Core2Duo

kougis

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,095
Ηράκλειο
Πωλείται το παρακάτω PC:
Κουτί: Μαύρο επενδεδυμένο εσωτερικά με μονωτικό υλικό AKASA
Τροφοδοτικό: 450W
Ανεμιστήρες: AKASA, THERMALTAKE
Motherboard: ASUS P5KPL-VM
CPU: Intel E2200 2.2 GHz
GPU: ATI Radeon X1600 PCI Express
GPU Cooler: Zalman
Card Reader
HDD:500Gb
Monitor: LG Flatron 1919S 19" Μαύρο χρώμα
Πληκτρολόγιο: Logitech Ασύρματο
Ποντίκι: Logitech Ασύρματο
Ηχεία: Cambridge Soundworks 4.1
Εκτυπωτής: Lexmark Z517
Τιμή 450

O E2200 είναι Core Duo κ όχι C2d

C2D είναι... Αλλά οταν μεταπήδησε η Intel στην 45nm πλατφόρμα, όσους επεξεργαστές κατασκευάζει με 65nm της σειράς 2χχχ τους ονομάζει core duo για να ξεχωρίζουν... Καμμία σχέση όμως με τους παλιούς core duo... Ο επεξεργαστής είναι καλύτερος και απο τους πρώτους c2duo ίδιας συχνότητας (πχ. 4300, 4400...). Γενικά η σειρά 2χχχ υπερχρονίζεται καλύτερα απο την σειρα 4χχχ και είναι πιό σταθεροί αλλά έχουν την μισή l2 cache...

Last edited:
Mε μπέρδεψες κι εμένα jojos...
"Pentium dual core" ονομάζετα η σειρά 2χχχ όχι "core duo" όπως έγραψα απο πάνω... Και είναι ουσιαστικά και πρακτικά κανονικοί c2d...

Η Ιntel τους κατατάσσει στους Pentium διπλού πυρήνα και ΟΧΙ στους core2duo.

Το λέω ενημερωτικά για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν κ ίσως πιστέψουν ότι θα αγοράσουν c2d. Τα υπόλοιπα τεχνικά ας μην τα αναλύσουμε εδώ κ βαρύνουμε την αγγελία του ανθρώπου.

Ασχετως αν ονομάζεται Pentium και ο 2200 πυρήνα Conroe (aka Core2Duo) έχει.

Eνας core2duo που για μαρκετίστικους λόγους ονομάστηκε pentium dual core. H διαφορά είναι οτι a) έχει 1mb l2 cache αντι 2 η 4, και b) 800 fsb αντί 800,1066, 1333 που μπορουν να έχουν οι c2d. (Aυτό το τελευταίο είναι τυπικό, γιατί ουσιαστικά αν θέλεις, εύκολα τον βάζεις να δουλέψει στα 1333)

Ένας πετσοκομμένος Core 2 Duo με 512kb cache ανα πυρήνα αντί για 1mb στις σειρές 4.Ίδια αρχιτεκτονική Core 2 πάντως,αλλά όχι πιό γρήγορος στις ίδιες συχνότητες,μη τρελαθούμε κιόλας.ο 2200 κοντράρεται με τον Ε4300,Ε4400,παραπάνω χάνει σίγουρα.

Last edited:
Gabriel, δεν είπα "πιό γρήγορος", είπα "καλύτερος" (αν εξαιρέσουμε την l2 που είναι η μισή - το είπα πιό πάνω)... Συμβαίνει να τους έχω εδώ, στο δωμάτιο, 2 σειράς 2χχχ και 2 σειράς 4χχχ. Οι 2χχχ δουλεύουν oc στις ίδιες ταχύτητες που έχω υπερχρονίσει και τους 4χχχ (σε ίδια περίπου mboards)... μόνο που δουλεύουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (4 βαθμοί κάτω, δεν ξέρω γιατί, ίσως λόγω μικρότερης l2)... Αν κάποιος δεν ενδιαφερόταν για oc και δεν τον ένοιαζε να δώσει τα διπλά λεφτά, πήγαινε σε 4χχχ για την διπλή l2 μόνο...

Last edited:
Παιδια ψυχραιμια.Το θεμα ειναι οτι ο επεξεργαστης οναμαζεται dual core και οχι core2duo.Επομενως η ετικετα της αγγελιας ειναι λαθος.Οι σειρα 2χχχ dual core εχει και την μιση τιμη πωλησης απο τον ποιο φθηνο core2duo.Γιαυτο λιγο προσοχη στο τι αναγραφουμε στα χαρακτηριστικα..