Cryscal Audio BPT5-10BLA ή Taga Harmony TAV-606 SE?

pitelk

New member
17 December 2013
10
Ποιο απο τα 2 πιστευετε οτι ειναι καλυτερο (απο τα τεχνικα χαρακτηριστηκα) και γιατι;

1) http://www.crystalaudio.gr/ProductD...1-Speaker-System-with-THX-Sub.aspx#Properties (660ε)
2) http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...25-04-39-36/taga-harmony-tav-606-se-timi.html (390ε)

τεινω προς τα Crystal Audio για 3εις λογους
+ 10 ιντσο sub
+ ειναι Ελληνικα :fahne90:

+ ειναι πιο εμφανισημα (για τα δικα μου γουστα)

- βεβαια... ειναι και 300ε πιο ακριβα....

Το σαλονι ειναι μακροστενο 27τ.μ και σκεφτομαι να παρω τον ενισχυτη denon AVR 1000.

Η γνωμη σας μετραει πολυ στην αποφαση που θα παρω.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Με τον Denon AVR-X1000 τα crystal audio.

Χαιρομαι που συμφωνουμε! Επειδη δεν ξερω και πολλα (δλδ ουτε λιγα) απο ηχεια και ενισχυτες μπορεις να μου εξηγησεις γιατι λες οτι συγκρινω ανομοια πραγματα (λογω διαφορας τιμης);
Επισης γιατι λες οτι με τον denon πρεπει α παρω τα crystal audio; Εχει να κανει με την ευαισθησια των ηχειων;
Περασα εχθες απο ενα μαγαζι που ειχε τα TAGA 506 και τα ακουσα. Ειχε συνδεδεμενα μονο τα μπροστινα. Καλο ηχο ειχανε. Βεβαια το κεντρικο και τα πισω δεν τα ειχε συνδεδενενα και δεν τα ακουσα. Οταν του ειπα οτι με ενδιαφερει περισσοτερα να βλεπω ταινιες μου απαντησε οτι τοτε δεν χρειαζεται να τα "σκασω" για τα surround πισω ηχεια γιατι ειναι μονο το 15% της ταινιας και οτι ο DENON τα οδηγει μια χαρα.
Τι γνωμη εχεις;

Σ' ευχαριστω

Με αυτά που με ρωτάς, μου κάνει εντύπωση που λες ότι συμφωνούμε.

Τεσπα. Τα crystal audio είναι ηχεία δορυφόροι, τα taga είναι κανονικά ηχεία με απαιτήσεις στο ρεύμα, ή αν τα ρυθμίσεις τα πράγματα να μην έχουν απαιτήσεις στο ρεύμα (τα κόψεις ψηλά) τότε πάει στράφι αυτό που έχουν να σου προσφέρουν και καταλήγεις σε κάτι που θα έκανες έτσι κι αλλιώς με τα crystal audio.

Όλοι το ίδιο λένε. Ότι το 15% πάει στα surround κλπ, και οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες ότι δεν θα ακούνε δυνατά, ότι το θέλουν μόνο για να ακούν σε κάποια ένταση κλπ.
Και πάντα στο πρώτο πάρτι πάνω στο κέφι ο ενισχυτής τους αφήνει.

Θεωρητικά όλοι οι ενισχυτές κάνουν για όλα τα ηχεία. Στην πράξη οι περισσότεροι ιδιοκτήτες υπο-οδηγούν τα ηχεία τους. Ο λόγος είναι απλός. Η τιμή που τους δίνει στα 300-400 ευρώ έναν ενισχυτή όπως o Denon (και ο κάθε Denon) και η ίδια τιμή που τους δίνει ένα σετ ηχείων όπως τα taga (και τα κάθε taga). Άρα τα ενώνουμε και τέλος. Η λογική του ραφιού του σούπερ-μάρκετ.

Last edited:
Στην πράξη οι περισσότεροι ιδιοκτήτες υπο-οδηγούν τα ηχεία τους. Ο λόγος είναι απλός. Η τιμή που τους δίνει στα 300-400 ευρώ έναν ενισχυτή όπως o Denon (και ο κάθε Denon) και η ίδια τιμή που τους δίνει ένα σετ ηχείων όπως τα taga (και τα κάθε taga). Άρα τα ενώνουμε και τέλος. Η λογική του ραφιού του σούπερ-μάρκετ.

το εξηγεις λιγο καλυτερα αυτο γιατι δεν το καταλαβα... αν σε ειχα μπροστα μου και το ελεγες μαλλον θα το καταλαβαινα καλυτερα :)

το εξηγεις λιγο καλυτερα αυτο γιατι δεν το καταλαβα... αν σε ειχα μπροστα μου και το ελεγες μαλλον θα το καταλαβαινα καλυτερα :)

Τι μπορούμε να πάρουμε μέχρι τρία κατοστάρικα που να μας δίνει όσο το δυνατόν περισσότερα; Τον χιλιάρη. Τι μπορούμε να πάρουμε μέχρι το ίδιο περίπου ποσό σε ηχεία που να μας δίνει όσο το δυνατόν περισσότερα; Τα taga. Γιούπι, φτιάξαμε χομ σίνεμα με τα καλύτερα που είχαμε στα χρήματά μας.

