Χρόνια Καλά και ας είναι και Πολλά

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,125
Φιλοθέη/Γλυφάδα
Η σημερινή γιορτή δεν είναι ευρέως γνωστή αλλά όσοι έχουν ημερολόγιο πρέπει να βλέπουν ότι η θρησκεία μας γιορτάζει τον Άγιο Σεραφείμ και, επομένως, γιορτάζει και ο αγαπητός συντονιστής Σεραφείμ Καρακώστας.

Εύχομαι, λοιπόν, να ζήσει ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ και ας είναι και Πολλά ...

Σεραφείμ και Νίκο,

Στο δικό μου ημερολόγιο γράφει σήμερα "Σεραφείμ" και σκέφτηκα τον "δικό μας άνθρωπο", μιας και το όνομα σπανίζει.
Εκ των υστέρων, βέβαια, ανέτρεξα στο "Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας", στο οποίο αναφέρονται, κατά σειρά, τρεις τιμώμενοι με το ίδιο όνομα:

Σεραφείμ επίσκοπος Φαναρίου (Δεκεμβρίου 4). Εγεννήθη περί τα μέσα του 16ου αι. εν τω χωρίω των Αγράφων Μπεζήλα ....

Σεραφείμ μάρτυς (Αυγούστου 16).

Σεραφείμ όσιος, ο ασκήσας εν τω όρει Δομπού (Μαίου 6).

Σεραφείμ, τώρα, πλέον, θα θυμάμαι ότι γιορτάζεις την 4/12, παρά το ότι η ίδια μέρα είναι περισσότερο γνωστή για τη συνεορτάζουσα "Βαρβάρα".

Σίγουρα θα γιορτάζουν πολλοί συνονόματοι και σήμερα. Στην περίπτωσή μου, που συμβαίνει αρκετά συχνά, ακολούθησα την ημερομηνία που γιόρταζε και ο αείμνηστος παππούς μου. Και πάλι σας ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς!

Δεν υπάρχει πρόβλημα Μάκη, και πολύ καλά έκανες. Να είμαστε καλά και στις 4/12 να γεμίσουμε με ευχές το παρών νήμα
για τον "δικό μας άνθρωπο" καθώς λες και εσύ. :smile:

Σεραφείμ σου το χρωστάμε. :a0210:

Χρόνια καλά, πολλά και υγιή Σεραφείμ!-bye-

Χρόνια πολλά στα πιάτα σου
και σήμα στα κουτιά σου
κι ούτε πουλί πετούμενο
στα ελενμπί μπροστά σου.

Από το πρωί είχα στο μυαλό μου να ευχηθώ τον Άκη, αλλά τα κατάφερα μόλις γύρισα από το ταλαίπωρο κέντρο της Αθήνας.

Να είσαι γερός και δυνατός και ευχόμαστε στη γιορτή για ... Πολλά Χρόνια.