Coaxial καλώδιο για σύνδεση μεταξύ Squeezebox και Dacmagic

xamastrok

Established Member
9 August 2009
180
Γλυφάδα- Βόλος
Σε συνέχεια και προηγούμενων posts όπως:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=46030
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44373

, είμαι περίεργος για το τι κατηγορία τιμής coaxial καλωδίου θα ήταν ικανοποιητική για τη σύνδεση μεταξύ των νεοαποκτηθέντων Logitech Squeezebox Classic (190 ευρώ) και του CA DacMagic (350 ευρώ, 260 στην Αγγλία :smile:). Ισχύει κι εδώ ο περίφημος κάνονας του 10% ;

Για την ώρα αγόρασα τυχαία τα ακόλουθα με 21 ευρώ:
IXOS 1m Coaxial Cable SPDIF Digital Audio XHD258-100
Είμαι καλυμμένος και μου αρκεί απλά να αράξω στον καναπέ και να απολαύσω, ή μπορώ να βγάλω καλύτερα αποτελέσματα με περισσότερα λεφτά; Γνωρίζετε για κάποιο μαγαζί που επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν καλώδια και να τα επιστρέφουν αν δεν ακούν διαφορά στον ήχο;

Το υπόλοιπο σύστημά μου είναι ενισχυτής Musical Fidelity A3 και ηχεία B&W 603 S3.

Τέλος, υπάρχει κάποιο post ή άρθρο που να εξηγεί τι ρόλο διαδραματίζουν οι διάφορες ποιότητες στα ψηφιακά καλώδια, των οποίων η δουλειά είναι να μεταφέρουν 1 και 0; Έχει να κάνει με το jitter και την ακρίβεια του ρυθμού που τα 1 και 0 θα φτάσουν στον προορισμό;

ρε παιδια αν το καλωδιο δεν σπαει για να διακόπτεται η ροη των δεδομενων δεν νομιζω οτι υπαρχουν διακυμάνσεις στην ποιοτητα.

ρε παιδια αν το καλωδιο δεν σπαει για να διακόπτεται η ροη των δεδομενων δεν νομιζω οτι υπαρχουν διακυμάνσεις στην ποιοτητα.

Τα δεδομένα που μεταφέρονται στα ομοαξονικά καλώδια, είναι με τη μορφή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν είναι όπως το νερό σε ένα λάστιχο μιας βρύσης. Η ροή δεν διακόπτεται, εκτός αν κοπεί το καλώδιο (εσωτερικά/εξωτερικά).

Αν το "σπάσεις", μπορεί να κάνεις ζημιά, όπως και σε οποιοδήποτε καλώδιο και να έχεις απώλειες λόγο της φθοράς που έχει προκληθεί εσωτερικά, αλλά οι απώλειες θα είναι μόνιμες.

Διακυμάνσεις στην ποιότητα υπάρχουν από καλώδιο σε καλώδιο γενικότερα και οφείλονται στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους. Δεν χρειάζονται υπερβολές όμως.

Καλό βράδυ-bye-

Στα αναλογικά καλώδια υπάρχουν μεγάλες διαφορές στον ήχο και στη χροιά της μουσικής, αυτό είναι γνωστό.

Αλλά επειδή η κουβέντα είναι για ψηφιακό καλώδιο, τελικά από προσωπική εμπειρία αυτές τις μέρες και στα ψηφιακά υπάρχουν διαφορές στον ήχο!

Συνέδεσα το Squeezebox μου με το dacMagic με ένα ακριβό digital coaxial καλώδιο (Van den Hul digi-coupler) και σε σχέση με ένα IXOS των 19 ευρώ που είχα οι διαφορές στο σύστημά μου ήταν οι εξής:
1. Αισθητά μεγαλύτερος όγκος στα μπάσα, τα οποία "γέμισαν" και απέκτησαν μουσικότητα, ήταν ξερά και σχεδόν ανύπαρκτα πριν. Έτσι, για παράδειγμα σε μια ορχήστρα ακούω όγκο πλέον.
2. Μεγαλύτερο βάθος στον ήχο σε πολλές ηχογραφήσεις, μικρότερες διαφορές σε άλλες. Η ήχος του φτηνού καλωδίου είναι συγκριτικά φτωχότερος, πιο συμπιεσμένος. Σε κάποιες ηχογραφήσεις η διαφορά δεν είναι τόσο αισθητή.
3. Ελαφρώς πιο μελωδικός, μουσικός ήχος.

Αν είχα και κάποιο high-end σύστημα, ή αν συνέδεα το ψηφιακό καλώδιο με ακριβότερο DAC και transport σίγουρα η διαφορές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες.