CRT και HDFURY

mipi

Senior Member
30 June 2006
652
Χίος
http://www.curtpalme.com/HDFury.shtm
Το έχει κανείς δοκιμάσει ή δεί συνδεδεμένο σε 7ιντσο CRT με πηγή κάποιο HD-DVD ή BLU-RAY μεσω της HDMI και να μας έλεγε αν όντως αξίζει;
Με ενδιαφέρει για να δώσω σήμα από την HDMI του TOSHIBA HD-XE1 στην RGBHV του SONY D50 ώστε να αποφύγω τα 6,5 μέτρα component που χρησιμοποιώ τώρα.
Θεωρητικά η όποια βελτίωση θα προκύψει κατά τη δική μου γνώμη για 2 λόγους:
1) Μεταφορά του σήματος ψηφιακά για 6,5 μέτρα και ψηφιοαναλογική μετατροπή πολύ κοντά στα βύσματα εισόδου του προβολέα, οπότε λιγότερες απώλειες, και
2) καλύτερο τσιπάκι ψηφιοαναλογικής μετατροπής από αυτό στο εσωτερικό του player
Όπως παίζει τώρα από την component του player σε 1080i / 60HZ η διαφορά των HD-DVD από τα απλά DVD που παίζουν σε 576p είναι πολύ μικρή.
Γνωρίζω ότι οι 7ιντσοι CRT δεν μπορούν να παίξουν σε πλήρη ανάλυση τα 1920χ1080 των νέων φορμά (αυτό το καταφέρνουν οι 9ιντσοι) αλλά επειδή η ποιότητα στα απλά dvd είναι άριστη και επειδή δεν σκοπεύω να αλλάξω προβολέα, έλεγα μήπως αξίζει αυτό το μικροσκοπικό πραγματάκι και βελτίωνα κι άλλο την εικόνα των High Definition.
Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.

Το περιμένω από μέρα σε μέρα, θα σου απαντήσω σύντομα!!!

exeis dolkimasei me kapoio crystalio ? tha sou eleine ola ta problimata ...

Δεν θέλω να ανέβω σε κόστος. Εξάλλου, η εικόνα που μου δίνει το REON HQV από το Toshiba ΧΕ1 με ικανοποιεί πολύ, απλά στα HD-DVD ίσως να έπαιρνα κάτι παραπάνω από πλευράς προβολέα, γι αυτό και με ενδιαφέρει το HDfury.
Σε ευχαριστώ.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !
ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ CRYSTALIO ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΟΥ 7ΑΡΗ ΣΟΥ !
ΜΑΖΙ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΑΜΑ ,ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΛΠ .
ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑ ΜΕ ΤΟΝ 7ΑΡΗ ΜΟΥ .
ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ.
ΦΙΛΙΚΑ ΜΑΚΗΣ

Μάλλον το μήνυμα μπήκε σε λάθος κατηγορία.
Ίσως θα έπρεπε να το θέσω στην κατηγορία Συνοδά (scallers...)
Άν είναι έτσι παρακαλώ το διαχειριστή να το μεταφέρει.

ρωτησες εκει που σου ειπα?
και εν πασει περιπτωσει αν δεν βρεις απαντηση,γιατι δεν το αγοραζεις ουτως η αλλως?δεν νομιζω οτι ειναι πολυ ακριβο.........

Ο λόγος που θα ήθελα κάποια γνώμη από προσωπική χρήση του HDfury είναι ότι αν δεν έχει διαφορά σημαντική από την component προτιμώ να δώσω τα περίπου 130-150 ευρώ σε ταινίες.

Ευχαριστώ.

Μιχάλη το πήρα, θα σου πώ τι έγινε, έχω PJ τον 7ίντσο SELECO 400HT ο οποίος έχει ανάλυση 640Χ480, και ένα DVR PIONEER 550HS το οποίο κάνει upscaling μέχρι 1080p, λοιπόν με το δικό μου PJ δεν κατάφερε να παίξει! είδα μόνο την εικόνα του μενού του PIONEER, κατόπιν το σύνδεσα με το 22' CRT μόνιτορ του υπολογιστή μου εκεί έπαιξε κανονικά σε 1080p! αλλά για ποιότητα δεν μπορώ να σου πώ, στο μόνιτορ τα βλέπω όλα τέλεια λόγω μεγέθους!!! Δυστηχώς δεν το δοκίμασα με BLUE RAY γιατί δέν έχω κατάληλο PJ και player.

Last edited:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Όμως, μήπως κάνεις λάθος με την ανάλυση του 400; Μου φαίνεται αδύνατο να υποστηρίζει μόνο τόσο χαμηλή ανάλυση. Ο δικός μου 7ιντσος δίνει μέχρι 1280x1024. Είναι Data Grade 7ιντσος, και φαντάζομαι και ο δικός σου πρέπει να υποστηρίζει αρκετά παραπάνω.

Το ότι δεν έπαιξε, μήπως έχεις σχετικά μακρύ καλώδιο HDMI>DVI και χρειάζεται και την έξτρα τροφοδοσία 5V ή μήπως όντως είναι πρόβλημα ασυμβατότητας λόγω ανάλυσης (?)

Τελικά πήρες την Green έκδοση με 5BNC αντάπτορα;

Άν δεν σε πειράζει θα μπορούσες με προσωπικό μήνυμα να μου υποδείξεις από πού το πήρες και πόσο;

Ελπίζω να λύσεις γρήγορα το πρόβλημα.

να το βαλεις σε 1080ι η 720p νομιζω δεν παιρνει 1080p o 7ιντσος.