CRELANT

lupin

Established Member
2 December 2010
238
Ανοιγω αυτο το thread για να σχολιασουμε λιγο τους CRELANT που αρκετοι απο εμας παρελαβαν ειται σαν δωρο ειται μεσω μιας αγορας.
Να ξεκινησω λεγοντας οτι μου εχει κανει εντυπωση η απο δοση του μικρου V11a με χρηση 1,2v μπαταριας δεν εχω λουξομετρα και αλλα αλλα φεγει με το ματι περιπου το ιδιο με τον 4sevens q minni aa2 που ειναι στα 180lum.ρευμα δεν ξερω πως να μετρησω αφου ειναι κλειστος πισω. (kospap πως τον μετρησες τον δικοσου?)
Eπισεις με εχει λιγο απογοητευσει λιγο το οτι και στον 76GCS και στον 75GCS μετρησα 1,4Α.

ωραια κατασκευη αλα δυστηχος μετρησα και εγω 1,3 μεχρι 1,5Α και με IMR στους 7G2CS kai 7G6CS

λοιπον κανονικα θελει φωτογραφια αλλα.....

βαζω αναποδα την κεφαλη. Βαζω την μπαταρια και κρατω με το ενα χερι την μπαταρια οσο το δυνατον πιο πολυ στη μια πλευρα, και ταυτοχρονα τον ενα ακροδεκτη του πολυμετρου (δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο ακουγεται)

Εχω ενα φτιαχτο ακροδεκτη με κροκοδειλακι. Σε αυτο βαζω ενα καρφακι καθετα. Και μετα το ακουμπω τα πασα εσωτερικα.

Στον -31 ειχε αρκετο χωρο για κανονικο ακροδεκτη.

Επσιης ειμαι σιγουρος οτι το σωμα ξεβιδωνει καπου για να δεχτει τον διακοπτη. Απο εσωτερικα δεν βιδωνει. νομιζω οιτ ειναι πανω απο το κλιπ. Ταιριαζει και μορφολογικα γιατι ο -11 ειναι πιο μακρυς στην επριοχη του διακοπτη με το κυριως σωμα στο ιδιο μεγεθος με τον -31. Θεωρω οτι χρησιμοποιουν το ιδιο κομματι.

Αν δεν ηταν να δωσω τον φακο θα τον ειχατε δει κομματια. Ετσι μονο τους φχαριστιεμαι!

Μιλησα με crelant και μου λενε κατι μπαρουφες του στυλ δεν ειναι λεει το output ρευμα αλλ input που μετρησα ...και αλλα...επειδη δεν ειμαι ειδημων ξερει κανεις να μετραμε απο tailcup input reuma ...και ποιο ειναι αυτο?!?
εμενα παντως οι μετρησεις μου ειναι αυτες

7g6cs
1.53A 1x18650  Panasonic 2900ma (FULLY CHARGED 4.21V) &   1.37A 1x18650 Trustfire   2400ma (FULLY CHARGED 4.21V)

7g5cs

1.56A with  2x18650  Panasonic 2900ma (FULLY CHARGED 4.21V) &   1.65A with 2x18650   Trustfire    2400ma  (FULLY CHARGED 4.21V)

Last edited:
Re: Απάντηση: CRELANT

δεν αλλαζει τιποτε στα ιδια ειναι...

To 7g5cs από 2χ 18650 έχει μια χαρά φυσιολογικό ρεύμα. Άρα θα δίνει περίπου 3 αμπέρ στο λέντ. Το άλλο, με τη μια 18650, είμαι σίγουρος ότι όσο τραβάει στη μέτρηση, τόσο θα δίνει και στο λέντ. Έχετε να το συγκρίνετε με κάτι;
Το input ρεύμα το μετράμε κόβοντας το καλώδιο που πάει απευθείας στο λέντ, και παρεμβάλοντας εκεί το πολύμετρο

