Χρονικό περιθώριο αγορας HD μεχρι το Euro 2008

ngiann

New member
10 January 2007
60
Αίγινα
Γεια σε ολους. Παρακολουθώ εδω και καιρό το κομμάτι HD γιατι θελω εν οψει Euro & Ολυμπιακών να έχω κατάλληλο δέκτη, αλλά ακομα δεν έχω καταλήξει σε απόφαση.
Αυτήν την στιγμή έχω το εξης δίλλημα:
- Kathrein 910, τώρα αλλα με τα οποια προβλήματα και με ελπίδα ότι θα ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες
ή
- Dreambox 800HD, άγνωστο άν θα προλάβει το Euro αλλά με δεδομένη μελλοντική υποστηριξη;

Επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, θάθελα απο τους κατόχους του Kathrein να μου πουν αν είναι ευχαριστημένοι ή όχι.

Ηδη έχω DM7000 & SkyStar2, με καλούδια που απο ότι διαβαζω με mgcamd θα λειτουργούν και στον Kathrein.
Εχω φτάσει ήδη 2 φορές κυριολεκτικά στο τελευταίο κλικ να τον παραγγείλω και όλο λέω άσε αλλη μια μέρα να το ψαξω λίγο ακόμα.

Στον Kathrein υπαρχει mgcamd απλα δεν του εχουν δωσει το τελευταιο 1,30 λογω οτι δεν εχει Ρωσικο epg αλλα απο οτι διαβασα το θεμα εληξε.Οσο για τις παιδικες ασθενειες ολοι τις περνανε αλλοι σε μικρο χρονικο διαστημα και αλλοι σε μεγαλυτερο εξαρτατε και απο τους θεραποντες!!!!!!! Επισης ο Dreambox 800HD συντομα θα ερθει Ελλαδα φορτωμενος με τα γνωστα καλουδια .Οποτε διαλεγεις και αποφασιζεις

Εχω Diseqc μοτερ και πιάνω Hellasat - βέβαια με Kathrein υπάρχει το γνωστό θεματάκι περι diseqc 1.2, αλλά θαχω και τον DM7000 για να μου κινεί το μοτερ.
Επειδή ομως θα τον παρω απο Γερμανία θελω τουλάχιστον 10 μέρες περιθώριο.
Λέτε ο DreamBox 800 νάναι εγκαιρα διαθέσιμος;
Μολις ειδα ότι βγήκε και αλλο image: EDG-Nemesis Perfect Flash plus v.1.0
Ηδη δηλ. 3 ετοιμα και ένα της Pli υπο κυκλοφορία.

Κι εγώ είχα το ίδιο δίλημμα και για να μην περιμένω τελευταία στιγμή αγόρασα τον Kathrein. Θα προτιμούσα όμως να δώσω άλλα 150 ευρώ και να έχω τον DM800. Γενικά δηλαδή ο Kathrein με ψιλο-απογοήτευσε, ειδικά σε σχέση με τον DM7020 που έχω...

Όμως το ερώτημα είναι: θα καταφέρεις να βρεις τον 800 πριν το ευρώ;

Να ενημερωσουμε οτι ερχεται και ο commander HD με την γνωστη υποστηριξη, πολυ δεκτες βγαινουν και εφοσον και ο kathrein δεν εχει και πολυ καλη ποιοτητα εικονας θα ελεγα μην βιαστητε

φίλε islandero, το έχεις τον Kathrein? Εγώ που τον έχω θεωρώ οτι η ποιότητα εικόνας του είναι φοβερή! Ειδικά εφόσον δεν έχεις δει την ποιότητα εικόνας τοη 800αρη γι ανα τους συγκρίνεις, δεν θεωρώ οτι είναι λογικό να προτείνεις σε κάποιον να περιμένει να βγει ο 800άρης να τον πάρει, λόγω ποιότητας εικόνας.

Προσωπικά όποιος με έχει ρωτήσει αν είμαι ικανοποιημένος απο την κατερίνα, του απαντώ οτι είμαι 100%! Καταπληκτικό value for money!

Αν είχα τις ευκολίες του dreambox με την εικόνα του kathrein τότε θα ήταν ο τέλειος συνδυασμός! Και το θέμα του diseqc θεωρώ οτι θα λυθεί, αν και προσωπικά δε με πολυενδιαφέρει μια ςκαι δεν έχω πλέον κινητό πιάτο, ή και να ήθελα κινητό, θα έβαζα κινητό με τηλεκοντρόλ, όπως έιχα στο παλιό σπίτι, οπότε π´λαι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.

