Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Αν δεν είσαι σίγουρος για το τι κάνεις, δεν είσαι εξοικειωμένος με το πολύμετρο ή δεν έχεις σταθερό χέρι, σταμάτα το διάβασμα και τρέχα στην αντιπροσωπεία...
Αν έφτασες ως εδώ, να ξέρεις ότι δεν έχουμε ευθύνη αν σου γλιστρήσει η ακίδα του πολύμετρου και ακουμπήσει τίποτα περίεργο... :smile:
Από εκεί και πέρα..
Συνήθως η μέτρηση είναι καλό να γίνεται αφού ζεσταθούν οι λυχνίες, οπότε άσε τον 2-3 λεπτά να φουντώσει πριν προσπαθήσεις να τις ρυθμίσεις.
Όπως βλέπεις τον ενισχυτή, κάτω από κάθε λυχνία έχει ένα trimmer.
Δίπλα σε κάθε trimmer υπάρχει ένα test point.
Βγάζεις τα ηχεία από τον ενισχυτή και βάζεις το αρνητικό του πολύμετρου στο - της εξόδου που αντιστοιχεί στη λυχνία που θες να ρυθμίσεις και το + στο test point της.
Για το - καλό είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο κροκοδειλάκι, εκτός αν σε βοηθάει κάποιος.
Μία μία λοιπόν, ρυθμίζεις τις λυχνίες μεταξύ 0.3 VDC και 0.45 VDC.
Δεν έχει σημασία το ποια τάση θα επιλέξεις, αλλά έχει μεγάλη σημασία να είναι όλες οι λυχνίες στην ίδια τάση!
Αν έχεις όρεξη για πειραματισμούς, κάτσε άκου τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν. :smile:
I know...
Αλλά ο κατασκευασταράς έτσι λέει και εγώ δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω...
Εκτός και αν η κουφάλα έχει κάνει συμβόλαιο με εργοστάσια που πουλάνε λάμπες... :rofl:
Τέλος πάντων κάπου στο 0,42 νομίζω ότι στο σύστημα μου έχω τον καλύτερο ήχο.
Εμπειρικά, μου φαίνεται ότι ο Copland έχει καλύτερο ήχο σε χαμηλές εντάσεις όταν έχει υψηλό bias (κάπου κοντά στα 0.45) ενώ φαίνεται να οδηγεί καλύτερα σε υψηλές εντάσεις όταν το Bias βρίσκεται κάπου στο 0.3...
Για το αν αυτό ισχύει (παίζει να είναι και placebo, για αυτό και τα bold), μάλλον είναι πιο σωστό να το αναλύσει κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία στα ηλεκτρονικά... Όλο και κάποιος DIΥούης διαβάζει... :smile:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.