Chromecast σε δέκτη DVB-T

irdet2

New member
11 March 2013
35
Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω. Υπάρχει η δυνατότητα κάποιος DVB-T δέκτης (αυτό που στην καθομιλουμένη όλοι λέμε αποκωδικοποιητή) μέσω της USB του θύρας
να υποστηρίζει αναπαραγωγή από Chromecast?

Έχω μια παλιά τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και θα ήθελα εάν μπορέσω να την "αναβαθμίσω" με τη χρήση του Chromecast ώστε να βλέπω ότι υπάρχει στον DLNA server μου.
Προφανώς δεν έχει USB υποδοχή και επειδή είμαι έτσι κι αλλιώς σε αναζήτηση καινούριο αποκωδικοποιητή σκέφτομαι μήπως μπορώ να τα συνδυάσω μιας και οι πλειονότητα
τους έχει USB θύρα και υποστηρίζει ένα σωρό πρότυπα.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Από οτι ξέρω το Chromecast συνδέετε στην HDMI και όχι στην USB.

Αν δεν έχεις HDMI πάρε ενα ανταπτορα σε scart/AV

@papako

Έχεις χίλια δίκια...Παρασύρθηκα! Όντως το Chromecast θέλει HDMI και όχι USB.

Έτσι μου έρχονται 2 ερωτήσεις: 1) Υπάρχουν αποκωδικοποιητές με HDMI input που να κάνουν τη δουλειά; και 2) Μπορείς να μου στείλεις κάποιο λινκ για τους αντάπτορες που λες;

Ευχαριστώ πολύ και Χρόνια Πολλά!

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Πραγματικά τεράστια η διαφορά Ελλάδας με απέξω. Αν πάρω τον αντάπτορα που προτείνεις μετά θα θέλω και άλλον ένα για scart σωστά;

Από απλή περιέργεια: γιατί όχι καλώδιο;

Καλά Χριστούγεννα και με υγεία το νέο έτος!

γιατί απλά τα καλώδια είναι, το καθένα, για συγκεκριμένο hardware που η επαφή αλλάξει τρόπο λειτουργίας ανάλογα με τα settings. Αν παρεις και το βάλεις σε μια οποιαδήποτε HDMI υποδοχή άπλα δεν θα παίξει.
Εσύ χρειάζεσαι ένα ενεργό αντάπτορα (με ηλεκτρονικά εξαρτήματα δηλαδή) που θα παίρνει το σήμα από το HDMI και θα το μετατρέπει σε τελείως διαφορετικό σήμα συμβατό με AV.

Από την άλλη το scart είναι μια πολύ-υποδοχή που περιλαμβάνει και το AV, όποτε ο AV to SCART ανταπτορας είναι πολύ φτηνός <5