Δική μου άποψη, πάρτε τον kathrein!

Υ.Γ. ουδεμία σχέση έχω με την εταιρία kathrein! χεχε

Φαίνεται ότι όλο και πιο συχνά αναφέρεται το θεμα ποιότητας εικόνας στον DM800, οπότε αν οντως ισχύει θαναι σημαντικό μειονέκτημα:

αντιγράφω σχολιο του webmaster απο το http://ufs910.hdtvinfo.eu :
I think there's enough knowledge in the AAF team to patch the 1.05 Image themselves. I guess It's just a matter of time, before they release their 1.5 Image.

I know the idea of buying the DM800 is very tempting, especially if your are used to Dreamboxes (read Enigma) Personally at this stage I wouldn't buy a DM800 (yet) because the picture quality isn't as good as the UFS 910. I don't know what Dream Multimedia has done with the DVI interface, but to me it looks like heavy picture processing takes place, because there's no real detail in the picture. This is also the effect you see on TV's with all the digital picture processing stuff enabled.

Υ.Γ. Μολις τώρα είδα ότι ξεκίνησα το thread σε λαθος κατηγορία - μαλλον πρέπει ναταν στο "Δέκτες"

Πολύ "σοβαρά" σχόλια! Για να δούμε αν τελικά αυτό θα ισχύει!!! Γιατί αν ισχύει, ίσως βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του firmware για την κατερίνα!

@spyridy δεν νομιζω οτι αναφερομαι πουθενα σε συγκριση kathrein και dreambox 800, ειμαι περιεργος που το ειδες εσυ!

Και δεν εχω τον kathrein αλλα τον PACE, και προσωπικα δεν θα εδινα τοσα χρηματα για ενα HD δεκτη με οχι τοσο καλη ποιοτητα εικονας επειδη εχει linux ή κατι αλλο.
Κοιταω καθαρα την οσο καλυτερη ποιοτητα εικονας και για κολπα ειναι νωρις ακομα!

@spyridy δεν νομιζω οτι αναφερομαι πουθενα σε συγκριση kathrein και dreambox 800, ειμαι περιεργος που το ειδες εσυ!

Και δεν εχω τον kathrein αλλα τον PACE, και προσωπικα δεν θα εδινα τοσα χρηματα για ενα HD δεκτη με οχι τοσο καλη ποιοτητα εικονας επειδη εχει linux ή κατι αλλο.
Κοιταω καθαρα την οσο καλυτερη ποιοτητα εικονας και για κολπα ειναι νωρις ακομα!
Τελικά η ποιότητα εικόνας είναι υποκειμενική. Απλά εγώ που είμαι κάτοχος του ενος και έχω δει τον άλλο στο χώρο μου (δανεικό απο φίλο) καταλήγω οτι η ποιότητα του Kathrein είναι υψηλού επιπέδου. Αυτό, απο εμένα.

Τώρα το που αναφερόσουν, μόνο εσύ προφανώς το ξέρεις.

islandero είδες την Κατερίνα στην ίδια τηλεόραση που βλέπεις τον Pace ; μόνο έτσι πιστεύω μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα ...

Tην εχω δει σε φιλο και γω την κατερινα (και σε ποιο καλη tv απο την δικη μου) και δεν μου πολυαρεσε η ποιοτητα εικονας (σε σχεση με τον pace).
Ακομα εχω διαβασει και το συγκριτικο τεστ του avclub!

@spyridy ακομα δεν μου ειπες που συγκρινα dm 800 με kathrein! Περιμενω!
:popcorn: :coool:

Μου φαίνεται ότι αν μέχρι το Σαβατοκύριακο δεν δω παρουσίαση του DM800 HD σε κάποιο forum ή κάποια γνώμη τελος παντων απο κάποιον που μολις τον παρέλαβε, θα πάω για Kathrein και σε ένα χρόνο να είμαστε καλά το ξαναβλέπουμε το θεμα για dream..
Για μένα απ'ολα αυτά που διαβάζω το πιο σημαντικό μειονέκτημα είναι η έλειψη cccam στον Kathrein παρά ολα τα αλλα. Θα βολευτώ και με gbox ομως γιατι το καλό παιδί που με σερβιρει έχει και τα δύο (έτσι θα ξαναενεργοποιήσω και την παλιά skystar2 & mediaportal που σκονίζεται).