Compass DAC usb noise

Μαλλον λύθηκε...εβγαλα τη γειωση του ενισχυτη απο το πισω μερος του IEC(μεσα στον amp)! Καμια ιδεα γι αυτο?? Πως εξηγηται?

Καποια απο τις συσκευες εβαζε (βαζει) κατι στη γειωση και "απαυτωνει" και τον ενισχυτη...
Υπαρχει η δυνατοτητα να κανεις το ιδιο και με το compass ή το PC αντι για τον ενισχυτη?

Με το compass το εκανα και δεν πετυχε...με τα pc ειναι λιγο μπελας για δοκιμη.
Απλα να αναφερω οτι η γειωση στον ενισχυτη απο την μεσα πλευρα τοποθετηθηκε απο μενα...μεχρι στιγμης παντως δεν ειχα προβλημα. Τωρα χωρις γειωση απο μια πρωτη ακροαση δειχνει καπως δεν ειμαι και σιγουρος ακομα..λιγοτερο αναλυτικο το συνολο..ειδωμεν ειμαι ακομα υπο εξεταση!

Last edited:
λοιπον σου εχω νεωτερα, τουλαχιστον οσον αφορα το θεμα του να ακους σκληρους κτλπ. Εβαλα σημερα καινουργιο τροφοδοτικο, ποιοτικο, και απλα ακουγα τον θορυβο ποιο καθαρα, με λιγοτερο noise! Αφου τρελαθηκα και αρχισα να λυνω και να δενω τα παντα, ανακαλυψα οτι το onboard τσιπακι μαλλον τα εχει πεξει αφου δεν δουλευει το vga out του. Εχω εικονα μονο απο την καρτα. Καταληγουμε λοιπον οτι η motherboard απλα καπου τα εχει πεξει και παει για αλλαγη.

Με το compass το εκανα και δεν πετυχε...με τα pc ειναι λιγο μπελας για δοκιμη.
Απλα να αναφερω οτι η γειωση στον ενισχυτη απο την μεσα πλευρα τοποθετηθηκε απο μενα...μεχρι στιγμης παντως δεν ειχα προβλημα. Τωρα χωρις γειωση απο μια πρωτη ακροαση δειχνει καπως δεν ειμαι και σιγουρος ακομα..λιγοτερο αναλυτικο το συνολο..ειδωμεν ειμαι ακομα υπο εξεταση!

τι εννοεις την ειχες τοποθετηση εσυ;

ειχε διπολικη πριζα και εσυ εβαλες τριπολικη;

τι εννοεις την ειχες τοποθετηση εσυ;

ειχε διπολικη πριζα και εσυ εβαλες τριπολικη;

Ναι. Εκανα κατι λαθος? Την γειωση την εβαλα στην μια βιδα του IEC στο σασι.

Λοιπον χθες καθησα καμια ωριτσα για ακρόαση απο το pc...
Θορυβος δεν περναει οταν δεν παιζει τπτ το pc..αλλά οταν ακους ενα κομματι και στησεις αυτι διπλα στο ηχείο, ακούς το συγκεκριμένο ψηφιακό θόρυβο και ειναι, το οποίο φυσικά ειναι πιο ευδιάκριτο στα τελευταία δευτερόλεπτα των τραγουδιων που χαμηλώνει η ενταση της εγγραφης.

λοιπον σου εχω νεωτερα, τουλαχιστον οσον αφορα το θεμα του να ακους σκληρους κτλπ. Εβαλα σημερα καινουργιο τροφοδοτικο, ποιοτικο, και απλα ακουγα τον θορυβο ποιο καθαρα, με λιγοτερο noise! Αφου τρελαθηκα και αρχισα να λυνω και να δενω τα παντα, ανακαλυψα οτι το onboard τσιπακι μαλλον τα εχει πεξει αφου δεν δουλευει το vga out του. Εχω εικονα μονο απο την καρτα. Καταληγουμε λοιπον οτι η motherboard απλα καπου τα εχει πεξει και παει για αλλαγη.

Το τροφοδοτικό ήταν σιγουρο ότι θα σου εφερνε βελτίωση.
Αυτό που εχω κανει σε φιλο μου..και εχει διαφοορά στο pc του μεγάλη..είναι να τοποθετηθει ενα λεπτό μονωτικό φύλλο, μεταξύ otherboard και κουτιού. Επίσης αν εχεις προσέξει οι τρυπουλες στις βίδες της μητρικής είναι μεταλλικές και χρησιμέυουν για γειωση. Συνήθως οι βίδες που χρησιμοπ. για να στηριχτει η μητρικη στο κουτί ειναι 9. Τρεις σειρες από τρεις βίδες. Εσύ μπορεις να αφήσεις στη διαγώνιο χωρίς μονωση για να γειώνουν και στις υπόλοιπες να βάλεις πλαστικές ροδέλες.

