εδώ και χρονια.
Προφανώς και υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα , αλλα είναι πια το 1% .... μικρο το κακό λοιπόν.

Σε αντίθεση με αλλα λειτουργικά , που εξακολουθούν να μου προκαλούν (σε μικρότερο βαθμό βεβαια τώρα πια ) πονοκέφαλο και άγχος!

Έχω τη ψυχική μου ηρεμία , που δε κοστολογείται .... και συγχωρώ τις οποιες μικρές ατελιες - ελλείψεις.
Γι αυτό δε γκρινιάζω πια.... απλα δουλεύω! :p

Το ίδιο ισχύει (για μένα) και με το ios .