Creative ZXR συνδεδεμένο σε external DAC AMP

tsine

New member
9 September 2015
15
Καλησπέρα στην ομάδα ,

Είμαι νέος στο forum και απλά δεν ήξερα που αλλού να κάνω μία τέτοια ερώτηση .

Έχω ένα setup Creative Sound Blaster ZXR και AKG 701 +ATH M50 . Τώρα πρόσφατα σκεφτόμουνα να πάρω ένα εξωτερικό DAC-AMP για τα ακουστικά . Προσωπικά κοιτούσα το Audioengine D1 .

Η ερώτηση μου είναι η εξής θα δώ διάφορα στην ποιότητα ήχου αν κάνω τις εξής συνδεσμολογία :

Creative ZXR optical-output-> Audioengine D1-> headphones

Η θα έχω πετάξει τα λεφτά μου τσάμπα ?

Καλως όρισες στο φόρουμ μας. Από τη στιγμή που θα πάρεις καινούριο dac δεν υπάρχει λόγος να περνάει σήμα από την κάρτα ήχου, μπορείς να το συνδέσεις κατευθείαν από κάποια θύρα USB. Αυτή είναι και η καλύτερη σύνδεση.

Tώρα αν θα πάρεις βελτίωση, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μπορεί να πει μόνο κάποιος που έχει ακούσει τις συσκευές.

Καλως όρισες στο φόρουμ μας. Από τη στιγμή που θα πάρεις καινούριο dac δεν υπάρχει λόγος να περνάει σήμα από την κάρτα ήχου, μπορείς να το συνδέσεις κατευθείαν από κάποια θύρα USB. Αυτή είναι και η καλύτερη σύνδεση.

Tώρα αν θα πάρεις βελτίωση, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μπορεί να πει μόνο κάποιος που έχει ακούσει τις συσκευές.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση !

Ναι απλά αν κάνω αυτό που λές η κάρτα ήχουν που την πλήρωσα 180 ευρό πάει χαμένει και δεν θα την χρησιμοποιεί καθόλου . Και δεν είναι και καιροί που πουλιούνται πράγματα έυκολα .

Και κάτι ακόμα που ίσως να έπρεπε να κάνω καινούργιο thread ´σε άλλη κατηγορία (άλλα είναι η δευτερή επιλογή αν δεν αγοράσω εξωτερικό dac ) .

Αν τελικά δεν αλλάξω κάρτα ήχουν σκέφτομαι να αναβαθμίσω speakers απο τα z5500 .

Ο ενισχυτής απο τα z5500 είναι 50watt 8ohm με crossover όμως στα 150hz Που σημαίνει ότι κάποια απο τα μεσαία πάνε στο woofer αντί αν πάνε στα speakers . Αξίζει να αγοράσω και να συνδέσω ένα σετ απο τα wharfedale diamond 220 και να τα συνδέσω με τα Z5500 ?

Αυτό γιατί έχω 250 ευρό στην άκρη και δεν φτάνουν τα χρήμτα για ενισχυτή καλό +ηχεία