COAX ΚΑΛΩΔΙΟ

thundergav

Senior Member
26 September 2007
608
Θα θελα να μου προτεινετε ενα πολυ καλο-ποιοτικο 2μετρο coax καλωδιο ...

Τι είναι το coax καλώδιο; (Εγώ μόνο "ομοαξονικό" καταλαβαίνω από το coax).
Τι θες να συνδέσεις; Κεραία;

Θα θελα να μου προτεινετε ενα πολυ καλο-ποιοτικο 2μετρο coax καλωδιο ...

Προφανώς εννοείς coaxial ή αλλιώς´ομοαξονικό καλώδιο ήχου?

Καλό θα ήταν να μας δώσεις μία τάξη μεγέθους για να σε βοηθήσουμε.

Υπάρχουν ομοαξονικά καλώδια με κόστος 50 ευρώ και μπορεί εύκολα να ξεπεράσουν ακόμη και τα 3000 ευρώ!
;)

Ή και να πέσουν και κάτω από τα 5 .. ;)

Εξαρτάται τι ψάχνει ο καθένας.

Δημήτρη ο άνθρωπος ζήτησε ένα καλό και ποιοτικό καλώδιο coaxial.;)

Με 5 ευρώ ούτε ακροδέκτες της προκοπής δεν παίρνει...

Παιδια με συγχωρειτε ....ηχου εννοω να συνδεσω μητρικη με ενισχυτη ...

Σορρυ και παλι ...:P:P:P

συμπαθιτκα καλωδια υπαρχουν αρκετα
οπως το ultralink το οποιο εχει γυρω στα 40+ το μετρο
αλλα
με δυο καλα βυσματα θα περασεις το 100ρικο
οποτε αν μπορεις και θες
μαζευεις αλλα 40
και χτυπας ενα stereovox και απλα νικας καθε τι μεχρι τα 500
ετσι μου ειχε πει ο pharo γιαυτο και πουλησα το xlo unlimited
και δεν το μετανιωσα

Σε τι ενισχυτή θες να το συνδέσεις;

Αν πρόκειται για κανέναν A/V με ενσωματωμένο DAC, εντάξει.
Αλλά, αν έχεις κανέναν απλό δικάναλο, χρειάζεσαι πρώτα DAC, δε μπορείς να βγάλεις σήμα από την SPDIF κατευθείαν στον ενισχυτή.

Αν θέλεις ένα καλό και όχι πολύ ακριβό καλώδιο digital coaxial, μια εύκολη λύση είναι το eshop - δες αυτό π.χ.

Εγώ πήρα ένα της DigiConnect που ήταν λίγο πιο ακριβό και λίγο καλύτερο αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Αν δε βιάζεσαι, περιμένεις λίγο και ίσως να ξαναέρθει, θυμάμαι ότι έρχεται και τελειώνει και ξαναέρχεται.

Φυσικά μπορείς να πάρεις πολύ πιο ακριβά προϊόντα από καταστήματα HiFi, αλλά από όσο ξέρω, για ψηφιακές συνδέσεις τέτοιες, αν δεν αντιμετωπίζεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με ισχυρές παρεμβολές κτλ, πετάς τα λεφτά σου, αφού το σήμα δεν αλλοιώνεται - ή δουλεύει ή όχι.

Παρεπιπτώντως, αν θες να γλυτώσεις λεφτά, πάρε ένα καλώδιο composite video (αυτό με τα κίτρινα βύσματα και χρησιμοποίησε το - οι τεχνικές προδιαγραφές του standard είναι ακριβώς ίδιες - ουσιαστικά μόνο μάρκετινγκ και την ανάγκη μας για τελειότητα εξυπηρετεί το άλλο. Μου το συμβούλεψαν στο αμερικάνικο avsforum και το έκανα για 3 μήνες και όταν το άλλαξα, καμία διαφορά δεν είδα - αλλά μπορεί να είμαι κουφός:silly: