Core AVC και πρόβλημα στα τελευταια mkv

Απάντηση: Re: Core AVC και πρόβλημα στα τελευταια mkv

Τελικά το πρόβλημα είναι ότι ο CoreAvc δεν δέχεται το weightp2 σαν format με αποτέλεσμα τα καινούρια x264 builds απο εδώ και πέρα δεν θα παίζουν με τον CoreAvc 1.9.5 και όσους δεν έχουν CUDA.

Bέβαια όλα αυτά θα λυθούν με τον COreAvc 2.0, που αναμένεται απο μέρα σε μέρα.

Το πρόβλημα υπάρχει και σε hardware συσκευές όπως το LG BD370.....

Εχω την εντύπωση ότι είναι παράμετρος του x264 κατά το encoding, και όχι φορμάτ από μόνο του... Η οποία μάλιστα άρχισε να χρησιμοποιείται στα τελευταία builds όπως αναφέρεις...

Re: Απάντηση: Re: Core AVC και πρόβλημα στα τελευταια mkv

Εχω την εντύπωση ότι είναι παράμετρος του x264 κατά το encoding, και όχι φορμάτ από μόνο του... Η οποία μάλιστα άρχισε να χρησιμοποιείται στα τελευταία builds όπως αναφέρεις...

Yeeesss, λάθος διατύπωση...

Μιά μικρή ενημέρωση. Το CoreAVC όντως έχει πρόβλημα με πολύ πρόσφατες κωδικοποιήσεις που χρησιμοποιούν weightp.

Μπορεί να φτιαχτεί στο 2.0 αλλά δεν το ξέρουμε σίγουρα γιατί η εταιρία αυτή γενικά είναι πολύ ελεύθερη με τα λόγια και λιγότερο με τα έργα - το ν2.0 το υπόσχονται "από στιγμή σε στιγμή" εδώ και 9 μήνες.

Πάντως υπάρχουν είδει δύο λύσης: το προαναφερθέν ffdshow με τον ffmpeg-mt Χ264 decoder αν έχετε multi-core CPU, καθώς και το καινούργιο DivX x264 που παίζει άψογα και με πολύ χαμηλό CPU utilization (οριακά ψηλότερο του CoreAVC σε AMD, και λίγο χαμηλότερο σε νεότερους Intel).

Προσωπικά αντικατέστησα το CoreAVC με αυτό και μπόρεσα να δω πολλά αρχεία που δεν έβλεπα (άλλα είχανε βαρύ blocking, και άλλα ήταν απλώς μαύρα), και δεν έχω βρει κανένα πρόβλημα.

Ο ευκολότερος τρόπος να το εγκαταστήσετε είναι με το τελευταίο k-lite codec pack που το συνιστώ χωρίς ενδοιασμούς σε όποιον ξέρει από ρυθμίσεις codecs.

Για όποιον έχει δυνατό επεξεργαστή, πάντως εγώ προτείνω το ffdshow. Από βδομάδα που έρχεται ο καινούργιος μου Phenom II X4, θα έχω ffdshow για όλα, χαλάλι το CPU utilization, για να 'χω smooth fast forward & seek, upscaling 720p->1080p, μέσα στο windows media center.

Πληροφοριακά αναφέρω ότι εξ' ορισμού δεν υπάρχουν διαφορές ποιότητας ανάμεσα σε X264 decoders, το standard specification, επιβάλει "pixel identical output" - η εικόνα θα είναι πάντα ακριβώς ίδια (εξαιρούνται post-processing filters κτλ). Η μόνη διαφορά είναι στην ταχύτητα (και την υποστήριξη όλων των επίσημων χαρακτηριστικών όπου το CoreAVC για την ώρα υστερεί γιατί δεν έχει πλήρες high profile support).

Για το LG BD370-P που δεν τα παιζει τι κανουμε? Υπαρχει κανα προγραμμα που να το φτιαχνει????????????? Να τα μετατρεπει εννοω σε προηγουμενο φορματ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Core AVC και πρόβλημα στα τελευταια mkv

Για το LG BD370-P που δεν τα παιζει τι κανουμε? Υπαρχει κανα προγραμμα που να το φτιαχνει????????????? Να τα μετατρεπει εννοω σε προηγουμενο φορματ...

Γιατί δεν ρωτάς στο θέμα του 370? Εδώ μάλλον είναι εντελώς διαφορετική η ομάδα χρηστών από κατόχους consumer συσκευών...

Ο ευκολότερος τρόπος να το εγκαταστήσετε είναι με το τελευταίο k-lite codec pack που το συνιστώ χωρίς ενδοιασμούς σε όποιον ξέρει από ρυθμίσεις codecs.

Είναι εύκολο να γίνει ένας οδηγός ή να υπάρξουν κάποιες οδηγίες για το τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για κάποιον σαν και μένα που δε γνωρίζει πολλά? Καλύτερα να πω δε γνωρίζει τιποτα σχετικά με codecs κλπ...

Η πλειοψηφία περνάει απλά το k-lite με τις default ρυθμίσεις. Ένας οδηγός ή καποια βήματα για κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Εννοείς κάποιον οδηγό με τον ffdshow σαν x.264 decoder?

Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.. Τη στιγμή που ο CoreAVC Pro θα βγάλει νέα version σε πολύ λίγο καιρό, πιθανότατα μάλιστα πριν καταφέρει κάποιος να ολοκληρώσει έναν σχετικό οδηγό (όχι ότι είναι κάτι δύσκολο βέβαια)..

Εγώ πάλι βρε παιδιά ,γιατί-χτυπάω ξύλο-δεν παρατηρώ κανένα πρόβλημα με τον εως τώρα Core AVC??

Ούτε πιξέλιασμα ούτε τίποτα.
Και απο καινούριες μπαμπούσκες,άλλο τίποτα.

Μη χειρότερα..
Ν αρχίσω να ανησυχώ??:grandpa:

Εγώ πάλι βρε παιδιά ,γιατί-χτυπάω ξύλο-δεν παρατηρώ κανένα πρόβλημα με τον εως τώρα Core AVC??

Ούτε πιξέλιασμα ούτε τίποτα.
Και απο καινούριες μπαμπούσκες,άλλο τίποτα.

Μη χειρότερα..
Ν αρχίσω να ανησυχώ??:grandpa:

Μπα, το ίδιο κι εγώ (με cuda ενεργό). Κανένα πρόβλημα. Βέβαια, πλέον έχω "μουλάρι" pc.