Computer controller για dj.

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,779
Πειραιας
Καλησπερα φιλοι,

Τον τελευταιο καιρο εχουν εμφανιστει στην αγορα αυτα τα μηχανακια και πριν λιγες μερες χτυπησα ενα...
αααααααααααααυτο
http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=11735&LANG=GR

Το μονο που μπορω να σας αναφερω στα γρηγορα ειναι οτι εχει εως εξαιρετικη ποιοτητα ηχου (τηρουμενων των αναλογιων παντοτε).
Τα υπολοιπα δεν εχω βρει χρονο να τα εξερευνησω και μολις το κανω σιγα σιγα, θα σας αναφερω ευπειθως:Banane0:

Εχει κανεις σας, κανενα απο δαυτα να τα λεμε ?????:ernaehrung004:

(επειδη δεν υπαρχει ειδικη κατηγορια για επαγγελματικο ηχο το ανοιγω εδω.
Αν ειναι λαθος βαλτε το οπου νομιζετε!!)

Last edited:
Έχω παραγγείλει το Vestax VCI-100, αλλά δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου, είναι αποκλειστικά midi controller.

Tον ήχο τον αναλαμβάνει το Audio 4 DJ της Native Instruments (για τα 200 ευρώ του, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και πολύ καλός ήχος). Όπως καταλαβαίνει όποιος είναι υποψιασμένος, το πρόγραμμα που δουλεύω είναι το Traktor Pro.

Έχω παραγγείλει το Vestax VCI-100, αλλά δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου, είναι αποκλειστικά midi controller.

Tον ήχο τον αναλαμβάνει το Audio 4 DJ της Native Instruments (για τα 200 ευρώ του, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και πολύ καλός ήχος). Όπως καταλαβαίνει όποιος είναι υποψιασμένος, το πρόγραμμα που δουλεύω είναι το Traktor Pro.

Γιατι ρε Στεργιε πηρες αυτο???
Σε ρωτω μπας και εκανα εγω την βλακεια.....το πιο σημαντικο θεμα που ειχε και δεν το πηρα ειναι οτι δεν εχει ακουστικα.
Πως θα προετοιμαζεις την επομενη μιξη?????
Το δικο μου εχει το Virtual dj και σε μια πρωτη επαφη και σε συγκριση με το BPM, ειναι υποδεεστερο.
Καταφερα βεβαια και του εβαλα να δειχνει τα Ελληνικα αλλα και παλι, κατι κινεζικα τα βγαζει!!!!

Σε ενημερωνω οτι η Vestax εχει βγαλει το Typhoon που θα ειναι διαθεσιμο το καλοκαιρακι με τιμη περιπου στα 230 ευρω αλλα το εκοψα για ψιλοπαιδικο.

Έξοδο ακουστικών και monitoring αναλαμβάνει το Audio 4 DJ, που έχει και την κάρτα ήχου.

Το οποίο Audio 4 DJ το σύνδεσα και στο σύστημα και παίζει ανέλπιστα καλά!

Εγώ παίζω με Numark Stealth και Audio2DJ. Προτίμησα την εξωτερική κάρτα ήχου με το Cirrus Logic στα 24/96. Traktor και τα μυαλά στα κάγκελα! Έχω αρχίσει και τις εμφανίσεις μου ως dj σε μπαράκια...:ernaehrung004:

Καλή συνέχεια σε όλους, και καλή αρχή eretzum33 – πλάκα πλάκα δε μας κάνεις μια παρουσίαση του numark (που το θεωρώ ενδιαφέρον) και του γενικότερου setup

Δουλευα για χρονια το Cerrato με βινυλια-οδηγους και τωρα πηρα για δοκιμη κ το Cerrato με cds.Aψογο, αλλα ειναι λιγο διαφορετικο απο τα ενσωματωμενα με pcs συστηματα, ειναι πιο ας το πω "αυτονομο".

Καλή συνέχεια σε όλους, και καλή αρχή eretzum33 – πλάκα πλάκα δε μας κάνεις μια παρουσίαση του numark (που το θεωρώ ενδιαφέρον) και του γενικότερου setup

Δεν με λες πιδακι μ´
Να σου φερω το Hercules να το τεσταρεις εσυ που ξερεις και απο κομπιουτερ, να γραψεις δυο τρια πραγματα,γιατι εγω δεν.......