Γιωργο εγω τον 7G6CS τον εβαλα διλπα διπλα με τον yezl που φτανει καμια 700lum και δεν εχει καμια σχεση...ο yezl ειναι πολυ πιο φωτεινος.
αποτην αλλη οταν του βαζω 2χ16340 παλι τραβαει 1,3Α περιπου αρα συμφωνα με τα λεγομενα σου ειναι στο led 2,6Α δηλ ειναι οκ?(τοσο λεει στις προδιαγραφες).
Στον 7g5cs δηλαδη Γιωργο ειναι ολα οκ...αλλωστε χτυπησα το βραδυ κατι στα 320μετρα και ειχα μια χαρα φως απιστευτος thrower!
Εμενα στην crelant μου ειπανε οτι μετρησα λεει το input και οχι το output γιαυτο η διαφορα....εγω παντως εκανα tailcup μετρησεις...

Last edited:
βλακειες λενε σωστα μετρησες αφου φαινεται με το ματι απο το φως που βγαζουν οτι δεν ειναι φως για led ton 2,5Amps

O 7g3cs με 1x18650 βγαζει 0.93Α και με 2χ16340 1.28A...σε lum θεωρητικα ειναι...?
με το ματι παντως ειναι τεραστια η διαφορα...

κανονικη συμπεριφορα buck driver (πχ ευρος βολταζ εισοδου 3,6-9 Βολτ)το λεει καισ τις προδιαγραφες
Working voltage: 2.7V--8.5VDC

για συγκριση για 1 αμπερ στο λεντ τραβανε 0,6Α απο 2 επαναφορτιζομενες, για 1.2 0,75Α
αντιστοιχη πλακετα dereelight me 2x18650 τραβα 1,5A για ποσα αμπερ στο Λεντ..2? 2,5? δεν θυμαμαι

Η απαντηση της Crelant ....

Thanks for your answer, nofearek9.

1. What you have tested is the input, not the output.
Because only when you take apart the flashlight can you test the output out.

2. Please note that our voltage range from 2.7v-8.5v.
As our website told: high output, it means we test it at 8.5v.
So if it didn't arrive 8.5v, it would be a lower output.

3. Let's do a test..
We use 'Ic' to stand for input current. ( what you tested is 1.5A)
We use 'Ib' to stand for battery voltage. ( 2 x 18650 gets 8v at least)
We use 'a' to stand for efficiency. ( usually is 85%-90% )
We use 'Oc' to stand for outpput current.
We use 'Ov' to stand for output voltage. ( 3V which Cree published data)
Here we want to test the output current, then there is a formula for us:
Ic x Ib x a = Oc X Ov
Oc = (Ic x Ib x a)/Ov
Oc = ( 1.5 x 8 x 0.85 )/3
Oc = 3.4A
So the result shows our high output can reach 3.4A.

If you tested the input is 2.9A, it would be a failure, i think.

Hope this can make it clear to you.

Crelant

κοιτα αυτη ειναι ''παγιδα'' η οποια σε βαζει και στο τριπακι του cr123 μιας και οι 16340 δεν υποστηριζονται επισημα...
παντως εγω τους ''τρεχω'' με 16340 μια χαρα απο την μερα που τους πηρα και ειναι σημαντικη διαφορα σε φωτεινοτητα....θα κανω ενα review με ολους μαζι καποια στιγμη αλλα τωρα κοιταξτε να δειτε διαφορες:

76gcs2x16340

7g6cs 1x18650

7g3cs2x16340

7g3cs1x18650

καηκε πριν λιγες μερες το driver του v11a.
ξερει κανεις που μπορω να βρω, γιατι μεχρι τωρα δεν καταφερα τιποτα

DSC00961.jpg

Απάντηση: Re: CRELANT

καηκε πριν λιγες μερες το driver του v11a.
ξερει κανεις που μπορω να βρω, γιατι μεχρι τωρα δεν καταφερα τιποτα

Δεν δοκιμάζεις να ζητήσεις από την Crelant να σου στείλει ένα?
Το κόστος είναι σίγουρα μικρό!