Copper cap rectifier ???

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,105
Ελλάδα
Μετά από κάτι προβληματάκια που έχω με μία 5ΑR4 ανορθώτρια και ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα αυτά (solid state) που αντικαθιστούν τις ανορθώτριες λυχνίες ...

τα έχει δοκιμάσει κανείς ???

http://www.webervst.com/ccap.html

σπίθες και καμμένη ασφάλεια
από ότι διάβασα το έχουν αντιμετωπίσει κι άλλοι με τις συγκεκριμένες (JJ) αλλά και όχι μόνο με αυτές (μάλλον ελλατωματικά κομμάτια ??)

από ότι διάβασα το έχουν αντιμετωπίσει κι άλλοι με τις συγκεκριμένες (JJ) αλλά και όχι μόνο με αυτές (μάλλον ελλατωματικά κομμάτια ??)

Ομοίως για τις JJ 5AR4 έχω ακούσει απο φίλους αλλά και έχω διαβάσει στο διαδίκτυο πολλές περιπτώσεις αστοχίας......
Γι´αυτό όταν χρειαστηκα 5AR4 προτίμησα SOVTEK και προς το παρόν φτου - φτου κανένα πρόβλημα...
-bye-

περιμένω μία sovtek κατά Πέμπτη μεριά, αλλά σκέφτομαι μήπως πάρω και καμιά παλιά (πχ mullard) ....

αυτά τα weber τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς ?

Μηπως εχεις μεγαλο πυκνωτη μετα τη λαμπα? Ειδες το datatsheet για να ξερεις μεχρι ποσο μπορεις να βαλεις?

Μηπως εχεις μεγαλο πυκνωτη μετα τη λαμπα? Ειδες το datatsheet για να ξερεις μεχρι ποσο μπορεις να βαλεις?

είναι σύμφωνα με το σχέδιο (47 uf),
πάντως χθες αφού έκανε την καθιερωμένη σπίθα μετά από 10 περίπου δεύτερα από το άνοιγμα του ενισχυτή δεν έκαψε την ασφάλεια (2,5Α) και έπαιζε όλο το βράδυ καλά και απροβλημάτιστα .... συνήθως στα 10 δεύτερα καίει την ασφάλεια ή καναδυό φορές την καίει μετά από κανα 45άρι δεύτερα οπου κάνει δεύτερη φορά σπίθες ....

περιμένω μία sovtek κατά Πέμπτη μεριά, αλλά σκέφτομαι μήπως πάρω και καμιά παλιά (πχ mullard) ....

αυτά τα weber τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς ?

Δεν εχει τύχει να χρησιμοποιήσω τα Weber. ´Οσον αφορά Mullard 5AR4, σε NOS η τιμή της θα είναι απαγορευτική, ενώ σε μεταχειρισμένη δεν θα ξέρεις πόσο ακόμα θα κρατήσει. Συγκρίνοντας την SOVTEK με κάποιες άλλες 5AR4, ακόμα και ακριβές όπως PHILIPS MINIWATT κατέληξα ότι είναι ότι καλύτερο σε current production 5AR4. Eιδικα σε αυτά τα χρήματα είναι ευκαιρία.
:a0210:

έχω μία 5U4, να την δοκιμάσω ή να περιμένω να παραλάβω την sovtek 5ΑR4 ??

Eάν δεν κάνω λάθος η τιμή της 5U4G για cap input ειναι 40uF. Eισαι λίγο πάνω απο την προδιαγραφή της με 47uF. Εάν δεν θα σου λειψουν καμμια 20αριά λιγότερα Volt στην υψηλή σε σχέση με τηην 5AR4, μπορεί να την δοικιμάσεις. Εγω τουλάχιστον θα την έβαζα έαν ήμουν στην θέση σου.

είναι σύμφωνα με το σχέδιο (47 uf),
πάντως χθες αφού έκανε την καθιερωμένη σπίθα μετά από 10 περίπου δεύτερα από το άνοιγμα του ενισχυτή δεν έκαψε την ασφάλεια (2,5Α) και έπαιζε όλο το βράδυ καλά και απροβλημάτιστα .... συνήθως στα 10 δεύτερα καίει την ασφάλεια ή καναδυό φορές την καίει μετά από κανα 45άρι δεύτερα οπου κάνει δεύτερη φορά σπίθες ....

Ισως πιο μικρο ή και μια αντισταση μικρη σε τιμη σε σειρα να δεις τι γινεται.
Το κοστος θα ειναι λιγη μειων ταση

Ο JJ δεν τα λεει καλά σε πολλές λάμπες του.

Μου έχουν πεθάνει 2-3 μικρές ECCxx χωρίς λόγο και αιτία.

άρα το πρόβλημα εστιάζετε στην αρχική φόρτιση του πυκνωτή
μήπως να έβαζες σε σειρά με την κάθοδο της λάμπας ένα NTC ???

άμα δεν πάθεις δεν θα μάθεις ......
από την άλλη οι Nos είναι από ακριβές εώς και πανάκριβες (έβλεπα κάτι telefunken ecc801 πρόσφατα σε εξωφρενικέ τιμές) και κυκλοφορούν και πολλές μαιμούδες .....

άρα το πρόβλημα εστιάζετε στην αρχική φόρτιση του πυκνωτή
μήπως να έβαζες σε σειρά με την κάθοδο της λάμπας ένα NTC ???

εάν είναι απλά αστοχία υλικού της JJ ?? ή λες θα είναι καλύτερα να μπει ανεξάρτητα από αυτό ?

πρέπει σε πρώτη φάση να δοκιμάσω άμεσα άλλη ανορθώτρια .....

λέω να παραγγείλω και ένα από δαύτα τα weber copper cap , αφού δεν φαίνεται να τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς, να δοκιμάσω τι λένε (30$ δεν είναι καθόλου απαγορευτικό ποσό) ...

Last edited:
μόλις έβαλα πάνω μία 5U4GB, ούτε σπίθες ούτε τίποτα , τον έκλεισα τον άναψα ... όλα καλά ....

α ρε JJ .........

πάντως καναδυό φορές που έκανε πολλές σπίθες / πυροτεχνήματα ήταν φαντασμαγορικό το θέαμα ...... αχχχααχα .....