Δεν πάει έτσι. Πρέπει να ταιριάζουν φίλε μου μεταξύ τους οι επιλογές. Θα έβαζες τα taga (χωρίς sub μάλιστα) και θα έδινες από τον χιλιάρη ρεύμα να τα οδηγήσει; Πως; Πριν το τσαφ ή μετά; Θα έπαιρνες τα taga μαζί με ένα sub και θα τα έκοβες στις χαμηλές (άρα γιατί τα κοιτάς in the first place?) προκειμένου να έχεις σωστό αποτέλεσμα;
Ή μήπως θεωρείς ότι χρησιμοποιώντας τα εμπρός σε συνθήκες 2.0, ο χιλιάρης θα τα οδηγούσε όπως πρέπει;
Ή μήπως να πιστέψουμε το μαγαζάτορα που λέει για 15% της ισχύος στα πίσω;
Ή μήπως ότι δεν θα υπάρξει ποτέ η απαίτηση για ισχύ επειδή θα είσαι "προσεκτικός";

Χιλια δικια εχεις...Το γεγονος οτι οι μαγαζατορες/υπαλληλοι σε καταστηματα λενε ο,τι να ναι για να πουλησουν δεν το σχολιαζω καν. Ειναι προφανες, ειδικα σε τετοιες ασχημα οικονομικα εποχες οπου παλευουν και αυτοι να βγαλουν ενα μεροκαματο.

Το κακο με τη συγκεκριμενη κατηγορια προϊοντων ειναι οτι απο τα χαρακτηριστικα που διαβαζεις (ακομα και αν καταλαβαινεις τι ειναι αυτο που διαβαζεις) παρα πολυ συχνα δεν βγαζεις ακρη. Βλεπεις ενα ηχειο και λεει 8ωμ/70watt σου πεταει και ενα ποσοστο distortion και τελος. Υπαρχει περιπτωση να βρεις πουθενα διαγραμμα που να δειχνει αυξομειωσης της αντιστασης ωστε να δεις αν αυτο το 8 που σε λεει ειναι σταθερο ή πεφτει στο 3-4; Σπανια εως ποτε. Οποτε αρχιζεις και ρωτας δεξια αριστερα, αλλα και αυτο ειναι δυσκολο γιατι οσο καλη διαθεση και αν εχει ο απεναντι σου, θα πρεπει να εχει τον ακριβως ιδιο συνδυασμο που θελεις να παρεις ή να εχει τοσο μεγαλη εμπειρια στον χωρο που να κανει educated guess.

Αν βαλεις ολα αυτα και προσθεσεις και τον παραγοντα οτι πολλοι απο εμας δεν εχουν περασει ποτε απο το κομματι δικαναλος-μουσικη, ωστε να υπαρχει μια σχετικη τριβη, ειναι πολυ ευκολο να φαμε τα μουτρα μας/να κανουμε χαζες ερωτησεις/ να αγοραζουμε πραγματα με την λογικη που ανεφερες (ποσα εχω στην τσεπη και μπορω να δωσω; τι μπορω να παρω με αυτα; απο αυτα που μπορω να παρω ποιο φαινεται βασει specs να ειναι καλυτερο;)

Απλα μια επισημανση κανω και προφανως δεν "στην λεω". Στο συγκεκριμενο τομεα του φορουμ αλλωστε ειναι πασιφανης η εμπειρια σου αλλα και η προθυμια σου να βοηθησεις.

Για να οδηγηθούν αυτά τα ηχεία καλύτερα (αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω ότι είναι ιδανικό) από κάποιον AVR, σε αυτά τα χρήματα, θα πρέπει να κοιτάξεις κάπως αλλιώς το αντικείμενο. Το πιο γκάζι θα το βρεις στους Harman Kardon, αφήνοντας όμως αμέσως ευκολίες όπως HDMI 2.0 και να έχεις γενικά σπαρτιάτικο εξοπλισμό.
Δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτά τα χρήματα.
Ο 1000άρης έχει καλύτερη οδήγηση σε σχέση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα της Yamaha, και πιο καθαρό ήχο σε σχέση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα της Pioneer. Αυτά ως προς τη γνώμη μου για το συνδυασμό με τα taga.

H άλλη λύση είναι να πας σε ηχεία βάσης/ραφιού που θα σου δώσουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα σε μουσική, και με τη βοήθεια του sub που δεν νοείται Home Cinema χωρίς αυτό, να έχεις σωστό κινηματογραφικό ήχο.