Παντως πολυς κοσμος θελει να μαθει πιο παιζει καλυτερα και τετοιες αναφορες απο Ελλαδα δεν υπαρχουν (ή μαλλον εγω δεν μπορω να βρω)
Τουλαχιστον ας το κανουμε εμεις.

Δεν με λες πιδακι μ´
Να σου φερω το Hercules να το τεσταρεις εσυ που ξερεις και απο κομπιουτερ, να γραψεις δυο τρια πραγματα,γιατι εγω δεν.......

Παντως πολυς κοσμος θελει να μαθει πιο παιζει καλυτερα και τετοιες αναφορες απο Ελλαδα δεν υπαρχουν (ή μαλλον εγω δεν μπορω να βρω)
Τουλαχιστον ας το κανουμε εμεις.

Για να παίζω ναι ;-) Αλλά δεν έχω μεγάλη εμπειρία με αντίστοιχο εξοπλισμό, οπότε λογικό να μη μπορώ να κρίνω features etc. Το Numark του eretzoum πάντως μου έδωσε την εντύπωση στιβαρού και καλού ‛εργαλείου’ :-)

Εγώ εδώ και χρόνια για controller χρησιμοποιώ το PCDJ DAC-2 http://www.zzounds.com/item--VISDAC2 και για εξωτερική κάρτα ήχου/μίκτη το Numark DΧΜ1 με USB σύνδεση http://www.djsuperstore.co.uk/item/dj-mixers/283096-numark-dxm1-usb-mixer-£169.99

Πολύ καλά μηχανάκια και τα 2 με πολύ καλή κατασκευή, το μόνο μειονέκτημα του DAC-2 είναι ότι δεν υποστηρίζει midi επικοινωνία και γι'αυτό δεν συνεργάζεται με Macintosh. Έχει drivers μόνο για PC. Ψάχνω να το αντικαταστήσω με κάποιόν άλλο οικονομικό controller που να υποστηρίζει midi. Το DXM1 έχει και αυτό πλέον αντικατασταθεί από το πιο νεο M1USB της Numark αλλά δεν με απασχολεί καθόλου αφού κάνει την δουλειά του μια χαρά. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο!

Τα προγράμματα που δουλέυω είναι PCDJ και Virtual DJ, αν και τα τελευταία προγράμματα της PCDJ με έχουν απογοητεύσει.

Last edited:
Λοιπον πριν λιγες μερες αξιωθηκα να συνδεσω το Hercules rmx που εχω, στο συστημα του σπιτιου.
Οντως ικανοποιητικοτατος ηχος αλλα ομως παιζει σαφως χαμηλοτερα απο ολα τα cdp, που εχω συνδεδεμενα .
Αυτο δεν ξερω τι αποτελεσμα θα εχει οταν το συνδεσω πανω στο επαγγελματικο συστημα που εχω.
Επισης χρειαζεται πολυυυυυυυυυ μεγαλη προσοχη με την ρυθμιση του gain.Λιιιιιιγο παραπανω και η παραμορφωση καραδοκει

Για να παίζω ναι ;-) Το Numark του eretzoum πάντως μου έδωσε την εντύπωση στιβαρού και καλού ‛εργαλείου’ :-)

Τασε το rmx απο ποιοτητα κατασκευης σκιζει.
Ειναι αλουμινιο με καλη κατασκευη και αρκουντως βαρυ,
Το Numark και το M audio που ειχα δει ηταν πλαστικα.

Εμένα αυτό που με χαλάει με όλους αυτούς τους controllers είναι ότι δεν έχουν ενσωματωμένη οθονίτσα για αν δείχνουν το σημείο του τραγουδιού και τα bit per minutes.

Εμένα αυτό που με χαλάει με όλους αυτούς τους controllers είναι ότι δεν έχουν ενσωματωμένη οθονίτσα για αν δείχνουν το σημείο του τραγουδιού και τα bit per minutes.

Πιστευω οτι θα προσθετε κοστος, χωρις ιδιαιτερη χρησιμοτητα.
Αυτα χωρις λαπτοπ δεν παιζουν...αρα το βλεπεις στην οθονη.
Υπαρχουν και κατι αλλα που δουλευουν χωρις κομπιουτερ (απο σκληρο ή στικακι) αλλα ειναι πανακριβα ,εχουν οθονες της πλακας και απο οτι εχω μαθει ειναι απιστευατα δυσχρηστα (ενω μερικα ειναι και παναργα).