Δες εδω http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=45233
Το τροφοδοτικο ειναι σε τελειως διαφορετικο κουτι. Τις γειωσεις τις εχω αφου η motherboard ειναι βιδωμενη στο κουτι με βιδες, οχι τα πλαστικα. Αλλα μια που το λες θα το κοιταξω..Ακομα προβληματιζομαι τωρα εχω επικεντρωθει στο chipset...για να δουμε...πριν παω πισω το motherboard θα το ξετιναξω

Ναι. Εκανα κατι λαθος? Την γειωση την εβαλα στην μια βιδα του IEC στο σασι.

οταν μια συσκευη ειναι σχεδιασμενη floating και προσθεσης μια γειωση

αναλογως των συσκευων πριν και μετα μπορη να δημιουργηθουν βρογχοι

γειωσης αλλα μπορη και οχι.

αυτο συμβαινη γιατι οι συσκευες ξαναγειωνονται απο τα rca.

το παραπανω προβλημα δεν ισχυη για συσκευες με xlr ενω οταν ειναι

αλλες με xlr και αλλες με rca γινεται ενας χαμος.

καλυτερα να μας περιγραψης ολο το συστημα και

τη εισοδοεξοδους εχει η καθε συσκευη οπως και τι πριζα(σουκο-διπολικη)

μηπως βγη καποια ακρη.

οταν μια συσκευη ειναι σχεδιασμενη floating και προσθεσης μια γειωση αναλογως των συσκευων πριν και μετα μπορη να δημιουργηθουν βρογχοι
γειωσης αλλα μπορη και οχι.
αυτο συμβαινη γιατι οι συσκευες ξαναγειωνονται απο τα rca.
το παραπανω προβλημα δεν ισχυη για συσκευες με xlr ενω οταν ειναι
αλλες με xlr και αλλες με rca γινεται ενας χαμος.
καλυτερα να μας περιγραψης ολο το συστημα και
τη εισοδοεξοδους εχει η καθε συσκευη οπως και τι πριζα(σουκο-διπολικη)
μηπως βγη καποια ακρη.

Λοιπόν... παρε χαρτί και στυλό!!!
Ξεκιναμε...
Cd Player: Philips CDR775 το οποίο με ένα coaxial καλώδιο συνδέεται με το Compass το οποίο με τη σειρά του συδέεται με RCA σε έναν Yamaha RX-797 οποίος αν και ολοκληρωμένος παίζει ως τελικός αφου παιζω το Compass και ως προενισχυτή.
Cd Player, DAC/preamp, ενισχυτής, συνδέονται σε πριζα με 2,5αρι καλώδιο ως τον πινακα. Δεν υπαρχει κάτι άλλο σε αυτη την ασφάλεια.
Το PC ειναι σε γραμμή με 1,5αρι καλώδιο που εχει και το φως στο διπλα δωματιο.
Τα καλώδια ρευματος ενισχυτή και DAC ειναι custom 6αρια με Oyade set βισμάτων εκτος απο το philips που εχει της μανας του.
Η μόνη μοντα στον ενισχυτή ειναι το επίχρυσο IEC της iego το οποίο ειναι τριπολικό ενω το αρχικό ηταν διπολικό

Και μαλλον(best guess) η μοντα ηταν που εκανε την ιστορια. Αλλα αληθεια γιατι χρησημοποιεις 6αρι καλωδιο για τον ενισχυτη? Αφου ετσι κι αλλιως η υπολοιπη γραμμη ειναι 2,5αρα.

Και μαλλον(best guess) η μοντα ηταν που εκανε την ιστορια. Αλλα αληθεια γιατι χρησημοποιεις 6αρι καλωδιο για τον ενισχυτη? Αφου ετσι κι αλλιως η υπολοιπη γραμμη ειναι 2,5αρα.

Μπορει να εκανε η μοντα την ιστορία αλλά με την γειωση έπαιζε σιγουρα πιο καθαρά και αναλυτικά με ακουσμα παντα cd.
Επιπλεον ο μπορεί να μην υπάρχει θορυβος οταν απλα εχω ανοικτό το pc οπως πριν αλλα όταν παιζω κάποιο κομματι και κολλησω το αφτι μου στο tweeter πιανω παλι ενα digital zzz!
Το 6αρι καλωδιο παιζει καλύτερα από ολα οσα είχα δοκιμασει συν το οτι εχω ενα τριθεσιο πολύμπριζο το οποιο εχει 6αρι.
Αφου ακουγεται καλυτερα ο ενισχυτης με γειωση...λεω να ξαναβάλω αλλα πως θα καταφέρω να μην εχω ground loop?? Μηπως το καλώδιο της γειωσης ήταν λεπτό (20awg)? Αναφέρω οτι τα καλωδια του ενισχυτη ειναι 18awg.